"هم وطن ای مهربون، منو از خودت بدون..."

به سایت خبری رستاخیز خوش آمدید

28.4.06

احمدی نژاد قطعنامه احتمالی عليه ايران را بی اثر خواند

رييس جمهوری ايران تصميم های احتمالی جامعه بين المللی عليه اين کشور را بی اهميت قلمداد کرده و رييس مجمع تشخيص مصلحت عليه اقدام غرب در مورد ايران هشدار داده است.

احمدی نژاد



به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آقای احمدی نژاد، که به شهرستان خرمدره سفر کرده، در سخنانی در روز جمعه، 28 آوريل، با اشاره به احتمال صدور قطعنامه های تنبيهی عليه جمهوری اسلامی گفت که "آنان که می خواهند با اين روش ها جلوی حق ملت ايران را بگيرند بدانند اين مردم برای اينگونه بخشنامه ها و قطعنامه ها تره هم خرد نخواهد کرد."

وی گفت "دشمنان تصور می کنند با تبليغات، جوسازی، فضاسازی های کاذب، تهديد سياسی و تحريم کالاهای مصرفی بنجل می توانند ملت ما را از ادامه راه افتخار آميزشان منصرف کنند."

شورای امنيت سازمان ملل متحد در روز 29 مارس گذشته با صدور بيانيه ای خواستار آن شد که ايران تمامی فعاليت های مرتبط با غنی سازی اورانيوم را متوقف کند و به تلاش برای اعتماد سازی در سطح بين المللی مبادرت ورزد و از آژانس بين المللی خواست تا ظرف سی روز در مورد نحوه عمل ايران به اين خواست ها گزارشی در اختيار شورا قرار دهد.

جمهوری اسلامی اين بيانيه و همچنين قطعنامه های قبلی شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی حاوی درخواست های مشابه را نپذيرفته و اخيرا توليد مقاديری اورانيوم غنی شده را در تاسيسات داخلی اعلام کرده است.

آقای احمدی نژاد، که پيش از اين نيز بر ادامه برنامه های هسته ای ايران تاکيد داشته و غنی سازی اورانيوم را باعث گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در سطح جهانی دانسته، در سخنان خود در روز جمعه گفت "دسترسی به انرژی صلح آميز هسته ای نخستين گام ملت ايران برای فتح قله های پيشرفت است."

وی "برخی از قدرت ها" را به انباشتن سلاح های کشتار جمعی متهم کرد و گفت که "اين قدرت ها می خواهند فناوری هسته ای در انحصار خودشان باشد تا بر اساس اين فناروی حکمرانی کنند اما آنان در مورد ملت ايران اشتباه می کنند."

رييس جمهوری ايران تاکيد کرد که اين کشور حاضر به کنار گذاشتن برنامه هسته ای و صرفنظر کردن از فناوری اتمی نيست و خطاب به مخالفان اين برنامه ها گفت "اگر اين فناوری چيز بدی است، شما هم کنار بگذاريد و اگر چيز خوبی است، چرا نبايد ملت های ديگر داشته باشند؟"

هشدار رفسنجانی

همچنين، اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمهوری اسلامی در باره اقدامات احتمالی عليه ايران هشدار داده است.

کشورهای غربی خواستار آن هستند که در صورت خودداری ايران از عمل به بيانيه شورای امنيت و قطعنامه های شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی، شورای امنيت به اقدامات شديدتری شامل صدور قطعنامه های لازم الاجرا عليه ايران مبادرت ورزد.



هاشمی رفسنجانی



به گزارش خبرگزاری ايرنا، آقای رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه تهران خطاب به کشورهای غربی و آمريکا گفت "احتياط کنيد و مواظب باشيد و به عواقب اقدام خود بيانديشيد."

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران افزود "به جد تاکيد می کنم که خودتان، ما و منطقه را به زخمت نيندازيد و از اقدامی که برای ديگران دردسر درست می کند بپرهيزيد."

آقای رفسنجانی با اشاره به گزارش مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی در باره ايران که قرار است روز جمعه به شورای امنيت ارسال شود، گفت که اين گزارش مبنای تصميمات است.

وی توقف برنامه های هسته ای ايران را رد کرد و گفت "مگر می شود فرمان داد که جريان علمی در ايران متوقف شود" و افزود که هيچکس نمی تواند دانش بومی را متوقف کند.

مقامات جمهوری اسلامی تاکيد داشته اند که برنامه های هسته ای صلح آميز خود، از جمله دستيابی به فناوری توليد اورانيوم غنی شده را با اتکا به تحقيقات داخلی دنبال کرده اند.

آقای رفسنجانی گفت که در خلال بيست و پنج سال گذشته، صدها دانشمند در اين زمينه فعاليت داشته اند و اکنون نمی توان جلوی آن را گرفت.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  15:26

(0) comments

مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را بر ضد ایران تصویب کرد


مجلس نمايندگان آمريکا طرحی را تصويب کرده است که بر اساس آن تحريم هايی که در حال حاضر از سوی ايالات متحده آمريکا عليه ايران اعمال می شود، سخت تر خواهد شد.

ساختمان کنگره آمریکا


جان بوئنر، رهبر جناح اکثريت مجلس نمايندگان آمريکا می گويد اين طرح که با اکثريت ۳۹۷ به ۲۱ تصويب شده است، اين پيام را به دولت ايران منتقل می کند که در عرصه بين المللی بايد به تعهداتش پايبند باشد.

مخالفان اين طرح با مقايسه آن با قطعنامه کنگره آمريکا که در سال ۱۹۹۸ خواهان تغيير رژيم عراق شده بود، می گويند تصويب چنين قوانينی در کنگره راه را برای حمله نظامی به ايران باز می کند.

به گفته دنيس کوسينيچ، نماينده دموکرات مجلس نمايندگان آمريکا، خيلی از همکارانش از روی حسن نيت به قطعنامه مربوط به تغيير رژيم در عراق رای داده بودند ولی هيچ وقت فکر نمی کردند که از آن برای حمله به عراق استفاده شود.

ولی موافقان اين طرح می گويند در آن هيچ صحبتی از حمله احتمالی به ايران نشده است و از آن به عنوان پاسخی به برنامه هسته ای ايران نام برده می شود.

وزارت امور خارجه آمريکا هم می گويد اين طرح با تشديد مجازات شرکت های خارجی طرف معامله با ايران، به تحکيم ائتلاف بين المللی عليه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی که بعضی از شرکای تجاری عمده آن هم در آن حضور دارند، لطمه خواهد زد.

اين طرح با نقض قانون تحريم های ايران و ليبی که در سال ۱۹۹۶ به تصويب رسيده بود، با تشديد تحريم های اعمال شده بر ضد ايران، محدوديت های ليبی را به خاطر همکاری با غرب در متوقف کردن برنامه هسته ای آن لغو می کند.

اين طرح، افراد، شرکت ها و کشورهايی را که بيشتر از ۲۰ ميليون دلار در بخش انرژی ايران سرمايه گذاری می کنند، مشمول مجازات های فدرال می کند و نام دولت هايی را که در اين بخش سرمايه گذاری کرده اند از فهرست کمک های دولت آمريکا حذف می کند.

بر اساس اين طرح، اين تحريم ها تا زمانی که ايران در پی دستيابی به سلاح های کشتار جمعی است، ادامه خواهد يافت .

اين طرح ابتدا بايد به تاييد مجلس سنا و سپس شخص رييس جمهوری برسد تا به عنوان قانون به اجرا گذاشته شود.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  15:19

(0) comments

مهلت هسته ای ايران به پايان می رسد


روز جمعه، 28 آوريل، مهلت سی روزه شورای امنيت سازمان ملل در زمينه نحوه عمل ايران به خواست های اين شورا به پايان می رسد اما مقامات جمهوری اسلامی در اين مدت نشانه ای از پذيرش درخواست های بين المللی از خود بروز نداده اند.



محمد البرادعی مدير کل آژانس



پس از آنکه شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی تصميم گرفت پرونده هسته ای ايران را به شورای امنيت سازمان ملل متحد گزارش دهد، شورای امنيت در روز 29 مارس بيانيه ای حاوی خواست هايی از ايران به خصوص در مورد توقف فعاليت های غنی سازی اورانيوم صادر کرد و از مديرکل آژانس خواست تا ظرف سی روز نحوه عمل ايران به اين بيانيه را گزارش کند و برخی منابع گفته اند که اين گزارش تا اواخر روز جمعه به سازمان ملل ارسال شود.

در حاليکه ايران در اين مدت فعاليت در زمينه غنی سازی را ادامه داده و اعلام داشته که مقاديری اورانيوم غنی شده توليد کرده است، ناظران بعيد می دانند که گزارش محمد البرادعی، مدير کل آژانس، در مورد عملکرد ايران لحنی مثبت داشته باشد.

آقای البرادعی اخيرا در ديدار با مقامات جمهوری اسلامی در تهران مجددا از آنان خواست برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورند و مذاکرات برای حل بحران هسته ای ايران را از سر بگيرند اما اين درخواست نيز توسط آنان رد شد.

پيشتر، شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز با صدور چند قطعنامه همين خواست ها از ايران مطرح کرده بود.

مذاکرات بين ايران و کشورهای اروپايی برای حل اين مساله پس از تصميم جمهوری اسلامی برای از سرگيری فعاليت يک مرکز مرتبط با غنی سازی اورانيوم در اصفهان در تابستان گذشته توسط اروپاييان قطع شد.

موضع ايران

جمهوری اسلامی قطعنامه های اخير شورای حکام و همچنين بيانيه شورای امنيت را مورد قبول قرار نداده و گفته است که غنی سازی اورانيوم به منظور کاربردهای غيرنظامی از حقوق اين کشور در چارچوب پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - است.



احمدی نژاد: ايران می تواند به سرعت به يک ابرقدرت جهانی تبديل شود



محمد جواد ظريف، نماينده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در گفتگو با خبرنگاران در روز پنجشنبه اعلام داشت که برنامه های اتمی اين کشور تهديدی را متوجه صلح جهانی نمی کند.

وی افزود که به همين دليل، ايران خود را موظف نمی داند به قطعنامه های احتمالی شورای امنيت شامل دستور توقف غنی سازی اورانيوم گردن نهد و افزود که بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی تاييد کرده اند که شواهدی از نظامی بودن فعاليت هسته ای ايران به دست نيامده است.

همچنين محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در سخنانی بار ديگر بر عزم جمهوری اسلامی در ادامه فعاليت هسته ای تاکيد نهاد و غنی سازی اورانيوم را يک پيروزی بزرگ توصيف کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آقای احمدی نژاد که شامگاه پنجشنبه، 27 آوريل، در جمع منتخبين استان زنجان سخن می گفت، اظهار داشت که "دستيابی ملت ايران به انرژی صلح آميز هسته ای صلح آميز اينقدر مهم است که توانسته معادلات جهانی را عوض کند و حرف ايران اکنون همه معادلات عالم را تحت تاثير قرار داده است."

آقای احمدی نژاد همچنين گفت که مردم کشورهای جنوب شرق آسيا، آمريکای لاتين، و کشورهای عربی و اسلامی دستيابی به چرخه سوخت هسته ای صلح آميز را جشن گرفتند و اظهار داشت که "جمهوری اسلامی ايران ظرفيت آن را دارد که به سرعت به يک ابرقدرت جهانی تبديل شود."

اقدام بعدی شورای امنيت؟

تاکيد مقامات جمهوری اسلامی در زمينه ادامه و گسترش فعاليت غنی سازی اورانيوم نشانگر آن است که اين کشور به خواست شورای امنيت سازمان ملل عمل نکرده است.



کاندوليزا رايس



با اينهمه، مشخص نيست که اين شورا، که از پنج عضو دايم - آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه - و ده عضو دوره ای تشکيل يافته، چه واکنشی نسبت به موضعگيری جمهوری اسلامی نشان خواهند داد.

کشورهای غربی خواستار آن هستند که شورای امنيت موضع قاطعانه تری اتخاذ کند و با صدور قطعنامه های الزام آور، ايران را به عمل به خواست شورا موظف سازد و در صورت خودداری جمهوری اسلامی، اقداماتی از جمله وضع تحريم هايی عليه اين کشور را به تصويب برساند.

برخی ناظران از احتمال اقدام يکجانبه غرب، از جمله محدوديت تماس های سياسی و روابط تجاری با جمهوری اسلامی نيز سخن گفته اند اما تا کنون مقامات غربی بر ضرورت تصميم گيری مشترک اعضای شورای امنيت تاکيد نهاده اند و کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، گفته است که شورای امنيت برای حفظ اعتبار خود ناگزير است در مورد ايران دست به اقدام بزند.

در عين حال، خانم رايس که در جلسه وزيران خارجه عضو پيمان اتلانتيک شمالی - ناتو - شرکت داشته است، اطمينان داد که در حال حاضر، ايالات متحده در نظر ندارد عليه تاسيسات اتمی ايران دست به اقدام نظامی بزند.

در همانحال، دو کشور روسيه و چين، که دارای مبادلات بازرگانی گسترده و روابط سياسی دوستانه ای با جمهوری اسلامی بوده و از حق وتوی مصوبات شورای امنيت برخوردار هستند، از سختگيری بيشتر شورای امنيت در مورد ايران حمايت نکرده اند هر چند از جمهوری اسلامی خواسته اند با خواست جامعه بين المللی همکاری کند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:55


(0) comments

25.4.06

توقف همکاری اتمی ايران در صورت تحريم

در ادامه اظهار مقامات جمهوری اسلامی در باره بحران هسته ای ايران، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام از نحوه برخورد جامعه جهانی با اين بحران انتقاد کرده و سرپرست مذاکرات هسته ای در مورد پيامد وضع تحريم عليه اين کشور هشدار داده است.


 رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام



روز سه شنبه، 25 آوريل، اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت در سخنانی در يک کنفرانس بين المللی در تهران گفت که "نکته اصلی که در خصوص بررسی پرونده (هسته ای) ايران وجود دارد اين است که اين پرونده از مسير طبيعی خود منحرف شده و به دست اندازهايی افتاده است."

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آقای رفسنجانی در سخنرانی در "کنفرانس بين المللی برنامه انرژی هسته ای ايران: سياست ها و چشم اندازها" افزود که "اين انحراف در بررسی پرونده هسته ای ايران باعث اشکالات فراوانی برای ما و خيلی ها شده است و اگر در آينده اين مسير انحرافی ادامه يابد، اين مشکلات دامنگير خيلی ها خواهد شد."

وی در مورد ماهيت مشکلاتی که در اين زمينه بروز خواهد کرد توضيحی نداد.

آقای رفسنجانی اتهام مخفی کاری در برنامه های اتمی ايران را رد کرد و گفت "البته ممکن است در بعضی چيزها غفلت شده و در موقع خودش اعلام نشده باشد اما دليل اين بوده که غربی ها نمی گذاشتند بعضی تکنولوژی ها به ايران بيايد ولی ايران قصد مخفی کاری نداشته است."

اشاره آقای رفسنجانی به نظراتی در اين زمينه است که ايران برای چندين سال برنامه های هسته ای خود را بدون ارايه گزارش دقيق به آژانس بين المللی انرژی اتمی ادامه می داد و در نتيجه، اعتماد جامعه جهانی را از دست داده و نبايد به فناوری های دارای کاربرد دوگانه نظامی و غيرنظامی دست يابد.

در حاليکه برخی ناظران از اختلاف نظر بين رهبران جمهوری اسلامی در مورد نحوه برخورد با بحران هسته ای سخن گفته اند، آقای رفسنجانی گفت "همه مسئولان ايرانیتلاش می کنند که به دنيا ثابت شود راه ايران درست است و همين راه بايد ادامه پيدا کند."

وظايف آژانس

در مورد برخورد کشورهای مختلف جهان با جمهوری اسلامی، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت "آقايانی که امروز صف کشيده اند و قطعنامه صادر می کنند و به شورای امنيت می روند و به دنبال تهديد و ارعاب هستند بايد گذشته را جواب بدهند."

آقای رفسنجانی از جهانيان خواست تا در مقابل "انحراف بررسی پرونده ايران" بی تفاوت نمانند و افزود که در صورتی که کشورهای غربی در منع دسترسی جمهوری اسلامی به فناوری هسته ای موفق شوند، بخش عمده ای از کشورهای جهان از اين حق خود محروم خواهند شد.

به گزارش ايرنا، وی همچنين آژانس بين المللی انرژی اتمی را مورد انتقاد قرار داد و گفت "آژانس به وظايف خود عمل نکرده است و از دسترسی کشورها به انرژی صلح آميز هسته ای حمايت نکرده و به دست زورگويان بهانه داده است."



لاريجانی



مقامات جمهوری اسلامی همواره تاکيد داشته اند که غنی سازی اورانيوم برای مقاصد صنعتی از جمله حقوق کشورهای امضا کننده پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - است.

اين پيمان با هدف جلوگيری از دستيابی کشورهای مختلف به تسليحات اتمی تدوين شده و در حاليکه از پنج کشور آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه و چين، که در زمان امضای پيمان دارای اين نوع جنگ افزارها بودند، می خواهد در راستای خلع سلاح تسليحاتی تلاش کنند، بر کمک به ساير کشورهای امضا کننده برای استفاده صلح آميز از نيروی اتم تاکيد دارد.

آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز در چارچوب اين پيمان موظف شده است تا امکانات فنی لازم را در اختيار کشورهای عضو قرار دهد.

در اجلاس روز سه شنبه در تهران، علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی، نيز به تشريح ديدگاه های خود در زمينه برنامه های اتمی ايران پرداخت.

تهديد به قطع همکاری با آژانس

آقای لاريجانی در سخنان خود به احتمال تصميم شورای امنيت سازمان ملل متحد به وضع تنبيه هايی عليه جمهوری اسلامی به دليل ناديده گرفتن بيانيه شورا حاوی درخواست توقف غنی سازی اورانيوم پرداخت و در اين مورد هشدار داد.

وی گفت "اگر جمهوری اسلامی از سوی شورای امنيت سازمان ملل متحد تحريم شود، رابطه ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی به حالت تعليق در خواهد آمد" و افزود که با فعاليت های تندروانه نمی توان جلوی فعاليت ايران را گرفت.

به گزارش ايرنا، آقای لاريجانی در مورد اقدام نظامی عليه ايران نيز گفت که "در صورت اقدام نظامی عليه تاسيسات هسته ای، ايران به مخفی کاری روی خواهد آورد و اين در حالی است که در حال حاضر تحت نظارت آژانس هستيم."

رييس شورای عالی امنيت ملی درخواست های مندرج در قطعنامه های اخير شورای حکام آژانس و بيانيه شورای امنيت برای تعليق برنامه های غنی سازی اورانيوم را مردود دانست و گفت "ما به تعليق آلرژی پيدا کرده ايم، تعليق برای چه؟ اگر مفهوم آن را روشن کنيد و بگوييد برای چه اين کار ضروری است، ما حرفی نداريم."

وی با اشاره به موفقيت جمهوری اسلامی در راه اندازی مجموعه ای از دستگاه های سانتريفوژ و توليد مقداری اورانيوم غنی شده، گفت "آنها می گويند همه 164 دستگاه سانتريفوژ را (تعليق کنيد) و ما می گوييم در شرايط جديدی هستيم و ما و شما کارهايی انجام داده ايم و بايد راه حل جديدی ارايه بدهيد."

وی در عين حال گفت که ايران حاضر است برنامه هسته ای خود را به صورت شفاف ارايه کند و به گفتگو در اين زمينه تمايل دارد و فزود که ايران از هر پيشنهاد معقولی استقبال می کند.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، آقای لاريجانی در گفتگو با خبرنگاران در حاشيه کنفرانس تهران در مورد آنچه که تهديدهای رييس جمهوری آمريکا در به کار گيری تسليحات اتمی عليه تاسيسات هسته ای ايران خوانده شده گفت که "خيلی اين حرف ها را جدی نگيريد، اينها تازه نيستند و پس از انقلاب و در دوره های مختلف با اينگونه تهديدات مواجه بوده ايم."

وی تعليق غنی سازی به عنوان پيش شرط آغاز مذاکرات را رد کرد و در مورد پيامدهای تحريم های بين المللی گفت که از زمان دولت قبل، موضوع تحريم در شورای عالی امنيت ملی دنبال می شده و افزود "دولت تمهيدات لازم را انديشيده و شورای عالی امنيت ملی نيز آن را بررسی کرده است."



RASTAXIZ - Latest Iran and World News
Afshin Irani

Afshin Irani  ||  12:27

(0) comments

حمله لفظی شيمون پرز به رييس جمهوری ايران


شيمون پرز، نخست وزير اسبق اسرائيل ضمن حمله لفظی شديد به محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، او را با آدولف هيتلر، رهبر آلمان نازی، مقايسه کرده است.


لخ کازينسکی رييس جمهوری لهستان و شيمون پرز



روز سه شنبه، 25 آوريل، آقای پرز که در مراسم بزرگداشت قربانيان اردوگاه های مرگ آلمان نازی در لهستان شرکت داشت، در سخنانی گفت که هنگام ظهور هيتلر، جهانيان اظهارات يهود ستيزانه او را جدی نگرفتند و زمينه بروز جنگ دوم جهانی و کشتار يهوديان را فراهم کردند و هشدار داد که نبايد همين اشتباه در مورد رييس جمهوری ايران نيز تکرار شود.

آقای پرز که در مراسم بزرگداشت قربانيان آلمان نازی در شهر کراکو در لهستان سخن می گفت با اشاره به سخنان رييس جمهوری ايران در مورد اسرائيل، وی را متهم کرد که خواستار نابودی ملت يهود شده است.

وی گفت که هيتلر برای از ميان بردن يهوديان به ساختن اردوگاه های مرگ مبادرت ورزيد و رييس جمهوری ايران را متهم کرد که برای همين منظور در صدد دستيابی به بمب اتمی در پوشش فعاليت های صلح آميز هسته ای است.

آقای احمدی نژاد در سخنانی در گذشته خواستار محو اسرائيل از نقشه جهان شده و ايجاد اين کشور پس از جنگ دوم جهانی را ناشی از اقدام غرب در جبران بدرفتاری با يهوديان خوانده بود که هزينه آن بر فلسطينيان تحميل شده است.

وی در مصاحبه ای در روز دوشنبه همين هفته نيز مساله فلسطين را ناشی از "يهود ستيزی" غرب در گذشته توصيف کرد.

آقای پرز در راس هياتی از اسرائيل در مراسم موسوم به "راهپيمايی برای زنده ها" در لهستان شرکت می کند که از اردوگاه آشويتز آغاز می شود و تا اردوگاه مرگ برکنائو ادامه می يابد.

شيمون پرز در سال 1923 در لهستان متولد شد و در سال 1934 همراه خانواده خود به فلسطين مهاجرت کرد و پس از تاسيس کشور اسرائيل، به فعاليت های سياسی روی آورد.

وی سه بار نخست وزير و بارها عضو هيات دولت اسرائيل بوده و در سال 1994، همراه با اسحاق رابين، نخست وزير وقت اسرائيل، و ياسر عرفات، رهبر فقيد فلسطينيان، به دليل امضای تفاهم نامه اسلو بين اسرائيل و فلسطينيان به طور مشترک به دريافت جايزه صلح نوبل نايل شد.

آقای پرز از اعضای قديمی حزب چپگرای کارگر و زمانی رهبر حزب بود اما پس از جدايی آريل شارون، نخست وزير سابق اسرائيل، از حزب راستگرای ليکود و تشکيل حزب کديما، به اين حزب پيوست.

در انتخابات ماه مارس در اسرائيل، شيمون پرز به عنوان عضو حزب کديما به پارلمان راه يافت و در حال حاضر از رهبران کديما محسوب می شود.

RASTAXIZ - Latest Iran and World News
Afshin Irani

Afshin Irani  ||  12:21

(0) comments

روسيه غنی سازی دارد ايران هم دارد، با هم همکاری می کنيم


محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، در دومين مصاحبه‌ مطبوعاتی خود از زمان انتخاب شدنش به اين مقام، در حضور خبرنگاران داخلی و خارجی سخن گفت.


محمود احمدی نژاد



او در سخنانی به عنوان مقدمه اين نشست مطبوعاتی ابتدا به کليات فعاليتهای دولت اشاره کرد.

رئيس جمهور ايران در بخش دوم سخنان خود با اشاره به مشکل فلسطين، اظهار داشت که اين مشکل در گذشته به خاطر "يهودی ستيزی" کشورهای غربی پديد آمده است.

او از دولتمردان غربی خواست به يهوديان اجازه بدهند که خود درباره آينده خود تصميم بگيرند.

او سپس خطاب به مردم آلمان گفت که "ملتی هوشمند" مانند ملت آلمان نبايد سالها به خاطر مسايلی که در دورانی از تاريخ گذشته اروپا رخ داده است، مورد تحقير قرار گيرند.

رئيس جمهور ايران گفت که اکنون دوران حاکميت ملتها شروع شده است. او افزود دوران اتکا به زرادخانه ها بسر آمده و اکنون دوران فرهنگ و انديشه است.

او گفت که ما با همه خواهان گفتگو هستيم، البته در اين باره اسراييل را مستثنی کرد.

آقای احمدی نژاد گفت چرا برخی از قدرتها سازمانهای بين المللی و فعاليت آنها را بی اعتبار می کنند و ضمن اشاره به مناقشه هسته ای ايران ضمن انتقاد از کشورهای صاحب قدرت اتمی بر صلح آميز بودن فعاليتهای اتمی ايران تاکيد کرد.

او گفت ايران علاقه مند به ادامه همکاری با آژآنس بين المللی انرژی هسته ای است اما با آژانسی که دوگانه عمل می کند مخالفت دارد.

وی افزود که بزودی طی نامه ای به سران بسياری از کشورهای جهان مسايلی را با آنها در ميان خواهد گذاشت.

روابط ايران و روسيه

آقای احمدی نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص روابط ايران و روسيه به خصوص همکاريهای هسته ای گفت: "روابط ما با روسيه دوستانه است و اميدواريم که روابطمان را در زمينه های مختلف گسترش بدهيم."

او گفت مواضع روسيه در قبال ايران تا کنون خوب بوده و اظهار اميدواری کرد که اين مواضع روسيه ادامه پيدا کند.

خبرنگاری از آقای احمدی نژاد در خصوص آنچه که از آن با عنوان طرح روسيه نام برده می شود پرسيد که در پاسخ آن رئيس جمهور ايران گفت: "روسيه غنی سازی دارد ما هم داريم؛ با هم می توانيم همکاری کنيم." خبرنگار بار ديگر نسبت به احتمال در نظر گرفته شدن اين طرح سوال کرد که در پاسخ آن آقای احمدی نژاد گفت: "کدام طرح! آلان شش ماه از آن موقع گذشته ايم."

طرح روسيه شامل غنی سازی اورانيوم برای مصارف ايران در خاک روسيه بود.

تاکيد بر غنی سازی

خبرنگار شبکه ان بی سی پرسيد چه کاری جهان بايد انجام دهد يا امتيازی دهد تا ايران را مجاب کند که دست از غنی سازی اورانيوم بردارد.

آقای احمدی نژاد گفت: "من از شما سوال می کنم آيا راهی هست که به شما امتيازی بدهند تا شما از استقلال خود دست برداريد. ما حقوق خود را می خواهيم و نيازی به کمکی از سوی آنها (کشورهای جهان) نيست (آنها) اجازه بدهند ملت ايران کار خود را بکند. غنی سازی را ايران خود بدست آورده و از آن صيانت خواهد کرد."

او در بخش ديگری از اين مصاحبه گفت که ايران مرحله آزمايشی غنی سازی را پشت سر گذاشته و علاقه مند است سوخت مورد نياز خود را خود آماده کند.

خبرنگاری پرسيد که بعضی ها معتقدند خبر "خوش هسته ای" تبعات منفی در پرونده هسته ای خواهد داشت، نظر شما چیست؟

آقای احمدی نژاد در پاسخ گفت که ايران آنقدر "روراست" که تا دست پیدا کرد (به فن آوری هسته ای) اعلام کرد چون (اين را) "حق خود می دانیم و در جهت صلح و امنیت کار می کنیم". او افزود "دو سه ملت هستند که هر وقت کسی به سمت آزادی میره، عصبانی می شوند، خب بشوند."

آقای احمدی نژاد تاکيد کرد که شورای امنيت سازمان ملل متحد بايد در چارچوب قوانين عمل کند و اگر غير از اين عمل کند اعتبارش از بين می رود.

روابط با همسايگان

خبرنگاری از آقای احمدی نژاد در خصوص اقدامات ايران برای اعتماد سازی بيشتر با همسايگان و اينکه برخی ادعا می کنند که در منطقه التهاب است، پرسيد.

او گفت: "ما فکر می کنيم التهابی در منطقه نيست. روابط ما با همسايگان دوستانه است و آنها اعلام کرده اند که از اقتدار ايران نگران نيستند و روابط ما با آنها در حال توسعه است و آنها بر حق ايران بر داشتن چرخه هسته ای تاکيد کرده اند."

او در ادامه خطاب به دولتمردان به گفته او "چند کشور" گفت : "(خود شما) مشکلی را درست می کنيد که نمی توانيد حل کنيد و اکنون می گوييد که بحران است، اصلا بحرانی در منطقه نيست و التهاب در منطقه خود آقايان (همين کشورها) هستند."

آقای احمدی نژاد در سخنان خود تاکيد کرد که ملت ايران يکپارچه است و گفت: "بدانيد مساله هسته ای به اندازه ملی شدن نفت 100 برابر بيشتر ارزش دارد. "

خبرنگاری داخلی ضمن اشاره به برخی از انتقادها از عملکرد آقای احمدی نژاد گفت :"آيا دل شما برای جنگ تنگ شده است؟"

رئيس جمهور ايران بدون پاسخ مستقيم به اين پرسش گفت که ايران در مواضع خود در خصوص تحولات جهانی "بسيار قاطع است و بدهکار هيچ کسی هم نيست" و افزود که کشورش نمی تواند در مقابل "ظلم آشکار بی تفاوت" باشد و سپس تاکيد کرد که اين گونه صحبت کردن ها به معنی تند بودن نيست.

گفتگوی ايران با آمريکا بر سر عراق

او در خصوص مذاکره با آمريکا بر سر عراق گفت ايران به آمريکا اعتماد ندارد و آمريکاييها "دهها بار پيام دادند" که خواهان همکاری ايران در زمينه مسايل عراق هستند.

او گفت اما اکنون که دولت در عراق در حال شکل گيريست نيازی به انجام اين گفتگوها نيست.

خبرنگاری از آقای احمدی نژاد در خصوص امکان گفتگوی ايران با آمريکا بطور مستقيم پرسيد.

رئيس جمهور ايران گفت که طبيعی است گفتگو با هر کشوری شرايط خاص خود را دارد. او افزود که ايران بارها اعلام کرده است که با آمريکا در صورت محقق شدن شرياط ايران گفتگو می کنيم . او گفت که بارها اين شرايط عنوان شده و نيازی به تکرار آنها نيست.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News
Afshin Irani

Afshin Irani  ||  12:15

(0) comments

آمریکا: باب گفتگو با ایران همچنان گشوده است


آدام ارلی معاون سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در واکنش به صحبت های محمود احمدی نژاد رئيس جمهور اسلامی ايران مبنی بر عدم تمايل تهران به مذاکره با واشنگتن گفت که کشورش همچنان مايل به گفتگو با ايران درباره عراق است:


آدام ارلی معاون سخنگوی وزارت خارجه آمريکا



"اگر ايرانيان اين گفتگوها را مفيد بدانند و بخواهند ملاقات کنند ما با آنها ملاقات خواهيم کرد. ما پيش تر هم گفتگوهايی از اين قبيل در افغانستان داشته ايم و بنابراين اين هيچ تغيير اساسی با عملکرد پيشين به حساب نمی آيد."

آقای احمدی نژاد روز دوشنبه در يک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره مذاکره ايران و آمريکا گفت که اکنون که دولت عراق در حال شکل گيری است نيازی به انجام اين گفتگوها نيست.
اين در حاليست که مقام های آمريکايی گفت و گو با ايران را به تعويق انداخته و به شکل گيری دولت عراق موکول کرده بودند.
اما آقای احمدی نژاد گفت ايران به آمريکا اعتماد ندارد و آمريکاييها به گفته او "دهها بار پيام دادند" که خواهان همکاری ايران در زمينه مسايل عراق هستند.

با اين حال سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت که کانال ارتباطی با ايران همچنان گشوده است و در زمان مقتضی از آن استفاده خواهد شد:

"از اين کانال ارتباطی هنگاميکه لازم و مناسب باشد استفاده خواهد شد. من نمی خواهم وارد جزئيات زمان انجام اين گفتگوها شوم. اما باز هم بايد بگويم که اين مربوط به اقدامات ايران در عراق می شود."

مقام های آمريکايی به کرات اعلام کرده اند که خواستار گفتگو با ايران بر سر اوضاع عراق هستند اما اين گفتگوها که قرار است در بغداد انجام شود از سوی آمريکا چندين بار به تعويق افتاده است.

جورج بوش رئيس جمهور آمريکا زلمی خليلزاد سفير خود در بغداد را مامور گفت و گو با ايران کرده است.

رهبران ايران نيز طی چند ماه اخير نسبت به مذاکره مستقيم با آمريکا ابراز آمادگی کرده اند.

اما هر بار اين مذاکرات به دليلی به تعويق افتاده است.

در مرحله آخر وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که آقای خليلزاد مشغول کمک به شکل گيری حکومت عراق است و تا زمانيکه دولت عراق بر سر کار نيايد ملاقاتی با ايران صورت نخواهد گرفت.

در چند روز گذشته مقام های عراقی از جمله جلال طالبانی رئيس جمهوری آن کشور گفته اند که ميل دارند در گفتگوی نمايندگان آمريکا و ايران حضور داشته باشند.

به گفته برخی کارشناسان در درون حکومت آمريکا برخی افراد و گروه های نزديک به دفتر ديک چنی معاون رئيس جمهور اين کشور مخالف هر گونه تماس ديپلمات های آمريکايی با ايران هستند. اما اين هنوز روشن نيست که نفوذ گروه های ياد شده در تصميم گيری های مربوط به مذاکره با ايران چقدر است.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani Afshin

Afshin Irani  ||  12:04


(0) comments

23.4.06

ايران: فعاليت های غنی سازی و تحقيقاتی بازگشت ناپذير است

ايران بار ديگر تقاضای مربوط به متوقف ساختن برنامه غنی سازی اورانيوم و تحقيقات هسته ای را رد کرده و گفته است اين فعاليت ها غيرقابل بازگشت است.



حميدرضا آصفی



حميدرضا آصفی، سخنگوی وزير امور خارجه ايران در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران گفت: "تعليق فعاليت های تحقيقاتی جمهوری اسلامی ايران بيشتر يک بحث رسانه ‌ای و تبليغاتی است."

تازه ترين واکنش ايران در اين مورد در حالی مطرح می شود که کمتر از يک هفته ديگر، آژانس بين المللی انرژی اتمی گزارش خود را درباره ميزان همکاری ايران به اعضای اين آژانس ارائه می دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت: "جمهوری اسلامی ايران از حقوق خود صرف نظر نخواهد كرد و اين حقوق بايد به رسميت شناخته شود."

به گفته فرانسيس هريسون، خبرنگار بی بی سی در تهران، در آستانه پايان ضرب الاجل تعيين شده برای ايران، تقاضاهايی در اين مورد مطرح شده که اين کشور سياست انعطاف پذيرتری در مقابل غرب در پيش گيرد.

آقای آصفی در پاسخ به سوالی در مورد طرح روسيه گفت ايران همچنان در حال بررسی آن است.

به گزارش ايرنا، آقای آصفی افزود: "طرح روسيه كماكان روی ميز مذاكره است و می ‌بايد بسترهای لازم برای اجرايی شدن آن فراهم شود. "

اما وی تاکيد کرد که: "هيچ طرحی نبايد جمهوری اسلامی ايران را در حقوق خودش محروم كند."

پيشتر، علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی خبر از آن داد که جمهوری اسلامی در زمينه غنی سازی اورانيوم به توافقی اصولی با روسيه دست يافته است.

وی جمعه شب در کنفرانس "امنيت انرژی" در مسکو اعلام کرد پيشنهاد روسيه برای غنی سازی مشترک همچنان قابل بررسی است و ايران به گفت وگوهای خود در اين زمينه همچنان ادامه می دهد.

آقای سلطانيه افزود: "ما در اصل با اين پيشنهاد مدتی قبل موافقت كرديم. ‌اما بسياری از مسايل فنی، حقوقی و مالی همچنان بايد مورد بررسی قرار بگيرد. اين پيشنهاد همچنان تحت مذاكره قرار دارد."

براساس طرح پيشنهادی روسيه، ايران می تواند فرآوری اورانيوم خام و تبديل آن به گاز هگزافلوئوريد اورانيوم را در خاک خود پيگيری کند، اما مرحله بعد چرخه سوخت اتمی يعنی تزريق اين گاز به دستگاههای سانتريفوژ برای غنی سازی را در همکاری مشترک با دولت روسيه در خاک آن کشور انجام دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در مورد مذاکراتی که قرار است ميان کشورش و آمريکا در مورد عراق برگزار شود، گفت: "بايد مقدمات تدارک شود. هنوز هيچ چيز تدارک نشده است و عجله‌ ای هم نداريم كه مقدمات فراهم شود."



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  21:51

(0) comments

فرمانده پليس تهران: پليس با مساله حجاب کاری ندارد


همزمان با آغاز دور تازه ای از آنچه در جمهوری اسلامی برخورد با "بی حجابی و بد حجابی" خوانده می شود، مرتضی طلايی فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ تاکيد کرده است که پليس با مساله حجاب کاری ندارد.



بی حجابی و بد حجابی



آقای طلايی گفته است هدف از راه اندازی گشت های ارشاد پليس، ارتقای امنيت اجتماعی است و پليس به هيچ وجه وارد حوزه خصوصی مردم نمی شود.

اين سخنان در حالی بيان شده که پيشتر از فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ نقل شده بود که پليس با زنانی که به گفته وی شلوار کوتاه، مانتوهای تنگ و رنگی و روسری های کوتاه و نازک می پوشند، برخورد خواهد کرد.

با اين حال، آقای طلايی انتساب چنين سخنانی به خود را تکذيب کرده و گفته است به عنوان فرمانده نيروی انتظامی به جامعه اطمينان میدهد که پليس نه تنها به دنبال برخورد با جامعه نيست، بلکه تنها هدفش ارتقاء سلامتی و امنيت جامعه است و ماموران نيز در اين راستا، بدون عصبانيت و با دوستی و حفط احترام و شخصيت افراد عمل می کنند.

در هفته گذشته، به دنبال برپايی تجمعی در مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به آنچه گسترش بدحجابی و بی حجابی در جامعه خوانده شد، مقامات حکومتی و انتظامی بر ضرورت انجام اقدامات جدی تر برای رعايت حجاب و شئونات اسلامی تاکيد کردند.

قرار بود اين اقدامات که از جمله شامل برخورد با کسانی که در معابر عمومی و پارک ها سگ به همراه دارند نيز می شود، از اول ارديبهشت ماه انجام گيرد، اما بعدا اعلام شد که يکصد مامور مرد و يکصد مامور زن عمليات گشت زنی خود را از روز شنبه آغاز خواهند کرد.

با وجود اين و همزمان با آغاز کار مامورانی که از آنها به عنوان ماموران گشت های ارشاد ياد شده، فرمانده پليس تهران تاکيد کرده که ماموريت اين گشت ها، يک ماموريت عمومی است و آنها به هيچ عنوان نبايد وارد حوزه خصوصی مردم شوند.

چنين اظهاراتی، که در پی تاکيدات روزهای اخير مبنی بر برخورد قاطع با مردان و زنانی که بی حجاب يا بدحجاب قلمداد می شوند عنوان شده، می تواند به منظور تلطيف فضای عمومی و گسترش آرامش روانی در جامعه صورت گرفته باشد.

در سال های اخير، همواره همزمان با آغاز فصل گرما، بحث حجاب و برخورد با بی حجابی از سوی مراجع مذهبی، نيروی انتظامی، بسيج و نيروهای مذهبی و متشرع بالا گرفته، اما پس از اندکی، از شدت سختگيری ها کاسته شده است.

در واقع برخورد با جمعيت جوانی که پوشش و رفتارش چندان با الگوهای مورد نظر در جمهوری اسلامی تناسبی ندارد، چندان کم هزينه به نظر نمی رسد.

در شرايطی که مقامات برای مقابله با حوادث آتی بر سر پرونده هسته ای بر همبستگی ملی تاکيد می کنند، افزايش سختگيری ها می تواند نتايجی نادلخواه به همراه داشه باشد.

با وجود اين، مشکل اصلی دولت محمود احمدی نژاد اين است که همزمان بايد انتظارات طيفی از هواداران خود را برآورده سازد که توقع دارند دولت جديد، به عنوان دولتی انقلابی و پايبند به شرع، احکام اسلامی به ويژه در زمينه مسايلی همچون حجاب را به طور گسترده در جامعه جاری سازد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  21:15

(0) comments

طالبانی: در مذاکرات ايران و آمريکا حاضر خواهم بود

جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق گفته است كه درمذاكرات جمهوری اسلامی ايران و آمريكا درباره عراق حضور خواهد داشت.



جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق



آقای طالبانی روزيكشنبه در نشستی خبری كه با حضور سفيرآمريكا در بغداد و مسعود بارزانی، رييس اقليم كردستان در اربيل برگزار شد، اظهارداشت: مذاكرات آمريكا و ايران درباره مسايل عراق برگزار می ‌شود.

با اين حال، وی به زمان و مکان برگزاری اين مذاکرات اشاره ای نکرد.

رييس جمهوری عراق گفت که در ديدار با مسعود بارزانی موضوع مذاكره آمريكا با ايران درباره عراق را مورد بحث و بررسی قرار داده است.

اواسط ماه مارس گذشته، علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت ملی ايران از پذيرش مذاکره با آمريکا درباره عراق خبر داد و گفت افرادی مشخص خواهند شد تا در اين زمينه با آمريکا مذاکره کنند.

با اين حال، مقامات جمهوری اسلامی تاکيد کردند اين مذاکرات که به دنبال درخواست عبدالعزيز حکيم، رييس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق صورت خواهد گرفت، تنها به مسايل مربوط به عراق محدود خواهد ماند.

در همين حال، زلمی خليلزاد، سفير آمريکا در عراق نيز گفت:"با طرف ايرانی توافق كرديم که مذاكرات بعد از تشكيل دولت عراق آغاز شود."

وی با تاييد اين نکته که جلال طالبانی در مذاکرات ايران و آمريکا حاضر خواهد بود، گفت آمريكا پذيرفته كه اين مذاکرات با حضور طرف عراقی برگزار شود.

آقای خليلزاد نيز از ارايه جزيياتی درباره زمان و مکان برگزاری اين مذاکرات خودداری کرد.

نگرانی از عمليات نظامی در نزديکی مرزهای عراق

جلال طالبانی در عين حال، از انجام عمليات نظامی ايران و ترکيه در مرزهای خود با عراق ابراز نگرانی کرده است.

در روزهای اخير گزارش هايی مبنی بر استقرار هزاران نيروی نظامی ايران و ترکيه در مناطق نزديک به عراق، برای مقابله با گروه های مسلح کرد منتشر شده بود.

در ماه های اخير، گروه پژاک که خود را بخش ايرانی حزب کارگران کردستان ترکيه (پ ک ک) معرفی می کند، در درگيری های متعددی با نيروهای نظامی و امنيتی ايران، شماری از ماموران ايرانی را کشته اند.

رييس جمهوری عراق، با تاکيد بر نگرانی خود از آنچه در نزديکی مرزهای عراق روی می دهد، گفت عراق کشوری مستقل و مقتدر است که به ديگران اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی دهد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  21:10

(0) comments

بروز نشانه های سازش از سوی تهران در مورد مساله هسته ای

تنها يک هفته مانده به پايان ضرب الاجل شورای امنيت سازمان ملل برای ايران جهت معلق کردن فعاليت های غنی سازی اورانيوم، نشانه های فزاينده ای به چشم می خورد که ايران ممکن است مايل باشد بر سر برنامه های اتمی خود دست به سازش بزند.



تکنسين ها در يکی از تاسيسات اتمی ايران



در پی بالا گرفتن گفتگو از تحريم يا حتی انجام عمليات نظامی عليه تاسيسات اتمی ايران در صورت خودداری تهران از تعليق غنی سازی، فرستادگان جمهوری اسلامی در آخرين لحظه فعاليت های ديپلماتيک خود را شدت بخشيده اند.

يک مقام ايرانی که نخواست نامش فاش شود می گويد هياتی که روز چهارشنبه به مسکو رفت تا با اروپايی ها مذاکره کند، پيشنهاد تعليق کامل غنی سازی اورانيوم را داد به شرطی که فعلا علنی نشود.

آن هيات روز چهارشنبه با نمايندگان آلمان، بريتانيا و فرانسه در مسکو گفتگو کرد اما اروپايی ها گفتند که در اين مذاکره تغييری در موضع ايران مشاهده نکرده اند.

اين مقام ايرانی می گويد اروپايی ها پيشنهاد تهران را با اين استدلال که مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی بايد تا پايان ماه جاری ميزان همکاری ايران را به شورای امنيت گزارش کند رد کردند.

ساير گزارش ها از اروپا حاکيست که ايران پيشنهاد يک وقفه فنی کوتاه در غنی سازی را داده است تا زمينه انجام گفتگوها فراهم شود، اما اين پيشنهاد رد شد.

اينها نشانه های نرمشی احتمالی از سوی ايران است که تاکنون با شعارهای مقابله جويانه و تمرد آميز به درخواست های شورای امنيت واکنش نشان می داد.

يک استدلال اين است که اکنون که ايران می گويد در فناوری غنی سازی اورانيوم مهارت پيدا کرده، می تواند به گونه ای آبرومندانه برنامه اتمی اش را متوقف کند.

اخيرا همچنين صحبت های بيشتری از نياز ايران به مذاکره مستقيم با آمريکا در مورد مساله هسته ای مطرح شده است.

اما معلوم نيست آيا آمريکا مايل است اين کار را به شکلی انجام دهد که تهران بتواند حفظ آبرو کند يا اينکه آن کشور را وادارد به تمام خواسته های واشنگتن تن دهد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  20:21

(0) comments

واکنش سرد چين به درخواست آمريکا در مورد ايران

چين به درخواست آمريکا برای بررسی قطعنامه ای در سازمان ملل در مورد برنامه اتمی ايران که راه اقدامات مختلف عليه ايران از جمله اقدام نظامی را باز می گذارد به سردی واکنش نشان داده است.



هو جينتائو و جورج بوش



جورج بوش می گويد در جريان ديدار خود با رئيس جمهور چين در کاخ سفيد از او خواسته است امکان صدور قطعانه ای در شورای امنيت در مورد برنامه هسته ای ايران را که حاوی طيفی از واکنش های بالقوه از تحريم ها گرفته تا اقدام نظامی است را مد نظر قرار دهد.

اما هو جينتائو در واکنش به اين درخواست گفت که چين برای يک راه حل ديپلماتيک مسالمت آميز کار خواهد کرد.

وی گفت: "ما آماده ايم به همکاری با آمريکا ادامه دهيم... تا مسائل هسته ای شبه جزيره کره و مساله اتمی ايران را از طريق مذاکرات ديپلماتيک به شکلی مسالمت آميز حل کنيم."

چين همواره بر يافتن راه حلی ديپلماتيک در مورد برنامه هسته ای ايران، که غرب مظنون است اهداف نظامی دارد، تاکيد کرده است. ايران می گويد برنامه اتمی اش صرفا جنبه غيرنظامی دارد.

پکن در ماه فوريه بالاخره پس از چانه زنی های شديد آمريکا قانع شد به ارسال پرونده اتمی ايران به شورای امنيت رای دهد. پرونده ايران تا آن زمان تحت بررسی آژانس بين المللی انرژی اتمی بود اما تصميم گيری نهايی در مورد پرونده اکنون در اختيار شورای امنيت است.

پيشتر مصطفی محمد نجار، وزير دفاع ايران، گفت که کشورش هراسی از تهديدها ندارد اما اصرار ورزيد که تهران هنوز آماده مذاکره در مورد برنامه اتمی اش است.

شورای امنيت تا 28 آوريل به ايران فرصت داده است کليه فعاليت های غنی سازی اورانيوم را معلق سازد، درخواستی که ايران رد کرده است.

هنوز معلوم نيست در صورتی که ايران به خواسته های شورای امنيت تن ندهد، اين شورا چه گامی عليه ايران خواهد برداشت.

نمايندگان اعضای دائمی شورای امنيت به علاوه آلمان که اين هفته در مسکو تشکيل جلسه داده بودند از رسيدن به توافق در مورد گام بعدی در مورد ايران بازماندند.

در آن نشست از جمله موضوع تحريم های اقتصادی عليه ايران به بحث گذاشته شده بود.

نخستين سفر به آمريکا

رئيس جمهور آمريکا در ديدار روز پنجشنبه خود با هو جينتائو که برای اولين بار است به عنوان رئيس جمهور چين از آمريکا بازديد می کند، همچنين او را ترغيب کرد برای بستن شکاف عظيم تجاری دو کشور بيشتر تلاش کند.

بنابه گزارش ها در اين ديدار پيشرفتی در مورد اين مساله حاصل نشد، با اين حال آقای جينتائو گفت چين "همچنان گام هايی" برای تغيير ارزش واحد پولی خود برخواهد داشت.

ارزش پايين يوآن باعث ايجاد يک عدم توازن تجاری چند ميليارد دلاری ميان دو کشور شده است.

آمريکا بزرگترين بازار برای کالاهای صادراتی چين است و دسترسی چين به اين بازار برای ادامه رشد اقتصادی اين کشور ضرورت دارد.

آقای بوش در سخنانی که در استقبال از آقای هو بيان کرد، گفت دو کشور در مسائل امنيتی مشترکات زيادی دارند. وی به طور اخص از برنامه های هسته ای ايران و کره شمالی، تروريسم بين المللی و آنچه که او نسل کشی در منطقه دارفور سودان توصيف کرد، نام برد.

آمريکا از برگزاری مراسم کامل رسمی برای استقبال از رييس جمهوری چين امتناع کرده است و به همين دليل هو جينتائو پيش از سفر به واشنگتن با رهبران تجاری آمريکا در ايالت سياتل ملاقات کرد.

سخنان آقای هو در کنفرانس مشترک خبری با جورج بوش، با شعار يک تظاهرکننده زن که در حمايت از آئين "فالون گانگ"، يکی از نهضت های دينی که پيروی از آن در چين ممنوع است، مختل شد.

همچنين صدها تظاهرکننده در خارج از کاخ سفيد عليه سياست حقوق بشر پکن دست به تظاهرات زدند.

آقای بوش نيز گفت او "به بحث با پرزيدنت هو در مورد اهميت احترام به حقوق بشر و آزادی های مردم چين ادامه خواهد داد."



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  20:16

(0) comments

روسيه بار ديگر درخواست توقف همکاری اتمی با ايران را رد کرد

يک روز پس از آنکه نيکلاس برنز، معاون وزارت خارجه آمريکا خواهان توقف همکاری اتمی روسيه با ايران شد، وزرات خارجه روسيه به اظهارات وی واکنش نشان داد و اعلام کرد:"هر کشوری خود بايد تصميم بگيرد با چه کشوری همکاری بکند و با چه کشوری نکند، تصميم گيری در مورد منع همکاری با هر کشور خاصی تنها در صلاحيت شورای امنيت سازمان ملل متحد است و اين شورا هنوز هيچ قطعنامه ای در منع همکاری با ايران در زمينه انرژی اتمی صادر نکرده است.



نيروگاه اتمی بوشهر



نيکلاس برنز نمايندگی آمريکا را در نشستی به عهده داشت که سه شنبه هيجدهم آوريل در مسکو با حضور پنج عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان برای تصميم گيری در مورد واداشتن ايران به عمل به خواسته های شورای امنيت برگزار شد.

اين نشست نتيجه ای در برنداشت و موضوع تحريم ايران که آمريکا برای اعمال فشار بر ايران جهت کنار گذاشتن برنامه غنی سازی اورانيوم در دستور کار شورا گذاشته بود مورد موافقت قرار نگرفت.

روسيه که فراهم آورنده اصلی فناوری هسته ای برای ايران است در کنار چين از مخالفان اصلی تحريم ايران به شمار می رود و ميخائيل کامينين، سخنگوی وزارت خارجه روسيه در واکنش به اظهارات معاون وزارت خارجه آمريکا که خواهان قطع همکاری اتمی روسيه و ايران شده تأکيد کرده که همکاری اتمی روسيه و ايران هيچ خطری متوجه جهان نمی کند.

وی يادآور گرديده است که توافقنامه ای که ميان ايران و روسيه در مورد ساخت نيروگاه اتمی بوشهر امضا شده مقرر می دارد که زباله سوخت مصرف شده در اين نيروگاه به روسيه بازگردانده شود و بدين ترتيب امکان توليد پلوتونيوم از زباله اتمی و مصرف آن در سلاح اتمی منتفی می شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسيه تأکيد کرده است که نيروگاه اتمی بوشهر نمی تواند برای اهداف نظامی به کار گرفته شود و آمريکاييها اين را خوب می دانند و از سوی ديگر، نيروگاه اتمی بوشهر ارتباطی با برنامه غنی سازی اورانيوم که اسباب نگرانی آمريکا و متحدانش را فراهم آورده، نيست.

سرگئی کرينکو، رئيس آژانس فدرال انرژی اتمی روسيه نيز که در قرقيزستان به سر می برد طی اظهاراتی که از شبکه تلويزيونی ان تی وی جهانی پخش شد سخنان سخنگوی وزارت خارجه کشور خود را در زمينه همکاری هسته ای با ايران تکرار کرده است.

درخواست توقف همکاری اتمی ميان روسيه و ايران پيشتر نيز از جانب کاندوليزا رايس وزير خارجه آمريکا مطرح و از جانب روسيه رد شده بود.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  19:54


(0) comments

20.4.06

علیرغم اعتراض آمریکا و اسرائیل روسیه اعلام کرد که تجهیزات نظامی تور ام یک را به ایران تحویل می دهد




TOR M1




رئیس ستاد نیروهای مشترک روسیه اعلام کرد روسیه به تعهدات خود در تحویل سلاح وتجهیزات نظامی به ایران پایبند است. ژنرال یوری بالیوفسکی گفت تحویل تجهیزات نظامی به ایران از جمله پدافند در برنامه همکاری های دو کشور وجود دارد. ارزش این قرارداد 700 میلیون دلار است. آمریکا و اسرائیل بدلیل اینکه این سلاح ها توازن قوا را در منطقه بهم می زنند به این اقدام روسیه معترض اند. مجموعه پدافند TOR M1 از سیستمهای نسل پنجم بشمار می رود که با میزان دقت بالا توانایی هدف قراردادن انواع موشکهای بالدار و هواپیما و هلیکوپتر را دارد.

ژنرال یوری بالیوفسکی به خبرنگاران گفت نمی توانم بگویم این سلاحها فردا یا پس فردا به ایران تحویل خواهد شد اما با اطمینان می گویم روسیه سلاح ها را به ایران تحویل خواهد داد. در همین حال میخائیل دیمیتروف رئیس سازمان فدرال همکاری های فنی و نظامی روسیه اعلام کرد این کشور به تعهد خود در تحویل مجموعه پدافند هوایی تور ام یک عمل خواهد کرد ودلیلی برای خودداری از انجام این قرارداد وجود ندارد.

ارزش این قرارداد 700 میلیون دلار است. آمریکا و اسرائیل بدلیل اینکه این سلاح ها توازن قوا را در منطقه بهم می زنند به این اقدام روسیه معترض اند. مجموعه پدافند تور ام یک از سیستمهای نسل پنجم بشمار می رود که با میزان دقت بالا توانایی هدف قراردادن انواع موشکهای بالدار و هواپیما و هلیکوپتر را دارد



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:52

(0) comments

بحث تحريم های بين المللی عليه دولت ايران در آستانه اجلاس شورای امنيت


ساختمان رآکتور نيروگاه اتمی بوشهر



يک ديپلمات آمريکائی می گويد براين باور است که اکنون بيشتر کشورهای جهان معتقدند ايران به خاطر برنامه سلاح های اتمی خود، بايد تا حدود معينی مورد تحريم های بين المللی قرارگيرد.

نيکولاس برنز معاون وزارت امورخارجه آمريکا می گويد ظرف هفته جاری در مسکو، موضوع تحريم ها را با اعضای دائمی شورای امنيت آژانس ملل متحد و نمايندگان گروه هشت کشور صنعتی جهان مطرح ساخته است.

با اين حال آقای برنز نگفت چه کشورهائی همچنان مخالف اعمال تحريم ها عليه ايران هستند. چين و روسيه خواستار آنند که آژانس بين المللی انرژی اتمی، و نه شورای امنيت، رسيدگی به برنامه اتمی ايران را برعهده داشته باشد.



احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران در حال بازبينی موشکهای ارتش



سرگئی لاوروف وزيرامورخارجه روسيه می گويد جهان مايل است شاهد اقداماتی فوری و ملموس از سوی ايران باشد. در همين حال ژنرال يوری بالووسکی رئيس ستاد ارتش روسيه اظهار داشت اگر برخوردی نظامی با ايران روی دهد، روسيه هيچ گونه مشارکتی در آن نخواهد داشت.

سلسله ملاقات ها و گفتگوهای جاری هنگامی صورت می گيرد که فقط يک هفته به اجلاس شورای امنيت با شرکت تمامی اعضا برای استماع گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره ايران باقی مانده است.

شورای امنيت در اواخر ماه گذشته به ايران دستور داد برنامه خود را در مورد غنی سازی اورانيوم به حال تعليق در آورد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:49

(0) comments

گفتار روز: انتقاد دانشجويان ايران از موضع رژيم جمهوری در برنامه اتمی



محمود احمدی نژاد



محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران آندسته از کشورهايی را که به اعلاميه الحاق ايران به باشگاه کشورهای اتمی معترض بوده اند، با کلمات و عباراتی نيشدار و درشت گويی مخصوصی "مورد نوازش" قرار داده است.

آقای احمدی نژاد می گويد: آنهائيکه نسبت به ما خشمگين هستند بهتر است از شدت خشم خود بميرند.

و اما در داخل ايران بر خلاف آنچه که حاکمان ايران می خواهند جلوه دهند، نظرات مردم نسبت به دنبالگيری تکنولوژی پيشرفته هسته ای يکدست نيست، مثلاً "دفتر تحکيم وحدت" بزرگترين تشکيلات اصلاح طلب دانشجويی با انتشار اعلاميه ای مراتب تأسف و ترديد خود را نسبت به سياست اتمی رژيم انتشار داده است.

آنطور که "راديوی اروپای آزاد" می گويد، صابر شيخلو، سخنگوی کميته مرکزی دفتر تحکيم وحدت اعلام کرده است که رفتار خارج از منطق و ستيزه جويانه کسانی که در مسند قدرت قرار دارند، کشور و مردم ايران را در آستانه جنگ و تحريمهای خانمانسوز قرار داده است.

به گزارش راديو اروپای آزاد، دفتر تحکيم وحدت می گويد، در حاليکه کشور ايران با مسائل و معضلات بزرگی مانند فقدان دموکراسی ...... تخلفات حقوق بشر .... بحران اقتصادی و فقر روبرو است. هزينه ميلياردها دلار برای مقاصد هسته ای واقعاً با منافع ايران به کلی منافات دارد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد، رژيم مذهبی ايران، کماکان راه رويارويی را با جامعه بين المللی دنبال می کند، به اين اميد که جامعه بين المللی عقب نشينی کند. سخنگو می گويد، به نظر می رسد، رژيم، هدف ديگری را نيز تعقيب می کند. سخنگو می گويد:" به نظر من اينطور می آيد که رژيم می خواهد از اين هياهو نظر مردم را به خود جلب کند و وانمود کند که مثلاً مردم ايران در مقابل دنيا ايستاده اند ...."

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می افزايد:" البته ما همه می دانيم که اينطور نيست. مسئله ما، و مسئله دنيا با رژيم ايران و رفتار آن است، نه با مردم ايران. نکته جالب ديگر اين است که آيا مردم ايران براستی از عمق قضيه و ماهيت اصلی مسئله آگاهی دارند......؟" اعلام نظر "دفتر تحکيم وحدت" نشان می دهد که برخی از ايرانيان بيش از آنچه که طبقه حاکمه می خواهند، از ماهيت مسئله مطلع هستند.

همانطور که دانلد رامسفلد، وزير دفاع آمريکا می گويد، جوانان ايران ميل ندارند از بقيه دنيا جدا شوند و از ديگران منزوی گردند. اينها ..... اين جوانان ايرانی نيز مانند بقيه همسالان خود احساس می کنند که حق دارند بخشی از جامعه جهانی باشند و نمی خواهند رفتار و رويه حکومت طوری باشد که ساير ملل را وادار به انزوای ايران سازد. وزير دفاع آمريکا می گويد، به نظر نمی رسد از منظر جوانان ايران، يک چنين پديده ای وضع مطلوبی باشد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:47

(0) comments

به گفته آمريکا بيشتر کشورهای جهان معتقد به وضع معينی از تحريم ها عليه ايرانند



ايران



يک ديپلمات آمريکائی می گويد براين باوراست که اکنون بيشترکشورهای جهان معتقدند که ايران به خاطربرنامه سلاح های اتمی خود، بايد تا حدود معينی مورد تحريم های بين المللی قرارگيرد.

نيکولاس برنز معاون وزارت امورخارجه آمريکا می گويد ظرف هفته جاری درمسکو، موضوع تحريم ها را با اعضای دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و نمايندگان گروه هشت کشورصنعتی جهان مطرح ساخته است.

با اين حال آقای برنز نگفت چه کشورهائی همچنان مخالف اعمال تحريم ها عليه ايران هستند.

چين و روسيه خواستارآنند که سازمان بين المللی انرژی اتمی، و نه شورای امنيت، رسيدگی به برنامه اتمی ايران را برعهده داشته باشد.

سرگئی لاوروف وزيرامورخارجه روسيه می گويد جهان مايل است شاهد اقداماتی فوری وملموس ازسوی ايران باشد.

درهمين حال ژنرال يوری بالووسکی Yury Baluevsky رئيس ستاد ارتش روسيه اظهارداشت اگربرخوردی نظامی با ايران روی دهد، روسيه هيچ گونه مشارکتی درآن نخواهد داشت.

سلسله ملاقات ها وگفتگوهای جاری هنگامی صورت می گيرد که فقط يک هفته به اجلاس شورای امنيت با شرکت تمامی اعضا برای استماع گزارش سازمان بين المللی انرژی اتمی درباره ايران باقی مانده است. شورای امنيت دراواخرماه گذشته به ايران دستورداد برنامه خود را درمورد غنی سازی اورانيوم به حال تعليق درآورد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:37

(0) comments

پرونده اتمی تهران در ملاقات پوتين - مرکل


انگلا مرکل صدر اعظم آلمان و ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه



انگلا مرکل صدر اعظم آلمان و ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه هفته آينده در ناحيه غربی سيبری برای مذاکراتی که انتظار ميرود نگرانی در باره برنامه اتمی ايران بخشی از آن باشد ملاقات ميکنند.

مقامات هر دو کشور اعلام کردند که اين ملاقات در شهر روسی تومسک انجام خواهد گرفت. اين ملاقات دو روزه که روز بيست و ششم آوريل شروع ميشود

در چارچوب مشورت های منظم دو کشور انجام خواهد گرفت.

اين ملاقات همزمان با جلسه ای برگزار خواهد شد که رهبران بخش های تجاری و صنعتی دو کشور برای بحث و تبادل نظر تشکيل ميدهند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  14:30

(0) comments

روسيه خواستارتوقف غنی سازی اورانيوم در ايران درگيری در منازعه ای مسلحانه را منتفی ميداند


روسيه از ايران خواسته است غنی سازی اورانيوم را متوقف کند و به روياروئی بين المللی ناشی از برنامه اتمی خود پايان دهد.



سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه



سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه ميگويد دنيا خواستار lavrov.jpgمشاهده برداشتن گام هائی فوری و سازنده توسط ايران است.

وی اين نظر را امروز در حاشيه جلسه ای با حضور نمايندگان هشت کشور قدرتمند صنعتی جهان در مسکو مطرح ساخت.

در همين حال ژنرال يوری باليوسکی رئيس ستاد مشترک نيروهای مسلح روسيه ميگويد ارتش روسيه در صورتيکه منازعه ای مسلحانه با ايران رخ دهد درگير نخواهد شد.

ديروز، سه شنبه، نمايندگان پنج عضو دائمی شورای امنيت ، شامل آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و بريتانيا، همراه با با آلمان، در باره ايران جلسه داشتند اما نتوانستند در اينمورد که آيا برای وضع تحريم های تنبيهی بايد اقدامی بعمل آيد يانه به توافق برسند.

روسيه و چين کماکان با تحريم های تنبيهی مخالف اند و ترجيح ميدهند چاره جوئی برای مسئله به آژانس بين المللی انرژی اتمی سپرده شود.

در همين حال بنا به گزارشها، علی لاريجانی مذاکره کننده ارشد اتمی ايران امروز، چهارشنبه برای مذاکره در باره برنامه اتمی ايران، راهی مسکو شد.

اين جلسات به فاصله يک هفته پيش از آن برگزار ميشود که شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار است با حضور تمامی اعضای خود از گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی در باره ايران با خبر شود.

شورای امنيت ماه گذشته از ايران خواست برنامه غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

ايران روز سه شنبه به اعضای شورای امنيت هشدار داد که هيچ فشاری نخواهد توانست موجب انصراف آن کشور از برنامه اتمی خود شود.

محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران گفت ارتش ايران برای دفاع از کشور آماده است و افزود که اين ارتش می تواند دست هر متجاوزی را قطع کند.

در واشنگتن، پرزيدنت بوش تاکيد کرد که تمامی گزينه ها در مورد ايران به قوت خود باقی است، اما افزود که وی مايل است مسئله از طرق ديپلوماتيک حل و فصل شود.

آمريکا ايران را متهم کرده است که از برنامه اتمی خود به عنوان سرپوشی برای توليد بمب اتمی استفاده ميکند. ايران اين اتهام را تکذيب کرده است.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  13:57


(0) comments

19.4.06

ادامه نشست مسکو برای تدارک اجلاس ٢٨ آوريل شورای امنيت

ادامه نشست مسکو



امروز چهارشنبه نمايندگان قدرت های جهان در مسکو گفتگوهای خود را درباره نحوه برخورد به مشاجره دولت ايران با جامعه بين المللی راجع به برنامه اتمی آن کشور، ادامه ميدهند.

روز سه شنبه ديپلومات های پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل و آلمان درباره اين معضل به گفتگو نشستند اما نتوانستند درمورد برقراری تحريم هائی عليه دولت ايران به توافق برسند.

روسيه وچين همچنان مخالف اعمال تحريم عليه دولت ايران هستند وترجيح می دهند که آژانس بين المللی انرژی اتمی و نه شورای امنيت، رسيدگی به برنامه اتمی ايران را برعهده داشته باشد.

آقای نيکولاس برنز معاون وزارت امور خارجه آمريکا که در نشست روزسه شنبه در مسکو برقراری تحريم عليه رژيم تهران را مطرح کرد گفت که نمايندگان شرکت کننده لزوم نشان دادن واکنش شديد به اقدامات ايران درمورد نقض فاحش مسئوليت های بين المللی را پذيرفته اند.

اين گفتگوها يک هفته قبل از اجلاس ٢٨ آوريل شورای امنيت سازمان ملل برای استماع گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه اتمی ايران، برگزار ميشود.

شورای امنيت سازمان ملل متحد در نشست ماه گذشته خود از ايران خواست که غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

محمود احمدی

روز سه شنبه ايران به اعضاء دائمی شورای امنيـت هشدار داد که هيچ فشاری نميتواند رژيم تهران را وادار به ترک برنامه اتمی کند. محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت که ارتش ايران آماده است که از کشور دفاع کند و مشخصاً گفت که "دست هر متجاوزی را قطع خواهد کرد."

در واشنگتن پرزيدنت بوش دوباره خاطر نشان کرد که همه گزينه های واکنش به ايران کماکان مطرح هستند وليکن وی ميخواهد که مسأله بشکل ديپلوماتيک حل شود.

آمريکا دولت ايران را متهم ميکند که از برنامه اتمی بعنوان پوششی برای توسعه سلاح های اتمی استفاده ميکند، رژيم تهران اين اتهام را تکذيب ميکند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:02

(0) comments

گفته آمريکا مبنی بر عدم توافق قدرت های جهانی در برقراری تحريم عليه ايران





آمريکا می گويد قدرت های جهانی دراجلاس خود درمسکو نتوانستند درمورد برقراری تحريم هائی عليه ايران به خاطربرنامه بحث انگيزاتمی آن به توافق برسند.

تام کيسی سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا اظهارداشت نيکولاس برنز معاون وزارت امور خارجه آمريکا دراجلاس روزسه شنبه پنج کشور عضودائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان، موضوع برقراری تحريم عليه ايران را مطرح ساخت.

آقای برنز به خبرگزاری آسوسيتد پرس گفت نمايندگان شرکت کننده دراجلاس مسکو، لزوم نشان دادن واکنش شديدی را به اقدامات ايران را درمورد نقض فاحش مسئوليت های بين المللی خود پذيرفتند.

روسيه وچين همچنان مخالف اعمال تحريم عليه ايران هستند وترجيح می دهند که سازمان بين المللی انرژی اتمی و نه شورای امنيت، رسيدگی به برنامه اتمی ايران را برعهده داشته باشد.

انتظارمی رود گفتگوهای مسکو امروز، چهارشنبه، نيزادامه يابد. نمايندگان گروه هشت که کشورهای عمده صنعتی جهان را تشکيل می دهند، نيزدرجلسه امروز شرکت خواهند کرد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:57

(0) comments

اظهارات ژاک شيراک درباره برنامه اتمی و تسليحات موشکی ايران


ژاک شيراک


ژاک شيراک رئيس جمهوری فرانسه گفت هرگونه افق دستيابی ايران به سلاح های اتمی غير قابل قبول است.

آقای شيراک در مصاحبه با روزنامه مصری الاهرام گفت که برنامه موشکی ايران نيز موضوع نگران کننده ای ديگر، هم برای منطقه و هم برای جامعه بين المللی است.

رهبر فرانسه ميگويد هنوز در به روی ايران برای از سرگيری گفتگو درباره مسأله اتمی باز است وليکن رژيم تهران بايستی از خواستهای آژانس بين المللی انرژی اتمی و شورای امنيت سازمان ملل متحد که از ايران خواهان تعليق غنی سازی اورانيوم شده اند، تبعيت کند.

الاهرام اين مصاحبه را امروز چهارشنبه درست چند ساعت قبل از ورود آقای شيراک به قاهره که برای يک ديدار دو روزه به مصر رفته است، منتشر کرد.

فرانسه، بهمراه بريتانيا و آلمان کوششهای اروپا را برای حل اختلاف بر سر برنامه اتمی ايران از طريق ديپلوماتيک، رهبری ميکند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:53

(0) comments

هشدار رئيس پليس تهران به زنانی که رعايت حجاب اسلامی را نکنند



رعايت حجاب اسلامی



ايران، پليس ميگويد در نظر دارد فساد اجتماعی، و از جمله عدم رعايت حجاب اسلامی از سوی زنان را بشدت سرکوب کند.

خبرگزاری پارس به نقل از رئيس پليس تهران ميگويد مامورين انتظامی زنانی را که موهای سر خود را نپوشانده اند و لباس های بلند و گشاد نپوشيده اند دستگير خواهند کرد.

نيروهای انتظامی همچنين ميگويند تاکسی هائی را که حامل خانم هائی با لباس نامناست هستند، و يا فروشگاه هائی که اين نوع لباسها را ميفروشند نيز تحت تعقيب قرار خواهند داد.

رعايت حجاب اسلامی از سال ۱۹۹۷ با انتخاب آقای محمد خاتمی، بعنوان رئيس جمهوری ايران کمی سست شد ولی روحانيون تندرو مصراً از محمود احمد نژاد، رئيس جمهوری کنونی ايران خواسته اند که اصول و قوانين اسلامی را اعمال کند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:51

(0) comments

پليس تهران با کسانی که حيوان همراه داشته باشند برخورد می کند

پليس تهران اعلام کرده است که قصد دارد با اجرای طرح تازه ای برای برقراری امنيت اجتماعی در اين شهر با کسانی که در معابرعمومی، ازجمله‌ پارکها با خود حيوان همراه داشته باشند برخورد کند.



برقراری امنيت اجتماعی



سرتيپ مرتضی طلائی، فرمانده‌ نيروی انتظامی تهران بزرگ در جمع خبرنگاران اعلام کرده است که از اول ارديبهشت آينده (21 آوريل) يکصد پليس زن و يکصد پليس مرد با پنجاه خودروی گشتی مرسدس بنز در سطح شهر تهران گشت خواهند زد و به صورت آشکار به برقراری امنيت اجتماعی خواهند پرداخت.

وی از کسانی که دست به ايجاد آلودگی صوتی بزنند، بر خودروی شان ‌تجهيزات اضافی نصب کنند، در پارکها و معابرعمومی موادمخدر توزيع کنند يا مزاحم نواميس مردم، بخصوص بانوان شوند به عنوان افرادی نام برده که پليس طی طرح تازه اش با آنها برخورد خواهد کرد.

سرتيپ طلائی طی گفتگوی جداگانه ای با خبرگزاری فارس ضمن تأکيد بر اينکه طرح تازه پليس مردان را نيز شامل می شود گفته است با زنان و دخترانی که با شلوار کوتاه يا بدون جوراب در انظار عمومی ظاهر شوند، روسری کوتاه و باريک به سر کنند، مانتوی کوتاه و چسبان بپوشند يا در پارک و خيابان حيوان همراه خود داشته باشند برخورد قاطع خواهد شد.

همزمان با انتشار اظهارات رئيس پليس تهران، دهها زن که خود را نمايندگان خانواده های شهدا، جانبازان، ايثارگران و امت حزب الله معرفی می کردند با تجمع در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی نسبت به آنچه "بدحجابی رايج در جامعه" می خواندند اعتراض کردند.



حجاب شرعی



تجمع کنندگان بيانيه ای قرائت کردند که طی آن از قوای سه گانه مجريه، مقننه و قضائيه ايران خواسته شده است با "طراحان لباسهای مبتذل و عناصر اشاعه دهنده فساد و فحشا برخورد قاطع و ريشه ای و دائمی" کنند.

سرتيپ طلائی در گفتگو با خبرگزاری فارس از جلساتی خبر داده که پليس با تهيه کنندگان، توزيع کنندگان و وارد کنندگان پوشاک خواهد داشت و طی اين جلسات از آنها خواهد خواست که برای لباسی که در مغازه شان می فروشند تعريف داشته باشند و اگر پروانه کسب آنها با محصولی که می فروشند تطبيق نداشته باشد با آنان برخورد خواهد کرد.

همچنين آن گونه که در اين گفتگو آمده، بنگاههای تاکسيرانی تلفنی مسئول پوشش مسافران تاکسيهای خود هستند و اگر پليس مسافری در خودروهای تاکسی تلفنی ببيند که پوشش او را نامناسب تشخيص بدهد، با مدير آژانس تاکسی تلفنی برخورد می کند.

قانون مجازات اسلامی ايران برای زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند، ده روز تا دو ماه حبس يا پنج تا پنجاه هزار تومان جزای نقدی تعيين کرده است.

اما مقاومت داخلی و فشار خارجی به حکومت ايران طی سالهای اخير باعث شده است اين قانون عملاً چندان به اجرا در نيايد و اين حکومت کمتر از گذشته نسبت به موضوع حجاب اسلامی سختگيری نشان دهد.

پليس تهران طی ماههای گذشته چند بار طرحهايی برای کنترل رفتارهای اجتماعی به اجرا درآورده اما اين نخستين بار پس از روی کار آمدن دولت تازه در ايران است که رسماً از پوشش زنان و جلوگيری از به همراه بردن حيوانات (عمدتاً سگها) به معابر عمومی سخن به ميان می آورد.

نگهداری از سگ و همراه داشتن آن در خيابانها و پارکها موضوعی است که پيشتر نيز اعتراض برخی روحانيون محافظه کار را برانگيخته بود و برخی از اين روحانيون اعتراض خود را در نماز جمعه ابراز کرده بودند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:46

(0) comments

رتیس جمهور امریکا: بهترین راه برای حل بحران اتمی ایران، تلاش های متحد با کشورهایی است که خطر حکومت ایران مسلح به بمب اتمی را درک کرده اند



رئیس جمهوری آمریکا



رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن درباره چگونگی برخورد با جاه طلبی های اتمی ایران و تلاش این کشور در دستیابی به سلاح اتمی مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت. جرج بوش گفت: همه گزینه ها مطرح هستند و ما می خواهیم این مساله را از طریق دیپلماسی حل کنیم و به سختی در این راه کار می کنیم. وی افزود: بهترین راه برای این کار تلاش های متحد با کشورهایی است که خطر ایران مسلح به بمب اتمی را درک کرده اند. آقای بوش که قرار است روز پنجشنبه با هو جین تائو رئیس جمهوری چین دیدار کند، گفت: موضوع ایران در مذاکرات دوجانبه با چین مطرح خواهد شد. در روزهای اخیر چند سناتور آمریکایی ازجمله سناتور لوگار جمهوری خواه از دولت آمریکا خواستند مستقیما با جمهوری اسلامی به مذاکره بپردازد

رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن درباره چگونگی برخورد با جاه طلبی های اتمی ایران و تلاش این کشور در دستیابی به سلاح اتمی مورد پرسش خبرنگاران قرار گرف

جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود درباره چگونگی مقابله با برنامه اتمی ایران گفت:

صدای جرج بوش: همه گزینه ها مطرح هستند. ما می خواهیم این مساله را از طریق دیپلماسی حل کنیم و به سختی در این راه کار می کنیم. بهترین راه برای این کار تلاش های متحد با کشورهایی است که خطر ایران مسلح به بمب اتمی را درک کرده اند.

آقای بوش که قرار است روز پنجشنبه با هو جین تائو رئیس جمهوری چین دیدار کند، گفت: موضوع ایران در مذاکرات دوجانبه با چین مطرح خواهد شد.

صدای جرج بوش: من البته موضوع جاهطلبی ایران در دستیابی به سلاح اتمی را با هو جین تائو روز پنجشنبه مطرح خواهم کرد. ما از طریق دیپلماتیک سعی در حل مشکل خواهیم کرد.

در روزهای اخیر چند سناتور آمریکایی ازجمله سناتور لوگار جمهوری خواه از دولت آمریکا خواستند مستقیما با جمهوری اسلامی به مذاکره بپردازد و برخی منابع خبر دادند یک نماینده دولت ایران به نام محمدرضا نهاوندیان به منظور مذاکره به واشنگتن سفر کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته گفت: آقای نهاوندیان ویزا برای ورود به آمریکا دریافت نکرده است. دولت آمریکا پیش از این تاکید کرده بود اگر مذاکراتی میان دو کشور صورت گیرد، باید به صورتی آشکار و علنی باشد.




RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:42

(0) comments

روسيه بدنبال راه حل ديپلماتيک برای بحران اتمی ايران



در آستانه نشست پنج عضو دائم شورای امنيت و آلمان در مسکو، پايتخت روسيه، مقام های اين کشور از عزم خود برای يافتن راه حلی ديپلماتيک برای مناقشه هسته ای ايران خبر داده اند.



لاريجانی و برادعی



مقام های روس گفته اند گفتگوهای نمايندگان پنج عضو دائمی شورای امنيت و آلمان که روز سه شنبه 18 آوريل به ميزبانی روسيه برگزار خواهد شد، خود تاکيد دوباره ای است بر موضع اين کشور که در مواجهه با تهران همچنان بايد استراتژی استفاده از ابزار ديپلماتيک پی گرفته شود.

دولت ايران هفته گذشته اعلام کرد به چرخه کامل سوخت هسته ای دست پيدا کرده و مقداری اورانيوم تا سطح 5/3 درصد خلوص، غنی کرده است.

در پی اين خبر گزارش هايی منتشر شد مبنی بر اينکه آمريکا ممکن است در حال تهيه يک نقشه جنگی برای حمله به ايران، و به منظور جلوگيری از دسترسی اين کشور به تسليحات هسته ای باشد.

اما علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران، در واکنش به اين اخبار گفت "دوره تهديد و زورگويی تمام شده است."

شورای امنيت سازمان ملل متحد تا اواخر ماه جاری به ايران مهلت داده است تا غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در آورد و قرار است اقدام ايران در غنی کردن اورانيوم، که مغاير خواست شورای امنيت است، توسط اعضای شورا بررسی شود.

در عين حال آقای لاريجانی که سرپرستی مذاکرات هسته ای ايران را بر عهده دارد در گفته های خود خواستار ايجاد يک جو منطقی برای ادامه مذاکرات شده و در مورد دستيابی به يک راه حل در جلسه بعدی شورای امنيت گفته است: "اگر کشورهايی که در اين زمينه ذينفوذ هستند، رفتار معقولی داشته باشند، خيلی کار مشکلی نيست."

وی در پاسخ به اين سئوال که آيا روسيه طرح جديدی برای حل بحران کنونی ارايه داده، گفت که جمهوری اسلامی رسما پيشنهاد جديدی دريافت نکرده است.

طرح قبلی روسيه شامل انجام مراحل اوليه غنی سازی در ايران و تکميل اين مراحل به منظور تامين سوخت مورد نياز نيروگاه های ايران بود که جمهوری اسلامی آن را کامل تشخيص نداده و گفته بود که نياز به بررسی تفصيلی دارد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:17


(0) comments

18.4.06

بهای جهانی نفت نسبت به روز گذشته چهل سنت در هر بشکه افزايش يافت

 نفت


بهای جهانی نفت خاک امروز رکورد بالاترين ارزش خود را شکست. در بازار نفت نيويورک بهای جهانی نفت نسبت به روز گذشته چهل سنت در هر بشکه افزايش يافت و هر بشکه به مبلغ هفتاد دلار و هشتاد و هشت سنت معامله شد.

تحليلگران اقتصادی افزايش شديد بهای جهانی نفت را ناشی از اختلافات پيرامون برنامه اتمی ايران و تنش های سياسی در ساير کشورهای صادر کننده نفت، کمبود ذخائر نفتی موجود، و بالارفتن نياز جهانی به نفت ميدانند.

انتظار ميرود که افزايش بهای جهانی نفت بهای بنزين را نيز به بالاترين ميزان خود برساند.

پرزيدنت بوش، رئيس جمهوری آمريکا افزايش شديد بهای نفت را يک مسئله عمده خواند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  23:55

(0) comments

جلسه شورای امنيت در مسکو برای رسيدگی به پرونده هسته ای ايران


ديپلمات های وابسته به پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به اتفاق ديپلمات های چند کشور ديگر برای گفتگو پيرامون بن بست مربوط به برنامه اتمی ايران، امروز، سه شنبه، درمسکو جلسه ای تشکيل خواهند داد.







گفتگوهای روزسه شنبه، برنامه اجلاس مهم روز ۲۸ آوريل شورای امنيت را تعيين خواهد کرد که قراراست طی آن گزارش سازمان بين المللی انرژی اتمی درزمينه ميزان تبعيت برنامه اتمی ايران از ضوابط موجود، مورد بررسی قرارگيرد.

شورای امنيت اخيرا به ايران دستورداد غنی سازی اورانيوم را که می تواند برای توليد سلاح های اتمی قابل استفاده باشد، متوقف سازد. اما تهران به جای اجرای دستور، با مباهات اعلام کرده است که در برنامه اتمی خود به پيشرفت هائی نائل آمده است. محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران هفته گذشته اظهارداشت دولت وی دستگاه سانتريفيوژ جديدی را آزمايش کرده است که می تواند اورانيوم را چهاربار سريع ترازدستگاه های قديمی غنی سازد.

کاخ سفيد روزدوشنبه اعلام داشت اگرثابت شود که اظهارات آقای احمدی نژاد صحت دارد، اين امر موجبات کمال نگرانی جامعه بين المللی را فراهم خواهد کرد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  23:18

(0) comments

حميدرضا آصفی: ايران برنامه های اتمی خود را رها نخواهد کرد


حميدرضا آصفی

ايران به اعضاء دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد هشدار داد هيچ گونه فشاری باعث نخواهد شد که ايران برنامه های اتمی خود را رها کند.

حميد رضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران اظهار داشت اجلاس امروز اعضاء دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان برای شرکت کنندگان بيشتر مهم است تا برای ايران.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران ميافزايد کوشش های قبلی برای وارد آوردن فشار بر ايران نتوانست ايران را متقاعد کند که از ادامه فعاليت های اتمی خود دست بردارد.

مذاکرات روز سه شنبه در مسکو، يک هفته قبل از اجلاس کامل شورای امنيت سازمان ملل متحد صورت ميگيرد که قرار است سازمان بين المللی انرژی اتمی طی آن گزارش کاملی از برنامه های اتمی ايران را به آگاهی اعضاء شورای امنيت سازمان ملل متحد برساند.

روسيه ميگويد همچنان مخالف توسل به تحريم برای متقاعد ساختن ايران به رها کردن برنامه هسته ای خود است.

پرزيدنت بوش، رئيس جمهوری آمريکا امروز در واشنگتن بار ديگر تاکيد کرد اگرچه تمامی گزينه ها در مورد ايران مطرح است، ولی او مايل است مسئله برنامه های هسته ايران از طريق ديپلماتيک حل شود.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  23:00

(0) comments

ايران سفيران جديد برای ٦٠ کشور از جمله بريتانيا، فرانسه، و آلمان منصوب خواهد کرد






روز دوشنبه روزنامه های رسمی ايران گزارش دادند که وزارت خارجه در نظر دارد امسال چندين پست کليدی سفارت را بعنوان بخشی از چرخش عادی پرسنل ديپلوماتيک، تغيير دهد.

روزنامه "ايران ديلی" ميگويد سفيران جديد به ٦٠ کشور از جمله بريتانيا، فرانسه، و آلمان منصوب ميشوند. اين سه کشور نقش رهبری را در طرح بيانيه شورای امنيت که از ايران خواهان توقف غنی سازی اورانيوم تا ٢٨ آوريل شده است، ايفا کرده اند.

اين روزنامه به نقل از مهدی مستفوی معاون وزير خارجه ايران مينويسد که اين تغييرات روش جاری هستند.



RASTAXIZ - Iran and World News

Afshin Irani  ||  21:26

(0) comments

روسیه برای نخستین بار برضرورت پایان روند غنی سازی اورانیوم و روشن کردن نکات ابهام توسط ایران تاکید کرد


دنیسوف



روسیه برای نخستین بار ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی پیش از پایان مهلت شورای امنیت به روند فرآوری و غنی سازی اورانیوم در ایران پایان دهد. آندره دنیسف نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد حاضر نشد بگوید که اگر جمهوری اسلامی روند فرآوری و غنی سازی اورانیوم را متوقف نکند چه خواهد شد. جمهوری اسلامی همواره تاکید کرده است که به اورانیوم غنی شده صرفا برای موارد صلح آمیز از جمله استفاده در نیروگاه های هسته ای نیاز دارد. گرگوری شولتی نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر یادآوری کرده بود که برپایه قرارداد میان تهران و مسکو سوخت لازم برای نیروگاه بوشهر را روسیه تامین خواهد کرد و جمهوری اسلامی باید توضیح دهد که اورانیوم غنی شده را برای مصرف در کدام نیروگاه دیگر لازم دارد. همزمان دنیسف با انتقادی ملایم از جمهوری اسلامی گفت در طول 18 سال فعالیت های هسته ای ایران به موارد ابهام می توان برخورد. وی گفت این موارد باید روشن شود. وی توصیه کرد هرگونه تصمیم گیری درباره ایران به بعد از نشست شورای امنیت در هشتم اردیبهشت انجام شود.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  13:56

(1) comments

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت انتظار نمی رود در جلسه مسکو تصمیم عمده ای گرفته شود


آمریکا امروز سه شنبه در نشست مسکو به قدرت های جهان فشار خواهد آورد که تحریم های علیه ایران را بررسی کنند. در نشست مسکو پنج عضو دائمی شورای امنیت شرکت دارند. روسیه و چین با اعمال تحریم علیه ایران مخالف اند. شان مککورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واشنگتن گفت مواردی برای تحریم کالاهای ایران فعلا وجود ندارد مگر تحریم واردات پسته و فرش. وی گفت انتظار ندارد در جلسه مسکو تصمیم عمده ای گرفته شود. آمریکا اعلام کرده است که خواهان ایجاد دشواری برای مردم ایران نیست و از اینرو درپی محدودیت هایی در حوزه نفت و گاز ایران نیست.


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا


(رادیو فردا): آمریکا، انگلستان، فرانسه، چین و روسیه، پنج عضو دائمی شورای امنیت هستند که از حق وتو برخوردارند. روسیه و چین قویا با اعمال تحریم یا توسل به زور علیه ایران مخالف اند. سوای آمریکا دیگران ازجمله انگلستان مخالف اقدام نظامی علیه تهران اند. تهران هفته پیش با اعلام اینکه اورانیوم را برای استفاده در نیروگاه هایش غنی کرده، تنش ها در رویارویی با غرب را که نسبت به برنامه هسته ای ایران ظنین است بالا برده است.

ایران می گوید برنامه هسته ای اش تنها در راستای مقاصد صلح آمیز است. ایالات متحده که هم اینک تحریم های گسترده ای را علیه ایران اعمال می کند اعلام کرده است که می خواهد شورای امنیت برای اتخاذ اقدام قوی دیپلماتیک آماده باشد.اقدامی که از جمله تحریم هایی را که هدفمند خوانده شده اند، چون مسدود کردن دارایی ها و عدم صدور روادید را در بر می گیرد.

شان مککورمک (سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا): مواردی برای تحریم کالاهای ایران فعلا وجود ندارد مگر تحریم ورود پسته و فرش.

ب.خ: شان مککورمک به خبرنگاران گفت انتظار ندارد که در جلسه مسکو تصمیمی عمده حاصل شود. شان مککورمک گفت : انتظار می رود که شورای امنیت در آستانه گزارش آتی آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه مساله هسته ای ایران برای اتخاذ اقدام قوی دیپلماتیک آماده باشد.


ب.خ: ایالات متحده اعلام کرده است که خواهان اعمال سختی علیه مردم ایران نمی باشد و از اینرو درپی محدودیت هایی در حوزه نفت و گاز نیست.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  13:42

(0) comments

نشست مسکو برای تدارک اجلاس مهم ٢٨ آوريل شورای امنيت درباره ايران


تأسيسات اتمی ايران


ديپلومات های پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به اتفاق ديپلومات های چند کشور ديگر برای گفتگو پيرامون بن بست مربوط به برنامه اتمی ايران، امروز، سه شنبه، در مسکو جلسه ای تشکيل خواهند داد.

گفتگوهای امروز برنامه اجلاس مهم روز ٢٨ آوريل شورای امنيت را تعيين خواهد کرد که قراراست طی آن گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی در زمينه ميزان تبعيت برنامه اتمی ايران از ضوابط موجود، مورد بررسی قرارگيرد.

شورای امنيت اخيراً به ايران دستورداد غنی سازی اورانيوم را که می تواند برای توليد سلاح های اتمی قابل استفاده باشد، متوقف سازد. اما تهران به جای اجرای دستور، با مباهات اعلام کرده است که در برنامه اتمی خود به پيشرفت هائی نائل آمده است.



احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران



امروز سه شنبه محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری اسلامی ايران در حين سان ديدن از يک رژه نظامی در تهران گفت هر تجاوزگری از حمله به ايران پشيمان خواهد شد.

آقای احمدی نژاد هفته گذشته اظهار داشت دولت وی دستگاه سانتريفيوژ جديدی را آزمايش کرده است که می تواند اورانيوم را چهار بار سريع تر از دستگاه های قديمی غنی سازد.

کاخ سفيد روز دوشنبه اعلام داشت اگر ثابت شود که اظهارات آقای احمدی نژاد صحت دارد، "اين امر موجبات کمال نگرانی جامعه بين المللی را فراهم خواهد کرد."

آقای احمدی نژاد ميگويد ارتش جمهوری اسلامی يکی از قوی ترين ارتش های جهان است.

پيش از اين نيز در اين ماه دولت ايران مانورهای جنگی در خليج فارس انجام داد و آزمايش چندين سلاح جديد را اعلام کرد. در ميان سلاح های جديد ايران دستگاه های قادر به عبور از رديابی رادار و اژدر های سريع السير و غير قابل رديابی توسط امواج صوتی ذکر شده بودند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  13:35

(0) comments

رئيس جمهوری چين وارد آمريکا می شود


هو جينتائو رئيس جمهوری چين درنخستين ديدار رسمی خود ازکاخ سفيد وگفتگوبا پرزيدنت بوش، امروز، سه شنبه، وارد آمريکا می شود.



رئيس جمهوری چين



رئيس جمهوری چين پس ازيک توقف دو روزه درساحل باختری آمريکا، قراراست روزپنجشنبه درواشنگتن با پرزيدنت بوش ديدارکند.

بنابرگزارش ها، انتظارمی رود مسائل بازرگانی ناظربه ۲۰۰ ميليارد دلار مازاد بازرگانی چين در مبادلات تجاری با آمريکا، کانون مذاکرات رهبران دوکشور را تشکيل دهد. واشتگتن خواستارآن است که چين ارزش پول رايج خود را افزايش دهد.

به گفته برخی ازاقتصاددانان آمريکا، پائين آوردن ارزش ارزچين به گونه ای مصنوعی، مزايای غيرمنصفانه ای دربازارهای جهان به چين داده است. انتظارمی رود که رئيس جمهوری چين موضوع تايوان را مطرح سازد وازآمريکا بخواهد درموضع خود درمورد اين فقط يک چين وجود دارد وتايوان بخشی ازچين است، باقی بماند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  13:30

(0) comments

درخواست فعالان دانشجويی برای تعليق موقت برنامه اتمی ايران



يکی از گروه های دانشجويی ايران با صدور بيانيه ای از رويه در پيش گرفته شده در مناقشه هسته ای اين کشور انتقاد کرده و خواستار 'تعليق موقت کليه فعاليت های هسته ای' شده است.



تاسيسات هسته ای ايران



در اين بيانيه که در پای آن امضای دفتر تحکيم وحدت ديده می شود، به خطرات ناشی از تحريم يا حمله احتمالی عليه ايران اشاره شده و آمده است: " این مخاطرات در شرایطی کشور را تهدید می کند که مردم ایران هیچ نقش و حضوری در این ماجرا نداشته اند و به مانند همیشه حکومت آنها را غریبه و نامحرم به حساب آورده است."

روزبه رياضی، از اعضای دفتر تحکيم وحدت، در مصاحبه ای با بخش فارسی بی بی سی از آنچه 'سانسور زياد در ايران' ناميده، انتقاد کرده و گفته است در چنين فضايی 'امکان ارايه اطلاعات شفاف و تحليل دقيق از موضوع' وجود ندارد.

اين فعال دانشجويی 'شکل گيری يک حاکميت پاسخگو و دموکراتيک' را لازمه اعتماد سازی هم در جامعه جهانی و هم در داخل ايران دانسته و خواستار شکل گرفتن پروژه هسته ای ايران 'حول يک اجماع بين المللی' شده است.

بيانيه اين گروه دانشجويی ايران و درخواست آنها برای 'تعليق موقت کليه فعاليت های هسته ای' در شرايطی منتشر شده که مقام های بلندپايه اين کشور در روزهای گذشته بر ادامه برنامه های تاکيد کرده و تعليق غنی سازی را مردود دانسته اند.

پس از اعلام رسمی خبر دستيابی ايران به چرخه کامل سوخت هسته ای در هفته گذشته توسط محمود احمدی نژاد، رييس جمهور اين کشور، موج جديدی از انتقادها از سوی آمريکا، کشورهای غربی و حتی روسيه عليه ايران شکل گرفت و ناظران بسياری در رسانه های مختلف جهان نسبت به افزايش خطر حمله احتمالی ايالات متحده به اين کشور هشدار دادند.

در همين حال بيانيه ای که از سوی دانشجويان دفتر تحکيم وحدت منتشر شده رفتار حکومت جمهوری اسلامی را در مواجهه با مناقشه هسته ای ايران 'غیر عقلانی و ستیزه جویانه' خوانده و نتيجه آن را 'اجماع کم سابقه نهاد های بين المللی و قدرت های صاحب قدرت در دنيا' عليه برنامه اتمی ايران دانسته است.

نويسندگان اين بيانيه از مقام های ايرانی خواسته اند ادامه فعاليت های هسته ای 'پس از اعتماد سازی در جامعه جهانی و جلب نظر نهادهای بین المللی مسئول' انجام شود و در اين فاصله از آنچه اين دانشجويان 'رجز خوانی، هماورد طلبی و تحریک' ناميده اند، خودداری شود.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:58

(0) comments

رئیس جمهور ایرا گفت: هر که به ایران حمله کند، از کرده خود سخت پشیمان خواهد شد



محمود احمدی نژاد



امروز سه شنبه 29 فروردین روز ارتش، جمهوری اسلامی سلاح های رزمی خود را به نمایش گذاشت و محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهوری اسلامی، گفت: هر کسی که به ایران حمله کند، از کرده خود سخت پشیمان خواهد شد. وی افزود: ارتش ایران یکی از قوی ترین ارتش ها در جهان است و با قدرت از مرزهای کشور دفاع خواهد کرد. دیپلماتهای عالیرتبه شش کشور صنعتی سه شنبه شب در مسکو ملاقات می کنند تا ببینند قدم بعدی برای حل بحران هسته ایران چه می تواند باشد. میخائل کامینین سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد روسیه با تحریم ایران مخالف است. یکی از مقامات وزارت امور خارجه چین نیز که روز جمعه از ایران دیدن کرد گفت: هنوز امیدوار است با مذاکره این موضوع حل شود. سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: ما امیدواریم طرف های درگیر خودداری نشان دهند و برای ایجاد فضای مناسب انعطاف بیشتری داشته باشند.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:00

(0) comments

احمدی نژاد: ارتش بايد همواره مراقب باشد



جلسه کشورهای عضو دايم شورای امنيت و آلمان در باره بحران هسته ای جمهوری اسلامی تشکيل می شود و رييس جمهوری ايران خواستار آمادگی دفاعی ارتش شده است.



احمدی نژاد (چپ) و فيروزآبادی رييس ستاد فرماندهی کل قوا



روز سه شنبه، 18 آوريل - مصادف با 29 فروردين و روز ارتش جمهوری اسلامی - محمود احمدی نژاد در مراسمی که در کنار آرامگاه آيت الله خمينی برگزار شد با تاکيد بر اينکه توانايی ايران تهديدی عليه هيچ کشوری نيست گفت که ارتش بايد آمادگی خود را حفظ کند و به آخرين فناوری روز مجهز باشد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آقای احمدی نژاد اظهار داشت که ارتش ايران از قوی ترين ارتش های جهان است و افزود که دشمنان می دانند که ارتش، به گفته وی "دست هر متجاوزی را قطع و ننگ پشيمانی را بر پيشانی متجاوزان خواهد نشاند."

وی گفت که ارتش بايد همواره در خدمت صلح و امنيت و آرامش منطقه قرار گيرد و در عين حال، آماده مقابله و سرکوب مهاجمان باشد.

در مراسم روز ارتش يگان های نمونه ارتش ايران از برابر رييس جمهوری رژه رفتند.

سخنان آقای احمدی نژاد در پی تحولات اخير در مساله برنامه هسته ای ايران و گمانه زنی هايی در باره واکنش جامعه جهانی، به خصوص کشورهای غربی، نسبت به اين تحولات اظهار می شود.

'خيال واهی' حمله به ايران و اجلاس مسکو

هفته گذشته، وی اعلام داشت که کارشناسان ايرانی موفق به غنی سازی اورانيوم شده است و انتشار اين خبر گمانه زنی هايی را در مورد پيامدهای شدت گرفتن اين بحران در پی داشته است.



تاسيسات نطن



برخی ناظران احتمال برخورد نظامی ايالات متحده برای متوقف کردن فعاليت های هسته ای ايران را مطرح کرده اند هرچند مقامات آمريکايی چنين اقدامی را مردود دانسته و بر يافتن راه حل غير نظامی از جمله از طريق اعمال فشار توسط شورای امنيت سازمان ملل تاکيد داشته اند.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت جمهوری اسلامی که در کويت به سر می برد، نيز در مورد درگيری نظامی اظهار نظر کرده و گفته است که بروز درگيری جديدی در خاورميانه به نفع آمريکا، ايران و کشورهای منطقه نيست و حمله احتمالی آمريکا به ايران را "خيال واهی" توصيف کرده است.

همزمان، قرار است روز سه شنبه، نمايندگان کشورهای عضو دايم شورای امنيت - آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه - همراه با نماينده ای از سوی آلمان در مسکو پيرامون بحران هسته ای جمهوری اسلامی مذاکره کنند.

مقامات روسی، که ميزبانی اين اجلاس را برعهده دارند، جزيياتی در مورد محل برگزاری اجلاس يا دستور کار آن انتشار نداده اند اما سخنگوی وزارت خارجه روسيه گفته است که اين کشور تاکيد خواهد ورزيد که راه حلی برای بحران کنونی جز از طريق مذاکره وجود ندارد.

نمايندگی کشورهای شرکت کننده را معاونان وزارت خارجه اين کشورها برعهده دارند و گزارش شده است که قبل از برگزاری جلسه، وزير خارجه روسيه با نماينده چين ملاقات کرده است.

دو کشور روسيه و چين خواستار نرمش بيشتری در حل بحران هسته ای ايران هستند و در مقابل، ايالات متحده اصرار دارد که بايد جامعه بين المللی موضع سختگيرانه تری را اتخاذ کند و ايران را وادار سازد طبق خواست شورای امنيت، فعاليت غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

فعاليتهای بين المللی

در مسکو، غلامرضا انصاری، سفير جمهوری اسلامی در روسيه، در گفتگو با خبرنگاران روسی آمريکا را متهم کرد که عليه ايران جنگ روانی به راه انداخته اما افزود که جمهوری اسلامی برای دفاع از خود در قبال هر حمله احتمالی آمادگی کامل دارد.

جمهوری اسلامی خواستار آن است که پرونده هسته ای اين کشور به جای شورای امنيت سازمان ملل متحد همچنان در آژانس بين المللی انرژی اتمی مورد رسيدگی باشد و آقای انصاری در باره اجلاس مسکو گفت "اميدواريم اين شش کشور بتوانند اعتبار و جايگاه حقوقی آژانس بين المللی انرژی اتمی را به آن باز گردانند."

در خبری ديگر در مورد بحران هسته ای ايران، ايرنا به نقل از قول يک مقام آگاه در هيات مذاکره کننده هسته ای ايران که نام وی را فاش نکرده خبر داده است که معاون مديرکل آژانس انرژی اتمی برای گفتگو با مقامات ايرانی اواخر همين هفته به تهران سفر می کند.

اين خبر از سوی منابع رسمی هنوز تاييد نشده است اما هفته گذشته محمد البرادعی، مدير کل آژانس، از تهران ديدن کرد اما موفق نشد مقامات ايرانی را قانع کند برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در آورند.

در تحولی ديگر، معاون وزارت خارجه ژاپن از برگزاری مذاکراتی بين دو کشور در مورد مساله هسته ای جمهوری اسلامی خبر داده است.

به گزارش ايرنا، شوتارو ياچی، معاون وزارت خارجه ژاپن، تاثير بحران هسته ای ايران بر سرمايه گذاری مشترک ژاپن در توسعه ميدان نفتی آزادگان را رد کرد و گفت که اين طرح يک موضوع نفتی است و با مساله هسته ای ايران ارتباطی ندارد.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  10:38

(0) comments

پاپ برای حل بحران هسته ای ايران دعا کرد



پاپ بنديکت، رهبر کاتوليک های جهان، در اولين پيام خود به مناسبت عيد پاک از رهبران جهان خواسته است تا راه حلی آبرومند برای رفع بحران هسته ای ايران بيابند و از ايجاد کشور فلسطين که به معنای واقعی مستقل است، حمايت کنند.



پاپ بنديکت، رهبر کاتوليک های جهان



رهبر کاتوليک های جهان در ادامه نطق خود، که در برابر ده ها هزار زائر عيد پاک در ميدان سن پتر واتيکان ايراد می کرد و از طريق شبکه های ماهواره ای در سراسر جهان پخش می شد، از نگرانی ها خود در مورد نقاط ناآرام جهان، به ويژه خاورميانه، آفريقا و آمريکای لاتين سخن گفت.

پاپ بنديکت شانزدهم در اشاره ای روشن به بن بست در بحران اتمی ايران، دعا کرد که راه حلی آبرومند برای همه طرفين در اين روند به دست بيايد.

وی که اميدوار است سال آينده از اسرائيل ديدن کند با رد اظهارات اخير محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، مبنی بر اضمحلال اسرائيل، از حق وجود کشور اسرائيل دفاع کرد.

رهبر کاتوليک های جهان همچنين با قاطعيت از تشکيل کشور مستقل فلسطينی حمايت کرد.

وی در ارتباط با عراق دعا کرد که صلح جايگزين خشونت مصيبت بار در اين کشور شود، خشونتی که به گفته وی "همچنان بی رحمانه قربانی می گيرد."

روشن کردن هزاران شمع

پاپ روز شنبه (16 آوريل) برای اولين بار پس از مرگ ژان پل دوم، هدايت مراسم عشاء ربانی عيد پاک در کليسای جامع واتيکان را برعهده گرفت.

او در اين مراسم شمعی را در حضور هزاران زائر روشن کرد. پس از آن زائران با استفاده از شعله اين شمع، هزاران شمع ديگر را روشن کردند.

ماه آوريل امسال پانصدمين ساگرد آغاز بنای کليسای بازيليک واتيکان است. جايی که گفته می شود، سن پتر، اولين پاپ، دفن شده است.

پاپ ژان پل دوم، رهبر سابق کاتوليک های جهان، مصادف با موعد عيد پاک سال گذشته در بستر بيماری بود و با فاصله يک هفته از اين مراسم درگذشت.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:15


(0) comments

16.4.06

کمک 50 ميليون دلاری ايران به مردم فلسطين

وزیر امور خارجه ایران گفته است جمهوری اسلامی پنجاه میلیون دلار برای کمک به مردم فلسطین اختصاص داده است.



علی خامنه ای و خالد مشعل



به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، وی در مراسم اختتاميه "سومين کنفرانس بين المللی قدس و حمايت از حقوق مردم فلسطين"، گفت:"جمهوری اسلامی با الهام از خط و سيره بنيانگذار انقلاب اسلامی و رهنمودهای رهبر انقلاب، حمايت از آرمان فلسطين را در سر لوحه سياست های خارجی خود قرار داده است."

آقای متکی افزود رييس جمهوری و دولت جديد نيز ادامه اين مسير را وظيفه قانونی و انسانی خود می دانند.

وزير امور خارجه ايران ضمن دعوت از کشوری اسلامی و عربی برای کمک به مردم فلسطين، گفت رويكرد برخی دولت‌ ها در تحريم كمک ‌ها به مردم فلسطين، تاثيری بر اراده به گفته وی استوار فلسطينيان نخواهد گذاشت.

منوچهر متکی نامی از اين دولت ها نبرد، اما اشاره وی ظاهرا به کشورهای اروپايی و آمريکا است که پس از پيروزی حماس در انتخابات فلسطين و تشکيل دولت از سوی اين گروه، اعلام کردند کمک های خود به دولت خودگردان فلسطينی را به حالت تعويق در خواهند آورد.

اتحاديه اروپا با اعطای ساليانه ۶۰۰ ميليون دلار، بزرگترين حامی مالی حکومت خودگردان فلسطينی از زمان تاسيس آن در سال ۱۹۹۴ ميلادی بوده است. آمريکا نيز به عنوان دومين کشور کمک کننده به حکومت خودگردان فلسطين، سالانه ۴۰۰ ميليون دلار در اختيار فلسطينی ها می گذاشت.

قطع کمک ها عمدتا به اين دليل صورت گرفت که حماس از به رسميت شناختن اسراييل سر باز زد. اتحاديه اروپا و آمريکا ادامه کمک های خود را مشروط به شناسايی اسراييل و محکوميت خشونت از سوی حماس کرده بودند.

دولت خودگردان فلسطينی که از سوی حماس تشکيل شده، قطع اين کمک ها را عجولانه خوانده و تاکيد کرده بود که خزانه دولت برای پرداخت حقوق کارکنانش کاملا خالی است.

در پی قطع اين کمک ها، دولت حماس اعلام کرد که برای جبران قطع کمک های مالی غرب به جهان اسلام روی خواهد آورد.

پيشتر و در پی پيروزی حماس در انتخابات، دولت ايران از اين پيروزی استقبال کرد و آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در جريان سفر خالد مشعل، رييس دفتر سياسی حماس به ايران پيشنهاد ارايه کمک های مالی از سوی ايران به حکومت خودگردان فلسينی را مطرح کرده بود.

اسراييل و آمريکا که از حماس به عنوان يک گروه تروريستی ياد می کنند، جمهوری اسلامی را به حمايت مالی از اين گروه متهم کرده بودند، اما مقامات ايران همواره تاکيد کرده بودند که حمايت از گروه های اسلامگرای فلسطينی، حمايتی صرفا سياسی و معنوی است.



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  11:09


(0) comments