"هم وطن ای مهربون، منو از خودت بدون..."

به سایت خبری رستاخیز خوش آمدید

30.4.05

ايران درباره ازسرگيری غنی سازی اورانيوم تصميم می گيرد


ايران درباره ازسرگيری غنی سازی اورانيوم تصميم می گيرد


يکی از مقامات بلندپايه هسته ای ايران گفته است که کشورش طی چند روز آينده درباره از سرگيری غنی سازی اورانيوم تصميم گيری می کند. حسن روحانی، دبيرکل شورايعالی امنيت ملی ايران و مذاکره کننده ارشد ايرانی در گفتگوهای هسته ای اين کشور با اتحاديه اروپا، گفت بخشی از کار ممکن است هفته آينده در يکی از تاسيسات هسته ای ايران در اصفهان آغاز شود. آقای روحانی پس از آن صحبت می کرد که آخرين دور مذاکرات ميان ايران و مقام های اروپايی بر سر برنامه هسته ای ايران بدون نتيجه به کار خود پايان داد. اين گفتگوها جمعه شب (19 آوريل) در لندن برگزار شد.

با اين وجود، مقامات هر دو طرف گفتند مذاکرات ادامه خواهد يافت. مقام های ايرانی پيش از آغاز اين دور از گفتگوها در شامگاه جمعه در لندن اخطار داده بودند که در صورت عدم پيشرفت مذاکرات، ايران برنامه غنی سازی اورانيوم را از سرخواهد گرفت.

ايران سال گذشته برنامه غنی سازی اورانيوم را به طور موقت به حال تعليق درآورد اما تا کنون در مقابل فشارهای بين المللی برای کنار گذاشتن کامل اين برنامه مقاومت و همواره تاکيد کرده که غنی سازی اورانيوم را به طور موقت و به واسطه مذاکرات به حالت تعليق در آورده است و اين تعليق نمی تواند دائمی باشد.

ايران روز جمعه نيز بار ديگر درخواست آلمان، بريتانيا و فرانسه را برای توقف دائمی برنامه غنی سازی اورانيوم رد کرد.

اين سه کشور اروپايی تلاش می کنند ايران را قانع کنند تا در ازای مجموعه ای از امتيازها و مشوقهای سياسی، اقتصادی و فنی، غنی سازی اورانيوم را به طور دائم کنار بگذارد. ايران تاکيد دارد که برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز است اما آمريکا و اتحاديه اروپا از آن بيم دارند که ايران در پوشش اين برنامه، دست به توليد سلاح های هسته ای بزند.

پيش از مذاکرات لندن، اکبر هاشمی رفسنجانی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در خطبه های نماز جمعه تهران تاکيد کرده بود که ايران هرگز از حق خود برای دستيابی به فن آوری اتمی نمی گذرد و اخطار داد که تعليق موقتی غنی سازی اورانيوم از سوی ايران خيلی دوام نخواهد داشت.

روز پنجشنبه نيز کمال خرازی وزير خارجه ايران گفته بود که اگر توافقی حاصل نشود و مذاکرات ايران و اتحاديه اروپا شکست بخورد، تهران چاره ای جز از سرگيری غنی سازی اورانيوم نخواهد داشت.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  04:02

(0) comments

وزارت امور خارجه انگليس: مذاكرات اروپا درباره برنامه هسته‌اي ايران بدون نتيجه پايان يافت اما ادامه مي‌يابد



مذاكرات اروپا درباره برنامه هسته‌اي ايران بدون نتيجه پايان يافت اما ادامه مي‌يابد


وزارت امور خارجه انگليس اعلام كرد دور اخير مذاكرات سه كشور اروپايي با هدف متقاعد كردن ايران به دست برداشتن از برنامه هسته‌ايش بدون نتيجه پايان يافت اما مقرر شد اين مذاكرات ادامه يابد.

به گزارش آسوشيتدپرس از لندن، مذاكرات پشت درهاي بسته بين مقامات ارشد ايراني و اروپايي در خصوص برنامه غني‌سازي اورانيوم ايران به هيچ نتيجه‌اي نرسيد.

بر اساس اين گزارش، اين گروهها در نشست دوم ماه مه(دوشنبه هفته جاري) براي بررسي پيمان منع گسترش سلاحهاي هسته‌اي در نيويورك شركت مي‌كنند و احتمال مي‌رود مذاكرات غيررسمي درباره برنامه هسته‌اي ايران در حاشيه اين اجلاس برگزار شود.
اين در حالي است كه كمال خرازي، وزير امور خارجه ايران روز پنج‌شنبه گفت اگر مذاكرات لندن با موفقيت همراه نباشد، «مذاكرات خاتمه يافته و ما هيچ راهي جز ازسرگيري برنامه غني‌سازي اورانيوم نخواهيم داشت.»

در عين حال مقامات ايراني شركت‌كننده در مذاكرات روز جمعه لندن براي اظهار نظر در دسترس نبودند.

يك مقام وزارت امور خارجه انگليس كه خواست نامش فاش نشود، گفت: «دو طرف از مذاكرات خارج شده و توافق كرده‌اند در خصوص آنچه بحث شده، فكر كنند. مذاكرات ادامه خواهد يافت.»

فرانسه، انگليس و آلمان به نمايندگي از 25 كشور عضو اتحاديه اروپا خواستار تضمين‌هايي هستند كه ايران از برنامه هسته‌ايش در جهت اهداف غيرصلح‌آميز استفاده نمي‌كند. ايران تاكيد دارد برنامه‌ هسته‌ايش صرفا براي توليد انرژي و مصارف صلح‌آميز است و توليد سلاح هسته‌اي در دكترين دفاعي آن جايي ندارد. يك ديپلمات اروپايي گفت انگليس، فرانسه و آلمان خواستار ادامه مذاكرات تا انتخابات ماه ژوئن در ايران هستند.

تهران در ماه نوامبر با تعليق موقت و داوطلبانه غني‌سازي اورانيوم موافقت كرد. گروه كاري عادي مقامات ايران و اروپا مذاكرات خود را در دو تا سه هفته آينده در ژنو از سر مي‌گيرند. ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  03:58

(0) comments

ناصري: اگر در لندن به توافق نرسيم. احتمالا چرخه سوخت را اجرا مي كنيم



ناصري


رييس هيات مذاكره ‌كننده ايراني با نمايندگان سه كشور اروپايي. گفت:
اگر در نشست لندن با طرف مقابل به توافق نرسيم. احتمالا پس از مدت كوتاهي. بخشي از چرخه سوخت را اجرا مي‌كنيم.

"سيروس ناصري". عصر روز جمعه و پيش از آغاز گفت و گوها در پايتخت انگليس. به خبرنگار ايرنا در لندن گفت كه در صورت نرسيدن به توافق در لندن. ايران ناگزير خواهد بود كه بخشي از برنامه غني‌سازي را اجرا كند و در عين حال مذاكرات را در چارچوب ديگري ادامه مي‌دهد. گفت وگوهاي نمايندگان ايران با نمايندگان سه كشور اروپايي و اتحاديه اروپا. شامگاه جمعه در لندن آغاز مي شود.

ناصري، "محمد جواد ظريف" و "حسين موسويان". از جمله اعضاي هيات ايراني مذاكره ‌كننده در نشست لندن هستند.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  03:52


(0) comments

29.4.05

انتقاد از پيشنهاد خاتمی برای انتخاب شهرداران توسط مردم

مهدی چمران، رئيس شورای شهر تهران طی سخنرانی پيش از خطبه های نماز جمعه تهران پيشنهاد محمد خاتمی، رئيس جمهور ايران را برای انتخاب مستقيم شهرداران شهرهای بزرگ با رأی مردم را رد کرده و گفته است چنين طرحی به اختلافات داخلی دامن می ‌‏زند.


مهدی چمران، رئيس شورای شهر تهران


آقای خاتمی يک روز پيش از اظهارات آقای چمران در سخنرانی در همايش ملی شوراها گفته بود که انتخاب مستقيم شهرداران موجب تقويت مديريت اجرايی شهر می شود و پيشنهاد کرده بود که شهرداران شهرهای بزرگ با جمعيت بالاتر از يک ميليون نيز مانند اعضای شوراهای شهر و روستا با رأی مستقيم مردم انتخاب شوند. وی حتی خطاب به اعضای شوراها گفته بود که می تواند تا پيش از پايان يافتن دوران رياست جمهوری اش در اواسط تابستان آينده، طرح انتخاب شهرداران با رأی مستقيم مردم را عملی کند.

از شش سال پيش که شوراهای شهر در ايران کار خود را آغاز کردند، شهرداران را اعضای شورا انتخاب می کنند. رئيس شورای شهر تهران در انتقاد از پيشنهاد آقای خاتمی مبنی بر سپردن انتخاب شهردار به مردم گفته است که عملی شدن اين پيشنهاد ديگر چيزی برای شوراها باقی نمی گذارد. اما وی در حالی انتخاب شهرداران با رأی مستقيم مردم را عامل ايجاد اختلاف می داند که طی شش سالی که شهرداران را اعضای شوراها انتخاب کرده اند، در نقاط مختلف ايران مشکلات متعددی ميان شهردار و شورای شهر بروز کرده و اين اختلافات در برخی شهرها به انحلال شورای شهر انجاميد.

البته تحليلگران انتخاب شهردار با رأی مستقيم شهروندان را در شرايط کنونی بلاموضوع می دانند چون بيشترين اختيار شوراها در انتخاب شهردار و نظارت بر کار او خلاصه می شود و با گرفته شدن اين اختيار از شوراها، همان گونه که رئيس شورای شهر تهران نيز گفته، چيز چندانی برای شوراها باقی نماند. رئيس جمهور ايران پيشنهادهای ديگری نيز در ارتباط با شوراها داده است، از جمله اينکه اختيارات شوراها به گونه ای گسترش يابد که حتی راديو و تلويزيون محلی را نيز در اختيار خود بگيرد.

اما تحليلگران اين پيشنهاد را نيز در شرايط کنونی از لحاظ قانونی غيرعملی می دانند.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  17:03

(0) comments

پوتين و عباس ملاقات کردند


ولاديمير پوتين، رييس جمهوری روسيه، برای ملاقات و مذاکره با محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی، وارد شهر رام الله، در کرانه باختری رود اردن شده است.



پوتين و عباس ملاقات کردند


ديدار از کرانه باختری بخشی از سفر آقای پوتين به خاورميانه است که در جريان آن، وی تاکنون از مصر و اسرائيل ديدن کرده و ضمن ملاقات با رهبران اين دو کشور، علاقه روسيه به تلاش برای پيشبرد روند صلح خاورميانه را مورد تاکيد قرار داده است.

پس از ورود به رام الله، رييس جمهوری روسيه بر مزار ياسر عرفات، رهبر سابق فلسطينيان، حاضر شد و با قرار دادن تاج گل نسبت به وی ادای احترام کرد. روسيه همراه با آمريکا، اتحاديه اروپا و سازمان ملل از طرح آمريکا - موسوم به نقشه صلح خاورميانه - برای حل اختلاف بين اسرائيل و فلسطينيان و ايجاد يک کشور مستقل فلسطينی در کنار اسرائيل حمايت می کند.

انتظار می رود چگونگی پيشرفت روند صلح و حمايت روسيه از تشکيلات خودگردان فلسطينی محور اصلی مذاکرات آقايان پوتين و عباس را تشکيل دهد. مذاکرات ولاديمير پوتين با مقامات دولت اسرائيل با اختلاف نظر در مورد همکاری هسته ای روسيه و ايران و تصميم دولت روسيه به فروش موشک های ضد هوايی به سوريه همراه بود. مقامات اسرائيل از پيشنهاد آقای پوتين برای برگزاری يک اجلاس بين المللی برای صلح خاورميانه استقبال نکردند.

اين نخستين سفر آقای پوتين به خاورميانه است و برخی ناظران هدف از اين سفر را تلاش برای احيای نقشی موثرتر برای روسيه در اين منطقه و ارايه تصويری از خود به عنوان يک شخصيت فعال در صحنه سياست بين الملل توصيف کرده اند.ن




RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  16:57

(0) comments

تحصن اعتراضي 51 روزنامه نگار اخراج شده از مجموعه روزنامه همشهري



تحصن اعتراضي 51 روزنامه نگار اخراج شده از مجموعه روزنامه همشهري


به گزارش راديو فردا بيش از 50 روزنامه نگار كه ضميمه اي را با نام ايرانشهر براي روزنامه همشهري منتشر مي كردند، روز شنبه آينده در محل آن روزنامه دست به تحصن خواهند زد. اين 51 روزنامه نگار به عدم تمديد قرارداد همشهري با ناصر كرمي، مسئول ايرانشهر اعتراض دارند و ريشه اين تصميم را مسائل سياسي و جناحمي در ايران مي دانند. عليرضا شيخ عطار سردبير همشهري گفت: علت عدم تمديد قرارداد ماه با آقاي كرمي، مبلغ بالايي است كه همشهري براي انتشار ايرانشهر مي پردازد. ماشاءلله شمس الواعظين سخنگوي انجمن دفاع از آزادي مطبوعات، به راديو فردا مي گويد: اين افراد به طور قراردادي فعاليت مي كردند و از لحاظ حقوقي واژه اخراج به آنها تعلق نمي گيرد ولي از لحاظ اخلاقي حرفه اي اينها اخراج شدند به اين دليل كه كادر جديدي كه آوردند متناسب با گرايش هاي حاكم بر روزنامه همشهري استخدام شدند و من گمان مي كنم مديريت همشهري دستخوش يك خطاي خيلي جدي در اين زمينه شد و هيچ وقت در تاريخ مطبوعات ما چنين رويدادي در اين حجم نداشتيم.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and Wolrd News

Afshin Irani  ||  01:48

(0) comments

فاطمه حقيقت‌جو : تحريم انتخابات مثل شرکت در انتخابات، بحثى بسيار جدی در بخشی از بدنه اصلاح‌طلبان



فاطمه حقيقت‌جو


دويچه وله (راديو آلمان) : احضار نمايندگان مجلس ششم به دادگاه به كجا انجاميده است؟ آيا رد صلاحيتهاى گسترده‌ى نامزدهاى مجلس هفتم توسط شوراى نگهبان، در مورد نامزدهاى انتخاباتى رياست جمهورى نيز رخ خواهد داد؟ و آيا انتخابات در پيش رياست جمهورى در ايران، انتخاباتى آزاد و سالم خواهد بود يا نه؟ خانم فاطمه حقيقت‌جو، نماينده مستعفى مجلس ششم و از فعالان كنونى نهادهاى مدنى، در همين زمينه و نيز در رابطه با سرنوشت ممنوع‌الخروج بودن و دادگاهى شدن خود، به پرسشهاى صداى آلمان پاسخ داده است.

مصاحبه گر: بهنام باوندپور

دويچه وله: خانم فاطمه حقيقت جو، بهنگام رد صلاحيت های گسترده ی نامزدهای نمايندگی مجلس هفتم توسط شورای نگهبان در گفتگوی تلفنی که با من داشتيد، گفتيد که پست های اجرايی نخواهيد گرفت و به فعاليت در نهادهای مدنی و غیردولتی خواهيد پرداخت. الان بعنوان کسی که از حق نمايندگی مجلس محروم شده است چه فعاليت هايی دارید؟

فاطمه حقيقت جو: همانطور که قبلا گفته ام، من اکنون در نهادهای مدنی مشغول هستم. بخشی از فعاليت های من فعاليت های سياسی ست و بخشی هم فعاليت های علمی.

دويچه وله: آيا رد صلاحيت های گسترده ی نامزدهای نمايندگی مجلس هفتم نقشی در گسترش نهادهای مدنی داشته است؟

فاطمه حقيقت جو: اين سوال نياز به بررسی بيشتر دارد. تا آنجايی که من اطلاع دارم بخشی از نمايندگان در نهادهای مدنی فعاليت بيشتری را دارند.

دويچه وله: خانم حقيقت جو، در همان هنگام صحبتی که به آن اشاره کردم، شما فرموديد که ادبيات اصلاح طلبان پيگير پس از رد صلاحيت های گسترده طبعا به ادبيات اپوزيسيون تبديل خواهد شد.

فاطمه حقيقت جو: بعضی از اصلاح طلبان.

دويچه وله: بله، اصلاح طلبان پيگير. آيا يک چنين ادبياتی را شما امروز می بينيد؟

فاطمه حقيقت جو: از بعد ادبیات اگر بخواهيم بررسی کنيم، بخشی از آنها چنين ادبياتی را اتخاذ کرده اند و شايد هم بيشتر کسانی هستند که از ابتدا اصلاح طلبان خارج از حکومت بوده اند و بخشی از کسانی هم که قبلا از داخل حکومت بوده اند و امروز خارج از آن هستند ادبيات اپوزيسيونی دارند و حتا الان که مهمترين بحث، بحث انتخابات رياست جمهوری است، بحث تحريم انتخابات مثل شرکت در انتخابات يک بحث بسيار جدی در بخشی از بدنه ی اصلاح طلبان محسوب می شود.

دويچه وله: خانم حقيقت جو، مسئله ی اظهار بسياری از نمايندگان مجلس ششم به دادگاه به کجا رسيده است؟

فاطمه حقيقت جو: در حال حاضر اين روند بطور موقت متوقف شده، چون بيش از يکی دوماه به انتخابات رياست جمهوری نمانده است و من فکر می کنم محافظه کاران نمی خواهند فضايی ایجاد بکنند که آن فضا به ضرر آنها تمام بشود.

دويچه وله: مدت کوتاهی پس از استعفای شما از نمايندگی مجلس ممنوع الخروج و همينطور به دادگاه احضار شديد. درست است؟

فاطمه حقيقت جو: بله.

دويچه وله: آیا امکان لغو ممنوع الخروج بودن خودتان را می بينيد؟

فاطمه حقيقت جو: من در حال حاضر ممنوع الخروج نيستم و در آن تاريخ که بطور غيرقانونی من را ممنوع الخروج کردند مدت ممنوعيت خروج يکسال بود. يعنی طبق قانون هم حداکثر يک فرد را بمدت ۲ شش ماه می توانند ممنوع الخروج کنند، آنهم بايد قيد شده باشد. درست است که شکل قانونی ممنوعيت خروج در مورد من اعمال نشده بود، ولی بخشی از حکم من ممنوعيت خروج نبوده يا بعنوان تکميل پرونده ام ممنوعيت خروج استفاده نشده بود و من بعنوان خروج از کشور برای شرکت در يک اجلاس متوجه ی ممنوعيت خروج شده بودم، آنموقع تاريخ پيش از ۴ اسفند به مدت يکسال بود که در ۴ اسفند ۸۳ ممنوعيت خروج من تمام شده و الان نمی دانم، مجددا مراجعه نکردم و نمی دانم که ممنوعيت خروج دارم يا نه. قاعدتا نبايد داشته باشم. اما، در مورد پرونده ام يکی از شکايت های من توسط سپاه بود که دادگاه تشکيل شد و من عدله ی خودم را در اين دادگاه مطرح کردم و اين پرونده برای انجام تحقيقات بيشتر به دادسرا مجددا ارجاع شده است. ۴ ماه از تشکيل آخرين جلسه ی دادگاه من می گذرد و تاکنون هيچ احضاريه مجددی بدست من نرسيده است.

دويچه وله: فکر می کنيد در ممنوع الخروج کردن شخصيت هايی مثل شما چه اهدافی دنبال می شود؟ چون اين مسئله بعدا برای شخصيت های ديگر هم پيش آمد.

فاطمه حقيقت جو: بله، الان تبديل به يک رويه ی غيرقانونی شده و فعالان سياسی ممنوع الخروج شده اند. من فکر می کنم مهمترین دليل سياسی که می شود پيش بينی کرد، عدم ارتباط با مجامع بين المللی و اپوزيسيون خارج از کشور مهمترين احتمال می تواند باشد.

دويچه وله: شما به مسئله ی انتخابات رياست جمهوری اشاره کرده ايد. آيا به نظر خودتان رد گسترده ی صلاحيت نامزدهای نمايندگی مجلس هفتم در انتظار نامزدهای انتخابات رياست جمهوری هم هست؟

فاطمه حقيقت جو: بستگی به ميزان فشارهای فزاينده ی خارجی از اين به بعد خواهد داشت. اگر فشارهای فزاينده تر بشود، من فکر می کنم که به احتمال رد صلاحيت گسترده بسيار کمتر هست. اما، با توجه به اينکه از طيف های مختلف کانديداهايی شرکت کردند طبيعتا يک تعدادی از اينها رد صلاحيت می شوند و چون تعداد کانديداها زياد هست، حاکميت اصلا ممکن است اين چنين وانمود بکند که از گرايشهای متنوع کانديداهايی حضور دارند. در حاليکه اين دليل قابل قبولی نخواهد بود.

دويچه وله: در رابطه با انتخابات در پيش رياست جمهوری در ايران چه نظری داريد؟ آيا از نامزد خاصی حمايت می کنيد؟

فاطمه حقيقت جو: تصميم ندارم که در انتخابات کانديداها شرکت بکنم، چون احتمال عدم آزادی انتخابات را بيشتر می دانم.

دويچه وله: بنابراين سوال بعدی من را شما پاسخ داده ايد. يعنی در صورت برگزاری انتخاباتی که آن را آزاد و سالم ندانيد در آن شرکت نخواهيد کرد؟

فاطمه حقيقت جو: بله، اگر انتخابات انتخاباتی آزاد باشد و تمام کانديداهای شرکت کننده امکان تاييد صلاحيت داشته باشند، احتمال دارد که نظرم تغيير پيدا کند.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:45

(0) comments

سوء تغذيه و فقر، برق نگاه كودكان نيكشهري را خاموش كرده است



سوء تغذيه و فقر، برق نگاه كودكان نيكشهري را خاموش كرده استسوء تغذيه و فقر، برق نگاه كودكان نيكشهري را خاموش كرده استسوء تغذيه و فقر، برق نگاه كودكان نيكشهري را خاموش كرده است


سوء تغذيه و فقر، برق نگاه كودكان نيكشهري را خاموش و طراوت و لطافت كودكانه آنها را به گلي پژمرده و خشك تبديل كرده است.

عكس ها از ايرنا دفتر زاهدان



تا کی آقای رفسنجانی، آقای خامنه ای، آقای خاتمی و دیگر ملایان؟ فرق این فرزندان با فرزندان شما چیست؟


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:37

(0) comments

اصلاني (وکیل روزنامه کيهان ) خطاب به داشجويان : يه مشت فاحشه به زور پول به اين دانشكده آمده اند


اصلاني (وکیل روزنامه کيهان ) خطاب به داشجويان : يه مشت فاحشه به زور پول به اين دانشكده آمده اند


روز دوشنبه گذشته گروهي از دانشجويان درس حقوق اساسي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران از حضور در كلاس آقای اصلاني(وکیل روزنامه کیهان) خود داري کردند. به نوشته وبلاگ سرزمین من عدم حضور اين دانشجويان در سر كلاس به خاطر اين بود كه اصلاني در سر كلاس دانشجويان دانشكده را "يه مشت فاحشه كه با 5000 تومان استخدام(!!!) مي شوند" خوانده بود: يه مشت فاحشه به زور پول در اين دانشكده آمده اند و در دانشكده باند تشكيل داده اند و بچه هاي خوابگاه را هم خراب مي كنند. وسط دانشكده دخترها و پسرها با هم ورمي رن... .

چند دانشجوي سال اولي هم كه در كلاس حاضر شدند از آقاي اصلاني اينطور نقل قول كرده اند:
"خوب كردم كه گفتم، تو دهن هر كسي كه حرف بزنه مي زنم..."

آقاي اصلاني كارت چند دانشجوي دختر را هم گرفته و تحويل آموزش داده است و خواستار اخراج آنها شده اما آموزش در جواب گفته كه اين به عهده ما نيست و در صلاحيت معاونت دانشجويي است. آقای اصلاني هم در جواب اظهار داشته كه معاونت دانشجويي خود بايد تسويه بشود .دكتر دروديان، رييس دانشكده، دانشجويان را به خويشتن داري دعوت كرده و به دانشجويان قول داده كه خود اين ماجرا را پيگيري كند. اصلاني وكيل روزنامه كيهان است. ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:36

(0) comments

آمريکا به اسراييل بمب بتون شکن می فروشد


دولت آمريکا يک قرارداد ۳۰ ميليون دلاری برای فروش يکصد بمب بتون شکن هدايت شونده را به اسراييل پيشنهاد داده است و کارشناسان می گويند هدف از اين قرارداد اعمال فشار به ايران است.


اف 16 اسراییلی


بمب جی بی يو-۲۸ يک بمب متعارف دو هزار کيلوگرمی با کلاهکی نيرومند است که می تواند تا عمق شش متری بتون يا ۳۰ متری زمين نفوذ کند. اين معامله با وجود نگرانی هايی مبنی بر اين که اسراييل ممکن است از اين بمبها در حمله ای پيشگيرانه عليه ايران استفاده کند، صورت می پذيرد. کنگره آمريکا ۳۰ روز وقت دارد طرحهای فروش تجهيزات نظامی به کشورهای خارجی را رد کند، ولی خبرنگاران می گويند که کنگره به ندرت مخالفت می کند.

اسراييل که گمان می رود تنها کشور دارای جنگ افزار هسته ای در خاورميانه باشد، می گويد نقشه ای برای حمله به جمهوری اسلامی ايران ندارد. اما قرار است اين بمبها به جنگنده های اف ۱۶ نصب شود که برد آنها تا ايران نيز می رسد. برخی تحليلگران می گويند شايد هدف از اين معامله افزودن تهديد نظامی بر مذاکرات اروپاييان با ايران برای توقف برنامه هسته ای اين کشور است.

مذاکرات جمهوری اسلامی، بريتانيا، فرانسه و آلمان بر سر امتناع تهران از دست کشيدن از حق غنی سازی اورانيوم به بن بست رسيده است. آمريکا تهران را متهم کرده است که از برنامه اتمی غير نظامی خود برای سرپوش نهادن بر توليد جنگ افزار هسته ای استفاده می کند، اما ايران اين اتهام را رد کرده است.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:28

(0) comments

درخواست از ملکه هلند برای عفو پناهجويان اخراجی


دويست هزار تن از مردم هلند، از جمله شخصيتهای ادبی و هنری با امضا درخواستی از ملکه هلند خواسته اند تا 26 هزار پناهجويی را که در آستانه اخراج قرار دارند با تکيه بر اختيارات سلطنتی مورد عفو قرار دهد.


پناهجويان در هلند


امضاکنندگان اين نامه، تقاضای خود را به مناسبت بيست و پنجمين سالگرد به سلطنت رسيدن ملکه هلند که قرار است اواخر هفته جاری جشن گرفته شود، به دولت و پارلمان اين کشور تسليم کرده اند. در اين درخواست، نوشته شده است که بسياری از پناهجويان که از مليت های مختلف منجمله ايرانی، افغانی، چچنی و سوماليايی هستند بواسطه جنگ داخلی و يا "رژيم های استبدادگر" درکشورهايشان مجبور به ترک وطن خود و پناه جستن درهلند شده اند و به اين موضوع اشاره شده است که اکثر پناهجويان بيش از پنج سال و بعضی ديگر مدت ۸ تا ۱۰ سال است که درهلند درانتظار روشن شدن نتيجه تقاضای پناهندگی خود بسر می برده اند و اکنون دروضعيت دشواری زندگی می کنند.

از ماه فوريه سال ۲۰۰۴ که پارلمان هلند با اخراج پناهجويانی که تقاضايشان رد شده است، موافقت کرد تاکنون بيش از ۲۰۰۰ نفر از آنان اين کشور را ترک کرده اند و برخی ديگر به طور پنهانی زندگی می کنند. شورای پناهندگان هلند که از امضا کنندگان اين درخواست نامه است می گويد که پناهجويان با آينده نامعلومی روبرو هستند وهرچه بلاتکليفی آنان بيشتر به طول انجامد شرايط زندگی انان غيرانسانی تر می شود. يک سخنگوی دولت هلند اذعان داشت که پناهجويان با مشکلات زيادی روبرو هستند اما به کلی منکر رفتار غير انسانی با آنان شد و گفت که تنها کسانی که پرونده هايشان بسته شده است و از نظرقانونی اجازه ماندن درهلند را ندارند از اين کشور اخراج شده اند.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:21

(0) comments

هشدار خرازی به اروپا در آستانه مذاکرات لندن



هشدار خرازی به اروپا در آستانه مذاکرات لندن


کمال خرازی، وزير خارجه ايران روز پنجشنبه 28 آوريل و در آستانه دور جديد مذاکرات اتمی ايران و اروپا که قرار است روز جمعه در لندن برگزار شود، هشدار داد چنانچه پيشرفتی در مذاکرات حاصل نشود، ايران برنامه غنی سازی اورانيوم را از سر خواهد گرفت. آقای خرازی با اشاره به اينکه دور جديد مذاکرات ايران و اروپا از اهميت و حساسيت بالايی برخوردار است افزود: اگر اين مذاکرات موفق نباشد ايران چاره ديگری جز از سر گرفتن برنامه غنی سازی اورانيوم ندارد.

غنی سازی اورانيوم موضوع اصلی مورد مناقشه در مذاکرات اتمی ايران و اروپا است. ايران همواره تاکيد داشته که غنی سازی اورانيوم را به طور موقت و به واسطه مذاکرات به حالت تعليق در آورده است و اين تعليق نمی تواند دائمی باشد.


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:15

(0) comments

پيشنهاد خاتمی برای انتخاب شهرداران توسط مردم


محمد خاتمی، رييس جمهور ايران روز پنجشنبه 28 آوريل پيشنهاد كرد كه شهرداران شهرهای بزرگ نيز مانند اعضای شوراهای شهر و روستا توسط مردم انتخاب شوند.


آخوند محمد خالی بند


به گزارش خبرنگار ايرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی، محمد خاتمی گفته که انتخاب مستقيم شهرداران موجب تقويت مديريت اجرايی شهر می شود.

وی که درهمايش ملي شوراها سخن می گفت، پيشنهاد کرد که شهردارها در شهرهای با جمعيت بالاتر از يک ميليون نفر، توسط مردم انتخاب شوند و خطاب به حاضران افزود "اگر احساس می ‌كنيد مفيد است، می ‌توان تا پايان اين دولت، اين امر را با هماهنگی شما عملی كرد."

در حال حاضر شهرداران ايران توسط شوراهای شهر انتخاب می شوند. ناصر کرمی، روزنامه نگاری که در حوزه اخبار شهری فعاليت کرده است، می گويد هرچند شهرداران تاکنون برگزيده شوراها بوده اند اما اغلب مشکلات متعددی در روابط ميان شهردار به عنوان مدير اجرايی با شورا بروز يافته است.

به گفته او شوراها از افراد متعددی تشکيل شده اند که گاه اختلاف سليقه شديدی دارند. برخی از اعضای شوراها انتظار دارند که اين سليقه های مختلف در سطح مديريت اجرايی هم بازتاب پيدا کند؛ انتظاری که به باور او 'ناممکن' است چون يک مدير بايد تصميم نهايی را در شهر بگيرد.

گذشته از اين، آقای کرمی عقيده دارد که سيستم مديريت شهری در ايران دچار مشکلاتی است که قانون شوراهای فعلی را هم شامل می شود چنان که در دوره اول شوراها در تهران هم مشهود بوده است. در نخستين دوره شوراهای انتخابی، سه نفر در مقام شهردار و سرپرست شهرداری با شورای شهر تهران کار کرده اند که به گفته ناصر کرمی عمده وقت آنها به چالش با شماری از اعضای شورای شهر می گذشت. آقای کرمی همچنين اشاره کرد که چنين مشکلاتی در بسياری از شهرها به انحلال شورا يا استيضاح پی در پی شهرداران منجر می شد. ناصر کرمی انتخاب شهردار با رای مستقيم شهروندان را در شرايط کنونی، بلاموضوع تلقی می کند چون بيشترين اختيار شوراها، انتخاب شهردار و نظارت بر کار اوست.

او پيشنهادهای آقای خاتمی از جمله گسترش اختيارات شوراها، به گونه ای که حتی راديو و تلويزيون محلی در اختيار داشته باشند را از لحاظ قانونی غير عملی دانست و آن را پيشنهادی برای دوره درازمدت دانست. به گفته ناصر کرمی اگر بنا بر تغيير قانون هم باشد، برای دوره کنونی امکان پذير نيست و به دوره های آينده خواهد رسيد، به همين دليل او ترکيب کنونی شوراها را که در بسياری از شهرها دارای اکثريت محافظه کار هستند، عامل موثری در سرنوشت اين پيشنهادها نمی داند. به نظر او احزاب و گروهها طی دو سال آينده به ايجاد افزايش تمرکز در اين زمينه و پرهيز از پراکندگی بيشتر خواهند پرداخت.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  01:11


(0) comments

28.4.05

درز یادداشت داستان بریتانیا به بیرون



لرد گلد اسميت می گويد جنگ قانونی بوده است


دادستان کل بريتانيا در سندی که به بيرون درز کرده قانونی بودن حمله به عراق پيش از صدور قطعنامه ديگری در اين مورد از جانب شورای امنيت سازمان ملل متحد را مورد ترديد قرار داده بود. در اين سند که بی بی سی آن را بررسی کرده لرد گلداسميت خطاب به تونی بلر نوشته است صدور يک قطعنامه دوم "امن ترين مسير قانونی ست."

اما درتوصيه ای که ده روز بعد از او منتشر شد نگرانی در مورد توجيه قانونی حمله به عراق به چشم نمی خورد. در آن زمان لرد گلداسميت بيانيه ای منتشر کرد که از موضع دولت بريتانيا در اين زمينه حمايت می کرد. اکنون در جريان مبارزات انتخاباتی در بريتانيا بار ديگر موضوع حمله به عراق و نقش دولت تونی بلر در آن موضوع بحث های بسياری شده است. مايکل هاوارد، رهبر حزب محافظه کار، صداقت نخست وزير را به سؤال کشيده است اما آقای بلر تأکيد می ورزد که دروغی گفته نشده است.

ليبرال دموکرات ها می گويند اگر اين ابراز نظر دادستان به موقع طرح شده بود مجلس عوام با حمله به عراق موافقت نمی کرد. گزيده ای که از نامه دادستان کل بريتانيا به بی بی سی رسيده تاريخ ٧ مارس ٢٠٠٣ يعنی دو هفته پيش از حمله نيروهای ائتلاف به عراق را دارد. در اين نامه لرد گلداسميت می گويد برای استناد به متن قطعنامه ١٤٤١ شورای امنيت به عنوان مجوز حمله به عراق نياز به ""زمينه های مستند قوی" در اثبات نقض شرايط قطعنامه از جانب عراق هست. وی می افزايد نظر گروه بازرسان تسليحاتی سازمان ملل به رياست هانس بليکس و آژانس بيان المللی انرژی اتمی تحت رياست محمد برادعی می تواند "بسيار مهم" باشد.

آقای بلر همواره با انتشار متن کامل اين يادداشت دادستان کل مخالفت کرده است. نامه لرد گلداسميت در همان روزی ارسال شده است که هانس بليکس، رئيس هیأت بازرسان تسليحاتی سازمان ملل، اعلام کرد بايد به عراق فرصت بيشتری برای خلع سلاح داده شود چون هرچند تمام مفاد قطعنامه را اجرا نکرده اما بر ميزان همکاريهايش با بازرسان افزوده است. آقای گلد اسميت در بيانيه ای که منتشر کرده است تفسير متفاوتی از يادداشت خودش ارائه داده و می نويسد: "اين نامه نه تنها نمی گويد که من رفتن به جنگ را غير قانونی می دانم بلکه نشان می دهد من تا چه حد پيش از اعلام نظرم در هفدهم مارس به جوانب مختلف اين مسأله پرداخته بودم."

جک استرا، وزير امور خارجه بريتانيا، در مصاحبه ای با خبر بی بی سی گفت: " آنچه در فاصله هفتم مارس، زمان نوشتن يادداشت، و هفدهم مارس، زمانی که دادستان کل به اين نتيجه روشن رسيد که حمله به عراق بدون قطعنامه دوم موجه خواهد بود، اتفاق افتاد تغيير شرايط بود."

به گفته اندرو مار، دبير سياسی بی بی سی، هرچند انتشار اين يادداشت سوء ظن ها به دولت بلر را دامن خواهد زد اما "مدرک رسوا کننده" ای که احزاب مخالف دولت به دنبالش هستند، نيست.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:42

(0) comments

سولانا تعويق مذاكرات را رد كرد



سولانا تعويق مذاكرات را رد كرد


خبرگزاري ايتاليا: مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، ادعاي رسانه هاي ايران مبني بر تمايل اروپا به تعويق مذاكرات هسته اي ايران تا زمان بعد از انتخابات رياست جمهوري ايران را رد كرد. خاوير سولانا اضافه كرد: «تاكنون، اطلاعاتي در مورد تعويق زمان مذاكرات دريافت نكرده ام. اين مذاكرات همان روز بيست و نهم ماه جاري ميلادي انجام خواهد شد.»

قرار است در اين روز جلسه كميته راهبري در لندن برگزار شود و به گفته حسين موسويان، رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي ايران، ممكن است در اين جلسه تصمیمات جدیدی در مورد تعليق غني سازي اورانيوم از سوي ايران اتخاذ شود.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:37

(0) comments

اعضای دولت انتقالی عراق انتخاب شدند


ابراهيم جعفری، نخست وزير انتقالی عراق، فهرست اعضای منتخب برای تشکيل دولت خود را به رئيس جمهور اين کشور و معاونان او تسليم کرد.


ابراهيم جعفری


آقای جعفری اين فهرست را در اختيار رسانه ها قرار نداده اما اخباری منتشر شده است حاکی از اينکه چند وزارتخانه مهم به عربهای سنی مذهب عراق داده شده که در انتخابات اين شرکت در سطح پايينی مشارکت داشتند. ابراهيم جعفری شيعه مذهب و از حزب اسلامگرای الدعوه است اما انتظار می رود در دولت خود به همه مذاهب و قوميتهای عراق سهم داده باشد.

در صورتی که رئيس جمهور انتقالی عراق و معاونانش با فهرست وزيران منتخب آقای جعفری موافقت کنند، دولت انتقالی عراق رسماً برای اخذ رأی اعتماد به مجمع ملی معرفی خواهد شد. پيش بينی می شود اين مجمع برای رأی دادن به دولت ابراهيم جعفری فردا (پنجشنبه 28 آوريل) تشکيل جلسه دهد. دولت انتقالی عراق در واقع سه ماه پس از آغاز به کار مجمع ملی به نمايندگان اين مجمع معرفی می شود.

نخستين نماينده مقتول

ابراهيم جعفری در همان روزی وزيران منتخب خود را به رئيس جمهور معرفی کرده که لميعه عبدخدوری، يکی از نمايندگان زنان مجمع ملی عراق در خانه خود در بغداد هدف گلوله قرار گرفته و کشته شده است. خانم خدوری يکی از اعضای ائتلاف تحت رهبری اياد علاوی، نخست وزير پيشين عراق بود. با اينکه شورشيان همه افرادی را که در انتخابات عراق نامزد شده بودند تهديد به مرگ کرده بودند، اما او نخستين عضو مجلس قانونگذاری جديد عراق است که کشته می شود. آن گونه که پليس عراق اعلام کرده، خانم خدوری پس از بازگشت از جلسه مجمع ملی، هنگامی که در خانه خود را باز کرد با گروهی از افراد مسلح روبرو شد که به او شليک کردند.

هفته گذشته اياد علاوی نيز از سوء قصد به جان خود که به شکل بمبگذاری انتحاری انجام شده بود جان سالم به در برد.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  10:00

(0) comments

طرح بوش برای کاهش نيازهای نفتی آمريکا


جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا روز چهارشنبه يک طرح انرژی شامل پنج بخش که هدف از طراحی آن کاهش وابستگی اين کشور به سوخت های فسيلی مانند نفت است را معرفی کرد.


آيا آقای بوش شخصا به راندن اتومبيل های کم مصرف هيدروژنی خواهد پرداخت؟


وی در واشنگتن طی سخنرانی در يک کنفرانس، مشوق هايی را برای ترغيب مردم به استفاده از اتومبيل ها کم مصرف تر و پاکيزه تر معرفی کرد. وی گفت براساس اين برنامه ظرف ده سال، 5/2 ميليارد دلار به اعطای تخفيف مالياتی برای شهروندانی که خودروهای مجهز به سلول سوختی هيدروژنی خريداری می کنند اختصاص داده خواهد شد. او همچنين ايده احداث نيروگاه های جديد اتمی را نيز مطرح کرد.

خطوط مدرن برق

رئيس جمهور آمريکا گفت: "مشکل روشن است. مشکل يک شبه ظهور نکرده و يک شبه هم حل نخواهد شد."

آقای بوش گفت کنگره را ترغيب خواهد کرد پيشنهادهای او را در زمينه انرژی تصويب کند. وی از کنگره خواهد خواست فرآيند تصويب احداث نيروگاه های تازه را تسهيل کند. وی همچنين از فن آوری های تازه مانند خطوط ابررسانای برق سخن به ميان آورد. وی گفت: "وقت آن رسيده که آمريکا يک شبکه برق مدرن بسازد."

وی اشاره کرد که رشد ميزان تقاضا برای انرژی بيش از ميزان عرضه آن است و از افزايش استفاده از اتانول (الکل اتيليک به عنوان يک منبع انرژی مايع که می توان آن را از منابع قابل دوام توليد کرد)، استفاده از فن آوری پاکيزه زغال و مرور سريعتر پروژه های گاز طبيعی حمايت کرد. وی قول داد که آمريکا به کشورهای درحال توسعه برای استفاده از فن آوری های سوختی پاکيزه تر کمک خواهد کرد.

سوخت پاکيزه

جورج بوش گفت: "لازم است يک راه عملی برای کمک به اين کشورها جهت بهره برداری از فن آوری سوختی پاکيزه تر پيدا کنيم." برای مثال وی اشاره کرد که هند می تواند از تکنولوژی های سوختی پاکيزه استفاده کند. استيو اوانز، خبرنگار بی بی سی در امور اقتصادی آمريکای شمالی، می گويد ظاهرا تغيير و تحولاتی در آمريکا در حال وقوع است چرا که تعداد بيشتری از مردم، به خصوص از طيف های راست، به استفاده از اتومبيل های پاکيزه تر که بخشی از نيروی محرکه خود را انرژی الکتريکی می گيرند تمايل پيدا کرده اند.

به گفته وی اين تمايل تازه، نه متکی بر دلايل محيط زيستی، بلکه کاهش واردات نفت از بخش های بی ثبات جهان برای کمک به تقويت امنيت ملی است. هرچند آقای بوش اشاره کرد که طرح هايش به نفع محيط زيست است، اما به نظر می رسيد که انگيزه اصلی او آرزويش برای کاهش وابستگی آمريکا به نفت صادراتی از کشورهای غيردموکراتيک باشد.

وی گفت: "ما بايد سال ها قبل چنين می کرديم... برای کمک به اقتصاد درحال رشد... برای کمک به بهبود امنيت ملی... بايد استقلال خود را گسترش دهيم."

"بايد پا در راهی بگذاريم که ما را از سوخت های فسيلی دور می کند."

پيشنهادهای آقای بوش در زمينه انرژی، که ابتدا در سال 2001 مطرح شده بود، به دليل اعتراض های دموکرات ها پيرامون ماده ای که حفاری نفت در مناطق حفاظت شده حيات وحش آلاسکا را مجاز می شمارد و همچنين در اعتراض به افزودن انگيزه های مالياتی برای توليدکنندگان نفت توسط اعضای جمهوری خواه کنگره، متوقف ماند.

از آنجا که آقای بوش در اين سخنرانی عزم خود را برای کاهش وابستگی آمريکا به نفت نشان داد، پس از سخنرانی وی بهای نفت در آمريکا کاهش يافت. تحليلگران گفتند از اينکه می شنوند برخی از اين پيشنهادها از آمريکا نشات می گيرد، شگفت زده شده اند.
اما آنها اشاره کردند که درخواست اخير پرزيدنت بوش از مردم برای صرفه جويی در مصرف انرژی، کمکی به حل مشکل افزايش تقاضا نمی کند.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  09:56

(0) comments

تشکيل پرونده عليه تعدادی از دست اندرکاران پرونده سايتهای اينترنتی


جمال کريمی راد، سخنگوی قوه‌ قضائيه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران از تشکيل پرونده عليه آن دسته از ضابطان و افراد دستگاه قضايی خبر داد که در رسيدگی به پرونده فعالان سايتهای اينترنتی مرتکب "تخلف" شده اند.


وبلاگ نویسان متهم
قوه قضاييه جمهوری اسلامی همواره در براب
ر فشارهای داخلی و خارجی حامی حقوق بشر
برای آزادی بازداشت شدگان پرونده سايتهای اينترنتی
بر مجرم بودن آنها تأکيد می کرد



وی درباره‌ چهار متهمی که در اين پرونده باقيمانده اند اما نامشان افشا نشده گفت که ممکن است در مرحله‌ اول دادگاه نيازی به دادرسی از اين افراد نباشد و ابراز اميدواری کرد که پس از مدت کوتاهی، پايان اين پرونده اعلام شود. پاييز سال گذشته قوه قضائيه ايران به بازداشت بيش از بيست تن از روزنامه نگاران و نويسندگانی دست زد که نوشته های انتقادآميز خود را از طريق سايتهای اينترنتی منتشر می کردند يا اينکه در انتشار اين نوشته ها در سايتهای اينترنتی نقش داشتند.

تعدادی از اين افراد اقدام به نوشتن توبه نامه کردند و اتهاماتی همچون تبليغ عليه جمهوری اسلامی و جاسوسی برای بيگانگان را عليه خود پذيرفتند اما پس از آزادی از زندان اعلام کردند که اين توبه نامه ها را تحت فشار و شکنجه نوشته اند. اعتراضهای داخلی و خارجی به نحوه برخورد با متهمان پرونده سايتهای اينترنتی سبب شد رئيس قوه قضائيه ايران هيئتی را مأمور رسيدگی به پرونده آنان کند.

اين هيئت پس از پايان بررسيها اعلام کرد که ضابطان و مراجع قضائی در برخورد با متهمان پرونده مرتکب تخلفاتی شده و در مواردی قانون را رعايت نکرده اند و از ميان افرادی که در ارتباط با اين پرونده تحت پيگرد قانونی قرار گرفته اند، غير از چهار تن از آنان، بقيه "نقش فعال و آگاهانه ‌ای" در اتهاماتی که به آنها تفهيم شده نداشته اند و در اقداماتشان سوء نيتی نبوده است.

با اينکه قوه قضائيه معتقد است که اقدامات قضات و مأموران انتظامی و امنيتی عليه متهمان پرونده سايتهای اينترنتی تنها در حد "تخلف" بوده، محمد سيفزاده، يکی از وکلای اين متهمان می گويد که مسائلی که متهمان پرونده در مورد برخورد با خود در دوران بازداشت مسائلی همچون ايراد ضرب، شکنجه، نگهداری به صورت انفرادی، بستن چشم و دخالت در مسائل و احوال شخصی را مطرح می کنند که از ديدگاه حقوقی، تخلف محسوب نمی شوند بلکه جرم به شمار می روند؛ جرائمی که تحت تعقيب قرار دادن مرتکبان آن به شکايت کسی نياز ندارد.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  09:55

(0) comments

ايران خواستار پاسخ صريح اروپاست

جمهوری اسلامی انتظار دارد که در دور مذاکرات هسته ای با اروپاييان اين کشورها در مورد پيشنهادهای ايران اظهار نظر صريح کنند.


مقامات ايرانی توقف برنامه غنی سازی اورانيوم را اقدامی موقتی دانسته اند


قرار است دور جديد مذاکرات ايران و سه کشور آلمان، بريتانيا و فرانسه در مورد برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی روز جمعه، 29 آوريل، در لندن برگزار شود در حاليکه ايران تاکيد داشته است که غنی سازی اورانيوم را به طور موقت و به دليل ادامه مذاکرات به حالت تعليق در آورده است.

در آستانه برگزاری اين جلسه، علی آقامحمدی، عضو گروه مذاکره کننده ايران، با اشاره به جلسات مقدماتی اخير، گفته است ايران مايل است نسبت به نتايج مذاکرات روز جمعه خوشبين باشد اما از طرف های اروپايی توقع دارد به پيشنهادهای اين کشور حاوی ادامه فعاليت های غنی سازی اورانيوم پاسخ صريح دهند.

تصميم ايران به تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم در ماه نوامبر سال گذشته به اجرا گذاشته شد اما مقامات جمهوری اسلامی گفته اند که ادامه اين برنامه برای مصارف غيرنظامی از حقوق ايران به عنوان يکی از کشورهای امضا کننده پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای است.

گفته می شود که پيشنهاد جمهوری اسلامی شامل ادامه محدود فعاليت در زمينه غنی سازی اورانيوم است که احتمالا می تواند در داخل کشور به عنوان پيروزی در مذاکرات و مقاومت در برابر فشار خارجی مطرح شود و همچنين اين امکان را به ايران بدهد تا در صورت بروز تحولات مناسب در سياست بين المللی و کاهش فشار بر اين کشور در آينده، بتواند برنامه کامل غنی سازی را به سرعت به اجرا بگذارد

در مقابل، کشورهای اروپايی بر تعهد ايران به کنار گذاشتن دايم برنامه غنی سازی اورانيوم تاکيد داشته اند و گفته می شود ابراز آمادگی کرده اند در برابر چنين اقدامی، برخی امتيازات اقتصادی را برای جمهوری اسلامی منظور دارند.

همچنين، در حاليکه آمريکا در حال حاضر از ادامه مذاکرات جاری حمايت کرده و گفته است که بايد به تلاش های ديپلماتيک برای حل بحران هسته ای ايران فرصت داده شود، اين امکان وجود دارد که در صورت مخالفت جمهوری اسلامی با توقف کامل غنی سازی اورانيوم، ايالات متحده اين گفتگوها را بی نتيجه بداند و خواست خود برای ارجاع پرونده هسته ای ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد را با جديت دنبال کند.

از اورانيوم غنی شده به عنوان سوخت نيروگاه های اتمی استفاده می شود اما اورانيوم با خلوص بالاتر قابليت کاربرد در توليد بمب اتمی را دارد و آمريکا همواره دولت ايران را به فعاليت های مخفيانه برای دستيابی به تسليحات هسته ای در پوشش برنامه های صلح آميز متهم کرده است.

ناخرسندی از طول مذاکرات

اظهارات آقای آقامحمدی منعکس کننده ديدگاه ابراز شده از سوی تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی در هفته های اخير است که از ناشکيبايی آنان از به طول انجاميدن مذاکرات حکايت دارد. هفته گذشته حسن روحانی، سرپرست مذاکرات هسته ای ايران، گفت که ادامه مذاکرات به دستيابی به پيشرفتی ملموس در گفتگوها بستگی خواهد داشت. پيشتر نيز برخی محافل جمهوری اسلامی اين نظر را مطرح کرده بودند که ممکن است اروپاييان در نظر داشته باشند مذاکرات دست کم تا تعيين رييس جمهوری جديد ايران به طول انجامد.


آصفی: نتيجه مذاکرات با اروپاييان تاثيری در از سرگيری غنی سازی نخواهد داشت


در واکنش نسبت به چنين احتمالی، مقامات ايرانی تاکيد کردند که سياست هسته ای جمهوری اسلامی مورد قبول تمامی جناح ها و شخصيت های سياسی اين نظام قرار دارد و انتخاب رييس جمهوری در آن تغييری ايجاد نخواهد کرد.

در مورد لزوم به نتيجه رسيدن مذاکرات جاری، روز يکشنبه، 24 آوريل، حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، گفت که اگر جمهوری اسلامی احساس کند طرف اروپايی در صدد وقت کشی و به درازا کشاندن مذاکرات است قطعا تمايلی به ادامه گفتگوها نخواهد داشت. وی نيز بر موقتی بودن توقف برنامه غنی سازی اورانيوم تاکيد کرد و گفت که ايران در هر حال مصمم است که زمانی غنی سازی اورانيوم را از سر بگيرد و نتيجه مذاکرات با اروپاييان تاثيری در اين زمينه ندارد.

گفته می شود ايران پيشنهاد کرده است برنامه غنی سازی اورانيوم را به طور محدود از سر بگيرد. در چنين صورتی، مقامات جمهوری اسلامی می توانند در داخل ايران آن را به عنوان پيروزی در مذاکرات و مقاومت در برابر فشار خارجی مطرح کنند و همچنين، اميدوار باشند که تحولات سياسی در سطح بين المللی زمانی امکان آن را بدهد تا فعاليت غنی سازی به طور کامل از سر گرفته شود.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  09:44

(0) comments

ایرباس از هواپيمای غول پيکر 'ای 380' پرده برداری کرد


شرکت ایرباس طی يک مراسم باشکوه با حضور برخی رهبران اروپايی از هواپيمای غول پيکر A380 پرده برداری کرد. ساخت اين هواپيما گام بلندی در تاريخ صنايع هوانوردی به حساب می آيد.


A380


توسعه اين هواپيما که عمدتا يک شاهکار طراحی و مهندسی تلقی می شود بيش از يک دهه طول کشيد. برای مصرف کنندگان، اين هواپيما آينده مسافرت هوايی يا دست کم چشم انداز مورد نظر ایرباس را ترسيم می کند. برای ایرباس، اين گام تثبيت کننده موقعيت اين شرکت به عنوان بزرگترين سازنده هواپيماهای غيرنظامی در جهان است.

بزرگترين هواپيمای مسافربری

ای 380 که قرار است در سال 2006 فعال شود به عنوان بزرگترين هواپيمای مسافربری جهان جانشين بوئينگ 747 خواهد شد.
نوئل فورگيرد، مدير کل شرکت ایرباس، در کنار مديران چهار شرکت ديگر از کشورهای بريتانيا، فرانسه، اسپانيا و آلمان که از اين پروژه حمايت کرده اند در اين مراسم شرکت کرد.


تزئينات داخلی ایر باس 380 طبق تقاضای شرکت های هواپيمايی انجام خواهد شد


يک پنجم ایرباس در تصاحب شرکت "BAE Systems" از بريتانياست. 80 درصد بقيه را EADS (شرکت هوانوردی هوايی و فضايی اروپايی) کنترل می کند که ای 380 مهمترين پروژه آن بوده است. مديران شرکت هايی که تاکنون ای 380 را سفارش داده اند نيز در اين مراسم حاضر شدند. تاکنون 129 فروند از اين هواپيماها فروخته شده است.

يارانه های جنجال آفرين

تونی بلر نخست وزير بريتانيا، ژاک شيراک رئيس جمهور فرانسه، خوزه لوئيس زاپاترو نخست وزير اسپانيا و گرهارد شرودر صدر اعظم آلمان جملگی در اين مراسم شرکت کردند. خوزه مانوئل باروسو، رئيس کميسيون اروپا نيز قرار بود در آن شرکت کند.
حضور سياستمداران در اين مراسم فقط جنبه تشريفاتی نداشت. ای 380 بدون کمک های دولتی احتمالا هرگز ساخته نمی شد.
در سال های اخير ميلياردها يورو به صورت وام های کمکی، با شرايط آسان بازپرداخت، در اختيار ایرباس گذاشته شده است تا به توسعه اين هواپيما کمک شود.

اين عمل آمريکا را که شرکت عظيم هواپيماسازی بوئينگ در آن مستقر است خشمگين کرد. آمريکا تا هفته قبل تهديد می کرد در مورد آنچه يارانه های غيرقانونی می خواند از اتحاديه اروپا به سازمان تجارت جهانی شکايت خواهد برد. اتحاديه اروپا در مقابل ادعا می کرد که دولت آمريکا نيز به بوئينگ يارانه غيرقانونی می پردازد. اما در پايان، دو طرف با انجام مذاکرات دوجانبه موافقت کرده و دست از تهديد يکديگر برداشتند.

گنجايش حمل 840 نفر

ای 380 يک هواپيمای بزرگ و در واقع عظيم الجثه است. اکنون ماه هاست که سر و صدای زيادی در رسانه ها درباره طول بال های آن که به بلندی يک زمين فوتبال است برپا شده است. اين را همه می دانند. اما کمتر توجه شده است که طول اين هواپيما به اندازه طول دو نهنگ آبی است، موجودی که کمتر کسی آن را ديده است، اما به هرحال منظور روشن است. اما مهم ترين نکته در مورد اين هواپيمای غول پيکر اين است که گنجايش 840 مسافر را دارد. البته آرايش متعارف تر صندلی ها با يک "فرست کلاس" و "بيزينس کلاس" بزرگتر تعداد مسافران را به 555 نفر کاهش خواهد داد. ایرباس اصرار می ورزد که اين ميزان گنجايش برای هميشه بازار پرواز در مسافت های طولانی را منقلب خواهد کرد. اما حتی اگر ادعای ایرباس درست هم باشد هيچ تضميمی وجود ندارد که اين شرکت بتواند 12 ميليارد دلاری را که در ای 380 سرمايه گذاری کرده است به سود بدل کند.

نگرانی های مالی مشابهی ممکن است در ذهن آن دسته از شرکت های هواپيمايی که ای 380 را سفارش داده اند وجود داشته باشد. اين نگرانی جدی نيز وجود دارد که خطوط هواپيمايی به جای استفاده از آن به عنوان يک هواپيمای متجمل برای فراهم کردن آسايش بيشتر برای مسافران، ای 380 را به يک اتوبوس هوايی برای جابجايی انبوه مسافران صرفه جويی مالی به کار گيرند.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  09:33

(0) comments

گزارش سالانه ‪ وزارت خارجه آمريكا : ايران همچنان فعال‌ترين كشور حامي تروريسم در سال 2004

خانم رایس، وزیر امور خارجه امریکا

وزارت خارجه ايالات متحده آمريكا نام جمهوري اسلامي ايران را براي چندمين بار متوالي در فهرست كشورهاي حامي تروريسم قرار داد.

گزارش سالانه 137 صفحه ای وزارت خارجه آمریکا درباره تروریسم در جهان طی سال 2004 میلادی از شش کشور ایران، سوریه، لیبی، کره شمالی، لبنان و کوبا همچون سالهای گذشته به عنوان کشورهای حامی تروریسم یاد کرده است.

این گزارش که روز چهارشنبه منتشر شد ادعا کرده است: ایران همچنان فعالترین کشور حامی تروریسم در سال 2004 باقی ماند. وزارت خارجه آمریکا در این گزارش ادعا کرده است که ایران از اجرای عدالت در مورد آن دسته از اعضای ارشد القاعده که آنها را در سال 2003 بازداشت کرد جلوگیری می کند. وزارت خارجه در امور ضد تروریسم روز چهارشنبه در نشست خبری در واشنگتن با تکرار پخش مربوط القاعده در گزارش سالانه گفت: شخصا اضافه می کنم که اعضای القاعده در طراحی و برنامه ریزی حملات بیست شهریور 1380 دست داشتند و اعضای ارشد آن شخصا در طراحی این حملات دخالت داشتند.

وي مدعي شد :" ايران و سوريه به دليل نقش مستقيم، علني و برجسته در حمايت از حزب‌الله و گروه‌هاي تروريستي فلسطيني و اقدامات غير مساعد در عراق از كشورهاي بسيار نگران گننده هستند."

او ادعا كرد: "كوبا، كره‌شمالي ، سوريه و به ويژه ايران همچنان از تروريسم به عنوان ابزار سياست ملي استفاده مي‌كنند."

وي در عين حال درباره دو كشور ليبي و سودان اظهار داشت : " هرچند آنها در فهرست كشورهاي حامي تروريسم قرار دارند ولي در جنگ عليه تروريسم گام‌هاي چشمگيري برداشته‌اند."

در گزارش وزارت خارجه آمريكا چهل سازمان و گروه خارجي نيز در فهرست سازمان‌هاي تروريستي خارجي قرار گرفته‌اند. نام مجاهدين در اين فهرست ديده مي‌شود. نام گروه‌هاي شناخته شده وابسته به مجاهدين مانند ارتش آزاديبخش ايران ، شوراي مقاومت ملي ، شوراي مقاومت ملي ايران و انجمن دانشجويان مسلمان ايراني نيز به عنوان نام‌هائي مستعار براي اين گروه ذكر شده است. ن

RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:58

(0) comments

خبرگزاري فرانسه: برنامه هسته‌‏اي ايران از مهم‌‏ترين محورهاي مذاكرات پوتين با مقامات اسرائيل است



پوتین و شارون


موضوع برنامه هسته‌‏اي ايران و فروش تسليحات از مسكو به دمشق، از مهم‌‏ترين محورهاي مذاكرات پوتين با مقامات اسرائيل است.
به گزارش سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران ( ايلنا )، به نقل از خبرگزاري فرانسه، "ولاديمير پوتين" امروز چهارشنبه، وارد سرزمين‌‏هاي اشغالي مي‌‏شود.
اين گزارش حاكي است: قرار است نگراني از همكاري هسته‌‏اي روسيه با ايران، فروش تسليحات روسي به سوريه و تلاش براي تقويت صلح اسرائيل با اعراب، محورهاي مهم اين مذاكرات دو روزه است.
قرار است پوتين روز پنج‌‏شنبه با "موشه‌‏كاتساو" رئيس‌‏جمهوري و "آريل شارون" نخست‌‏وزير رژيم اسرائيل ديدار كند.
پوتين اميدوار است سفر وي در خاورميانه، نفوذ روسيه را در منطقه تقويت كند.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:51

(0) comments

حمله احمدي نژاد به خاتمي : از اينکه در ترافيک گير کرديد متاسفم!:::صحنه کشور نيز نشان مي دهد که در اين 8 سال سر چه کساني کلاه رفته است



احمدي نژاد


حمله احمدي نژاد به خاتمي : اگر دفتر کار رييس جمهور به جاي کاخ سعد آباد در خيابان پاستور بود زودتر به دانشگاه مي رسيدند

شهردار تهران در واکنش به اظهارات اخير رييس جمهور در خصوص ترافيک تهران ، با اظهار خرسندي از حضور ايشان در ميان مردم و لمس بخش کوچکي از مشکلات شهروندان ، گفت : ساحت ملت ما پاک تر و بزرگتر از آن است که سر کسي کلاه بگذارد و صحنه کشور نيز نشان مي دهد که در اين 8 سال سر چه کساني کلاه رفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري "مهر"، محمود احمدي نژاد امروز در حاشيه ملاقات هفتگي خود در پاسخ به سئوال يکي از خبرنگاران در رابطه با اظهارات اخير خاتمی ، با بيان اين مطلب افزود: از اينکه رييس محترم دستگاه اجرايي بالاخره يکبار در ترافيک تهران معطل شده و از نزديک لمس کرده اند که مردم تهران چه مي کشند ، هم خوشحال و هم متاثر هستم ؛ خوشحال از اينکه يکبارهم که شده ازميان مردم عبور کرده و در پايان دوره 8 ساله بخشي از مشکلات شهروندان را از نزديک لمس کرده اند و اما متاسف از اينکه بسيار دير و درپايان دوره ماموريت شان با اين معضل آشنا شده اند.

وي اضافه کرد: احتمال مي دهم اين بار از مسير ويژه و با اسکورت حرکت نکرده اند و اين باعث شده که بخشي از مشکلات مردم را لمس کنند يا شايد به جاي اينکه از پاستور به دانشگاه تهران بيايند مسير طولاني کاخ سعد آباد را طي کردند لذا اگر دفتر کار ايشان در همان پاستور باقي مي ماند شايد زودتر با مشکلات مردم آشنا مي شدند ، چون از سعد آباد انسان ديرتر واقعيت هاي زندگي مردم را مي بيند.

وي اضافه کرد: دير رسيدن آقاي رييس جمهور برکاتي براي کشور و تهران خواهد داشت و به ايشان توصيه مي کنم که سه ماه تا پايان ماموريت شان باقيمانده است و اين مدت زمان فرصت خوبي است تا هر روز چند تصميم بزرگ گرفته و خدماتي را انجام دهند و مشکلاتي از مردم برطرف شود.

وي تصريح کرد: شايد از برکاتش اين باشد که به همکاران خود در دستگاههاي اجرايي توصيه کنند تا مقداري از نامهرباني ها و کم لطفي ها در مقابل تصميمات مديريت شهري دست بردارند ، کمک که نمي کنند ، حداقل اجازه دهند که شوراي شهر و شهرداري کارها را انجام داده و مشکلات را برطرف کنند و اميدوارم با توصيه ايشان مديريت شهري فقط براي گرفتن 500 دستگاه اتوبوس ماهها پشت درها معطل نماند و از سوي ديگر مورد تهمت و اتهام قرار نگيرد.

دکتر احمدي نژاد تاکيد کرد: بالاخره از اينکه ايشان در ترافيک گير کردند هم متاسف و هم خوشحاليم و دوست نداريم وقت رييس جمهور عزيز در ترافيک هدر رود، اما از سوي ديگرخوشحاليم که برخي از واقعيت هاي کشور به روي ايشان باز شد و بعنوان يک شهروند بر اساس همان حرف هايي که خود ايشان در اين 8 سال زدند مي گويم که طي اين سه ماه خيلي کارها مي توان کرد.

گفتني است ، سيد محمد خاتمي ديروز در سخنان خود در مراسم دريافت دکتراي افتخاري از دانشگاه تهران ، از حضار به دليل ديررسيدن به مراسم و معطل ‌شدن آنها پوزش خواسته و گفته بود : براي رسيدن به اين مراسم زمان کوتاهتري حدود 20 دقيقه را تنظيم کرده بودم، ولي در ترافيک، حدود 55 دقيقه گرفتار شدم.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:50

(0) comments

آغاز سفر تاريخی پوتين به اسرائيل

ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه، در اولين سفر يکی از رهبران کرملين به اسرائيل، وارد اين کشور شد.



پوتين


آقای پوتين در جريان اين سفر با مقامات فلسطينی نيز ديدار و با گذاشتن تاج گلی بر مزار ياسر عرفات به رهبر فقيد فلسطينی ها ادای احترام خواهد کرد.

ولاديمير پوتين ازمصر به اسرائيل پرواز کرده است. او در مصر پيشنهاد تشکيل برگزاری يک کنفرانس بين المللی در مورد صلح خاورميانه در مسکو را مطرح کرد.

مقامات فلسطينی بلافاصله از اين پيشنهاد استقبال کردند اما اسرائيلی ها با آن برخورد احتياط آميزی داشتند.

داميان گراماتيکاس، گزارشگر بی بی سی در مسکو، می گويد رئيس جمهور پوتين قصد دارد نفوذ روسيه در خاورميانه را احيا کند.

روسيه يکی از حاميان طرح صلح موسوم به "نقشه راه" است که از ايجاد دو کشور مستقل اسرائيل و فلسطين در کنار يکديگر صحبت می کند.

اما، مسکو پس از دوران جنگ سرد از قدرت و نفوذ زيادی در خاورميانه برخوردار نيست.

رئيس جمهور پوتين در مصر اعلام کرد که ازديگر اعضای گروه موسوم به "چهارگانه" يعنی ايالات متحده، سازمان ملل و اتحاديه اروپا، که حاميان اصلی "نقشه راه" هستند و نيز همه کشورهای ديگری که در اين زمينه علائقی دارند برای شرکت در کنفرانس مسکو که برای اواخر سال جاری پيش بينی شده دعوت خواهد کرد.

ايالات متحده اما می گويد هنوز زمان مناسب برای يک کنفرانس بين المللی در اين زمينه فرا نرسيده است و عکس العمل ها از جانب اسرائيل و فلسطين نيز نسبت به آن متفاوت است.

اسرائيل هرچند کاملا محتاطانه با اين پيشنهاد برخورد کرده اما علنا مخالفتی نيز ابراز نکرده است.

اما مقامات فلسطينی از حضور روسيه در معادله خاورميانه به عنوان عاملی در تعديل جانبداری آمريکا از اسرائيل استقبال کرده اند.

به اعتقاد ناظران، رئيس جمهور پوتين در اسرائيل با سؤالاتی جدی در مورد حمايت کشورش از ايران و سوريه مواجه خواهد شد.

اسرائيل از همکاری روسيه با ايران در برنامه های هسته ای اين کشور و فروش موشک های ضد هوائی به سوريه خرسند نيست.

اما رئيس جمهور روسيه گفته است کشورش کمک به برنامه های هسته ای ايران را ادامه خواهد داد چون به اعتقاد او اهداف اين برنامه صلح آميز است.

وی در مورد فروش موشک به سوريه نيز گفت اين موشک ها خطری برای اسرائيل نيستند فقط"پرواز در ارتفاع کم روی اقامتگاه رئيس جمهور سوريه را مشکل خواهند کرد"، کاری که جت های اسرائيلی در سال ۲۰۰۳ کردند.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:47


(0) comments

27.4.05

افزایش نگرانیها در مورد حمله اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران درپی اعلام احتمال فروش یکصد بمب هدایت شونده آمریکا به این کشور



افزایش نگرانیها در مورد حمله اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران درپی اعلام احتمال فروش یکصد بمب هدایت شونده آمریکا به این کشور


پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه از کنگره این کشور خواست که با فروش یکصد بمب هدایت شونده برای انهدام تاسیسات زیرزمینی به اسرائیل موافقت کند. کنگره آمریکا حداکثر سی روز فرصت دارد تا به این درخواست پاسخ دهد.

در درخواست آژانس همکاریهای امنیت دفاعی پنتاگون آمده است، اسرائیل می خواهد یکصد بمب هدایت شونده انهدام تاسیسات زیرزمینی را که ارزشی بالغ بر 30 میلیون دلار دارد، خریداری کند و پنتاگون از کنگره می خواهد که بر طبق قانون فروش تجهیزات نظامی دولت آمریکا به دولتی دیگر، با این درخواست موافقت شود. نیروی هوایی اسرائیل شماری جنگنده F15 آمریکا را در اختیار دارد و این بمبها قابل استفاده توسط همین جنگنده هاست.

اگرچه آژانس همکاریهای امنیت دفاعی پنتاگون در درخواست خود از کنگره می گوید فروش این بمبها به اسرائیل بر اساس توازن نظامی منطقه اثری نمی گذارد، اما جان ایساکس John Isaacs، رئیس موسسه ای در آمریکا به نام شورایی برای یک جهان قابل زیست Council for a Livable World به خبرگزاری رویتر گفت که پیشنهاد فروش این بمبها به اسرائیل، آشکارا گامی است تحریک آمیز که نگرانیها درباره اقدامات نظامی اسرائیل علیه ایران را گسترش می دهد. به گفته کارشناسان این بمبها برای انهدام تاسیساتی که در عمق زیاد در دل زمین تعبیه شده، به کار می رود. مانند مراکز فرماندهی نظامی و یا تاسیسات سلاح هسته ای. به گفته جان ایساکس رئیس موسسه جهانی قابل زیست، میزان موفقیت چنین عملیات احتمالی علیه تاسیسات هسته ای ایران، بستگی به این دارد که اطلاعات مربوط به آدرس این تاسیسات و میزان عمق جایگاه آنها در زمین چقدر دقیق باشد.

در یکسال گذشته، در پی تهدیدات گاه به گاه شماری از مقامات اسرائیلی مبنی بر احتمال دست زدن به چنین حمله ای، برخی کارشناسان، تعدد و پراکندگی تاسیسات هسته ای زیرزمینی ایران را یادآور شده اند و این که اطلاعات غرب و مشخصا آمریکا در این زمینه کامل نیست. دیک چینی معاون رئیس جمهوری آمریکا، حدود سه ماه پیش در ژانویه امسال، نسبت به آنچه حمله نظامی احتمالی اسرائیل علیه تاسیسات اتمی ایران، در صورت عدم توقف فعالیتهای پنهان جمهوری اسلامی خواند، هشدار داد.

اخیرا دولت اسرائیل، علیرغم تهدیدهای نظامی مقامات این کشور در چند ماه اخیر علیه تاسیسات اتمی ایران که بیشتر از زبان وزیر دفاع اسرائیل مطرح می شده است، احتمال هر گونه اقدام نظامی علیه ایران را مردود خواند. آریل شارون نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با شبکه تلویزیونی CNN در اوایل ماه جاری میلادی گفت کشورش طرح هیچگونه حمله نظامی به ایران را ندارد. شارون در گفتگویی دیگر با شبکه فاکس نیوز آمریکا نیز گفت: البته اسرائیل هر گام پیشگیرانه ای را برای دفاع از خود برمی دارد، اما این طور نیست که نگرانی جامعه بین الملل از قابلیت دستیابی ایران به بمب اتم را اسرائیل است که باید برطرف کند. اسرائیل یک بار در سال 1981 میلادی، تاسیسات اتمی عراق را بمباران و منهدم کرد.ن




RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:43

(0) comments

روزنامه همشهری ٥١ روزنامه‌نگار را يكجا اخراج كرد



روزنامه همشهری ٥١ روزنامه‌نگار را يكجا اخراج كرد


نامه روزنامه‌نگاران اخراجی به سردبير همشهری

جناب آقاي مهندس عليرضا شيخ‌عطار
سردبير محترم روزنامه همشهري
با سلام
احتراما همانگونه كه مستحضريد ١٩ ماه از انتشار ضميمه ايرانشهر مي‌گذرد. به اذعان شخص جنابعالي در جلساتي كه با دبير سرويسان تحريريه ايرانشهر داشته‌ايد و اعتراف اهالي مطبوعات و اصحاب فني، ايرانشهر پديده‌اي نو در مطبوعات ايران است و اين مهم محقق نبود مگر، خلاقيت، نوآوري و تلاش خستگي‌ناپذير تك تك اعضاي تحريريه ايرانشهر كه اكثريت آن را جوانان متعهد و متخصص با سابقه مثبت و درخشان در مطبوعات تشكيل مي‌دهند.

روزنامه‌نگاراني كه فارغ از ديدگاه‌هاي سياسي و تنها و تنها بر اساس نگرش حرفه‌اي آمدند تا كار جديد و نويني‌ را در مطبوعات ايران به وجود بياورند، علي‌رغم اينكه مشكلات بسياري را در اين راه تحمل كردند، بگذاريد بي‌پرده بگوييم از خود هزينه كردند.
مشكلات طاقتفرساي مالي، مميزي‌هاي تمام‌نشدني كه باعث شده تحريريه ايرانشهر در روز ١٠ صفحه و بعضا ١٢ صفحه مطلب تهيه كند تا ٨ صفحه منتشر شود؛ مميزي‌هايي كه چارچوب و قاعده مشخصي پيدا نكرده است.

جناب آقاي شيخ‌عطار
اعضاي تحريريه ايرانشهر براي ايرانشهري كه اكنون ثمره‌اش را برداشت مي‌كنيد، مشقاتي را تحمل كردند تا امروز شكوفايي اين نهال را ببينند. اما اخبار حكايت از آن دارد كه قرار است اعضاي تحريريه ايرانشهر هرگز ارديبهشت و شكوفايي را نبينند.

جناب آقاي شيخ‌عطار
شنيده‌ها و گفته‌ها و اخبار موثق حاكي از آن است كه مديريت همشهري با تيم مطبوعاتي ديگري وارد مذاكره شده و قرار است به زودي كار ايرانشهر از ايرانشهريان گرفته و به ديگران واگذار شود.

لذا ما اعضاي تحريريه لازم دانستيم،‌ پيش از هر گونه اقدام قضائي و رسانه‌اي ابتدا با نوشتن اين نامه شما را مورد خطاب قرار داده و مواردي را به جنابعالي گوشزد كنيم.
١ - اخراج دسته‌جمعي ٥١ روزنامه‌نگار در آستانه انتخابات رياست جمهوري چه معنايي مي‌تواند داشته باشد؟

٢ - همانگونه كه همشهري متعلق به شخص خاصي نيست و با رفتن يك مدير تمام نيروهاي همشهري از كار بركنار نمي‌شوند، از اين رو حتي با تغيير مديريت ضميمه ايرانشهر و آمدن مدير جديد، اخراج دسته‌جمعي ٥١ خبرنگار (تحريريه يك روزنامه) در تمام دنيا بي‌سابقه و عملي غير حرفه‌اي و غير ممكن است.

٣ - بي‌گمان ما جزيي از خانواده همشهري هستيم و ايرانشهر متعلق به تك تك خبرنگاراني است كه در سخت‌ترين شرايط ماندند و از جان مايه گذاشتند تا امروز شما به ايرانشهر به عنوان يكي از محركه‌هاي اصلي افزايش تيراژ همشهري بباليد.

جناب آقاي شيخ عطار
بر اساس آنچه مي‌دانيم، تيم جديد از ١٥ ارديبهشت كار خود را آغاز خواهد كرد و اين تصميم غير منطقي و غير حرفه‌اي و غير انساني در شرايطي اتخاذ شده كه جناب آقاي احمدي‌نژاد مدير مسوول محترم روزنامه همشهري شعار عدالت اجتماعي را سر لوحه‌ شعارهاي انتخاباتي خود قرار داده‌اند. تحريريه ايرانشهر پس از اطمينان از موثق بودن اخبار در جلسه مورخ ٦/٢/٨٤ روز سه‌شنبه به اين جمع‌بندي رسيده است:

همانطور كه در ذيل نامه آمده، ايرانشهر وابسته به شخص يا يك مدير نيست، از اين رو اعضاي تحريريه تحت هر شرايطي با حضور در محل روزنامه‌ به كار خود ادامه خواهند داد و تغيير مديريت نبايد به هيچ عنوان امنيت شغلي آنان را به مخاطره بيندازد.
آقايان اكبر هاشمي، پژمان راهبر و شهرام فرهنگي به عنوان نماينده از سوي همكاران موظف هستند مطالبات تحريريه ايرانشهر را پيگيري كنند.

منتظر پاسخ فوري شما هستيم.
اعضاي تحريريه ايرانشهر



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:40

(0) comments

فرمانده‌ نيروي‌ انتظامي‌ استان‌ تهران‌: با مانكن‌هاي‌ فساد در اماكن‌ عمومي‌ برخورد مي‌شود


سردار رضا زارعي‌، فرمانده‌ نيروي‌ انتظامي‌ استان‌ تهران‌


فرمانده‌ نيروي‌ انتظامي‌ استان‌ تهران‌، با تاكيد بر حضور نيروي‌ انتظامي‌ در مكان‌هايي‌ مانند پارك‌هاي‌ تفريحي‌ و جاده‌ چالوس‌ در فصل‌ تابستان‌ افزود: با كساني‌ كه‌ مانكن‌ فساد در اماكن‌ عمومي‌ هستند و افرادي‌ كه‌ از سابقه‌ خياباني‌ بودن‌ برخوردار نبوده‌، ولي‌ پوشش‌ ظاهري‌ آنها نشان‌ از عدم‌ رعايت‌ موازين‌ شرعي‌ دارد، برخورد خواهد شد.به‌ گزارش‌ ايلنا، سردار رضا زارعي‌، فرمانده‌ نيروي‌ انتظامي‌ استان‌ تهران‌ در جمع‌ خبرنگاران‌ گفت‌: در اجراي‌ چنين‌ طرح‌هايي‌ قطعا اشتباهات‌ گذشته‌ تكرار نمي‌شود.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:40

(0) comments

حسن زارع زاده اردشیر : حضور رفسنجانی در انتخابات موجب بروز ناآرامی در جامعه خواهد شد.



سن زارع زاده اردشیر


حسن زارع زاده اردشیر سخنگوی حزب دمکرات ایران در گفتگویی با تلویزیون تماشا اعلام کرد: انتخابات امسال از حساسیت زیادی برخوردار است و بهترین گزینه در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری« تحریم» و تبدیل آن به یک فرصتی برای سلب مشروعیت از رژیم راهکار مناسبی است.

سخنگوی حزب دمکرات ایران افزود: حتی آمریکا تا زمان برگزاری انتخابات ایران سیاستهای اصلی خود را اعلام نکرده و تصمیم قطعی خود را به بعد از انتخابات موکول کرده است. پس اپوزیسیون ایران نیز می تواند با ایجاد یک آلترناتیو از این فرصت به نحو شایسته ای استفاده نماید و به اراده جامعه جهانی سمت و سویی در راستای اراده ایرانیان بدهد.

زارع زاده شرکت هیچ کاندیدای مستقل و مردمی را در انتحابات نمایشی و فرمایشی رژیم را منطقی نداسته و گفت: در گذشته تعدادی شرکت نموده و سپس ردصلاحیت شدند و اتفاق خاصی نیفتاد، لذا بهترین راه همان تحریم انتخابات و شرکت در حرکت های اعتراضی و مدنی است.

وی همچنین در گفتگویی با رادیو صدای ایران گفت : اگر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا کند احتمال بروز ناآرامی هایی در جامعه وجود دارد و عده ای از مبارزان سیاسی و دانشجویان در صدد برنامه ریزی برای مقابله با او و سیاست های رژیم هستند. چرا که او در مفاصد اقتصادی و ترورهای سیاسی نقش خود را روشن نکرده و با فضاوت ایرانین مقصر شناخته شده است.

زارع زاده در ارتباط با حوادث خوزستان ضمن محکوم کردن حمله به تجمع کنندگان و بازداشت صدها تن در این تظاهرات، تصریح کرد: ایران نیاز به یک سیتم دمکراتیک و فدرال دارد و طرح تجزیه طلبی از سوی رژیم و تعداد اندکی دیگر دلیل بر خواست قومیت ها نیست.ن




RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:36

(0) comments

قطعنامه ای 12 ماده ای شورای اروپا درباره برنامه هسته ای ایران خواستار همکاری کامل جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی



قطعنامه ای 12 ماده ای شورای اروپا درباره برنامه هسته ای ایران


در گزارش کمیته امور سیاسی شورای اروپایی، که در آغاز این قطعنامه آمده است: گفته می شود که جامعه جهانی بر این باور است که اگر ایران به یک کشور دارنده سلاح هسته ای تبدیل شود، نه تنها تبادل قوا در منطقه حساس خاورمیانه بر هم خواهد خورد، بلکه ثبات بین المللی نیز دستخوش تغییر و تحولاتی خواهد شد. در ادامه این گزارش همچنین آمده است که توافق بین المللی گسترده ای بر سر این موضوع وجود دارد که باید از تبدیل شدن ایران به یک کشور دارنده سلاحهای هسته ای جلوگیری شود. در این گزارش به شورای اروپایی و کشورهایی که به عنوان ناظر در جلسات آن شرکت می کنند، پیشنهاد شده است که از تلاشهای دیپلماتیک سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا برای کسب تضمینهای لازم از غیرنظامی بودن برنامه های هسته ای ایران حمایت کامل نمایند.

در ماده اول این قطعنامه گفته می شود: گزارشهای مختلفی که در آنها ادعا شده است ایران تکنولوژی هسته ای را توسعه داده و این تکنولوژی می تواند در ساخت سلاحهای اتمی به کار رود و همچنین شواهدی مبنی بر توسعه و گسترش موشکهایی که کشورهای عضو شورای اروپا در معرض برد آنها قرار می گیرند، شورای اروپا را نگران کرده است.

در ماده دوم این قطعنامه آمده است: ایران به عنوان یک کشور جدید دارند سلاحهای هسته ای، خطر بی ثبات شدن خاورمیانه و خلیج فارس را به شدت افزایش خواهد داد و به خطری جدی برای کل جامعه جهانی تبدیل خواهد شد.

در ماده سوم خطاب به ایران هشدار داده می شود که دولت ایران باید بداند که جامعه بین المللی کوششهای ایران برای گسترش سلاحهای هسته ای را تحمل نخواهد کرد و آماده است واکنش مشترکی در مقابل این تلاش ها ا تحاذ کند. واکنشی که پیامدهای آن برای ایران، مهمتر از تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای خواهد بود.

شورای اروپا در ماده 5 قطعنامه که روز سه شنبه تصویب شد، می گوید: از سوی دیگر باید به ایران اطمینان داد که به نگرانیهای مشروط امنیتی آن پاسخ مناسب داده خواهد شد. در این ماده همچنین گفته می شود باید به ایران تضمین داده شود که آمادگی برای رفع نگرانیهای جامعه بین المللی درباره برنامه های هسته ای این کشور، امکانات جدیدی را برای گسترش همکاریهای بین المللی به نفع مردم ایران بوجود خواهد آورد.

در ماده شش این قطعنامه، از تلاشهای دیپلماتیک و مذاکرات سه کشور فرانسه، بریتانیا و آلمان برای حل بحران هسته ای ایران حمایت شده است.

ماه هفت هم اظهار خشنودی مجمع پارلمانی شورای اروپا از اعلام آمادگی دولت آمریکا برای حمایت از تلاشهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا اختصاص یافته است.

در ماده هشت قطعنامه، اعضای شورای اروپا، از جمهوری اسلامی ایران خواسته اند، به طور کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند. مفاد پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای و توافقهای ایمنی مربوط به آن را به طور جدی انجام دهد. پروتکل الحاقی به NPT را به تصویب برساند و قدمهای بیشتری برای رفع نگرانیهای بین المللی درباره برنامه های هسته ایش بردارد.

ماده 9 قطعنامه به درخواستهایی از اعضای شورای اروپا و کشورهای ناظر اختصاص یافته است. این ماده که به 8 بند تقسیم شده است، از اعضای شورای اروپا می خواهد نگرانیهای امنیتی ایران را در نظر بگیرند و به بررسی راههایی برای تضمین صلح، تقویت ثبات و تشویق به همکاری در خاورمیانه و خلیج فارس بپردازند. در این بند همچنان که مجمع عمومی سازمان ملل توصیه کرده به عاری ساختن منطقه از سلاحهای اتمی نیز اشاره شده است.

ماه 10 قطعنامه هم خطاب به اتحادیه اروپاست. در بند اول این ماده به اتحادیه اروپا توصیه شده است با درنظر گرفتن پیشرفتها در مذاکرات هسته ای، احترام به حقوق بشر و رعایت موازین دموکراسی، اتحادیه اروپا مذاکرات خود را با ایران برای امضای تفاهم نامه گسترش همکاریهای تجاری و بازرگانی از سرگیرد. در بند 2 ماده 10 قطعنامه نیز از اتحادیه اروپا خواسته شده است امتیازات دیگری از جمله در زمینه انرژی هسته ای و دیگر تکنولوژیهای پیشرفته در نظر بگیرد، تا در صورتی که پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در مذاکرات با ایران به دست آید، این امتیازات را به ایران بدهد.

دولت ایران تا کنون نسبت به صدور این قطعنامه واکنشی از خود نشان نداده است.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:36

(0) comments

تعويق در انتخاب رييس آژانس انرژی اتمی


شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی جلسه ويژه ای را به منظور بررسی انتخاب مديرکل جديد آژانس تشکيل می دهد در حاليکه انتظار می رود تصميم گيری در اين مورد به تعويق افتد.


برادعی و خاتمی


اجلاس شورای حکام در روز چهارشنبه، 27 آوريل، به درخواست کشورهای در حال توسعه عضو شورای حکام برگزار می شود که خواستار انتخاب مجدد محمد البرادعی، مديرکل کنونی آژانس، برای يک دوره ديگر هستند اما به گفته برخی کارشناسان، انتظار نمی رود در اين مورد رای گيری شود.

اکثر کشورهای در حال توسعه، که حدود يک سوم از 35 عضو شورای حکام را تشکيل می دهند، ادامه خدمت آقای برادعی را برای حمايت از خواست های خود مفيد می دانند در حاليکه ايالات متحده مايل به تغيير در مديريت اين نهاد برای همسويی بيشتر با ديدگاه های آن کشور است.

ايالات متحده با انتخاب مجدد آقای برادعی به دليل رويکرد وی نسبت به برخی مسايل آژانس از جمله مساله برنامه های هسته ای ايران و نحوه برخورد وی در جريان بازرسی های تسليحاتی از عراق مخالف است.ن


RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:30

(0) comments

بيانيه فعالين سياسی، اجتماعی و فرهنگی در ايران : "آزادی آری، سلطه آمريكا نه"


بيانيه فعالين سياسی، اجتماعی و فرهنگی در ايران


مردم آزاده ايران ، آزاديخواهان سراسر جهان

بيش از دوسال است كه در منطقه خاور ميانه، مداخلات نظامی قدرت های آمپرياليستی ، بدون وقفه جريان دارد. منطقه ای كه در آن حكومت های ديكتاتوری و ضد مردمی بخصوص در دو دهه گذشته مورد حمايت همان قدرت های امپرياليستی بوده اند. اكنون به طمع نظمی ديگر و به بهانه حمايت از مردم منطقه، اين مداخلات هر روزه ابعاد گسترده تری می يابد. پس از حمله به افغانستان و عراق به نظر می رسد كه محافل سرمايه داری جهانی متوجه ايران شده و هر روز بيشتر از آمادگی برای حمله سخن می گوید.

مردم ايران در دو دهه گذشته، بيشترين بها را برای كسب آزادی پرداخته اند و به رغم صدمات فراوان ، كشتارهای دهه 50 و 60 ، قتل های زنجيره ای، سرکوبی کارگران، زحمتکشان و زنان و... برای بدست آوردن حقوق انسانی خود هيچ گاه از پای ننشسته اند. با اين همه، هر گونه مداخله نيروهای خارجی و قوای نظامی امپرياليستی را، كه با مطامع خاص گسترش مناطق نفوذ خود صورت می گيرد، محكوم می كنند. مبارزه برای كسب آزادی مساله ای مربوط به مردم ايران است. هر گونه مداخله نظامی نيروهای امپرياليستی نه تنها مشكلات را حل نخواهد كرد ، بلكه بر خطراز هم گسیختگی ، فروپاشی اقتصادی و اجتماعي می افزايد.

مردم ايران كه خاطرات كودتای 28 مرداد و مسائل ايران كنترا را از ياد نبرده اند، بخوبی می دانند كه چگونه راه آزادی و حاكميت خود را از ميان مشكلات پيش رو باز كنند.

مردم ايران ضمن حمايت از جنبش ضد جنگ ، دوستی و همياری همه ملت ها و آزادی خواهان سراسر جهان را برای كسب آزادی خواستارند و دخالت دولت های متجاوز را در اين زمينه محكوم می كنند.

برای امضای اين بيانيه نام خود را به آدرس زير ايميل كنند.
AZADIARI@YAHOO.COM



توجه:

هموطن عزیزم. نوشتن و بازگوئی خبرهای گوناگون، ارائه بیانیه و پیام اشخاص سیاسی و گروهها یا احزاب مختلف بمنظور تائید محتوی و یا نظریات آنان از سوی این وبلاگ نیست. هدف ما از پخش اینگونه اخبار و اطلاعیه تنها انجام وظیفه در راه فرآگیری روش دموکراسی و اطلاع رسانی به شما خوانندگان عزیز است. با احترام فراوان برای شما هم میهن گرامی و با آرزوی آزادی ایران و ایرانی.

افشین ایرانی / مسئول وبلاگ خبری رستاخیز








RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:26

(0) comments

علاقه ايران به توليد خودروی روور با نام انگليسی آن



علاقه ايران به توليد خودروی روور با نام انگليسی آن


اسحاق جهانگيری، وزير صنايع و معادن ايران در گفتگو با تلويزيون ايران از مذاکراتی خبر داده است که دولت ايران برای خريداری شرکت خودروسازی بريتانيايی ام جی روور دنبال می کند.

آقای جهانگيری در اين گفتگو تأييد کرده که در پی اعلام ورشکستگی شرکت روور در هشتم آوريل گذشته، ايران در صدد خريداری اين شرکت برآمده و گفته که ايران هم اکنون در مرحله برآورد مالی برای خريداری شرکت روور است.

شرکت روور آخرين خودروساز در بريتانيا بود که مالکيت آن همچنان در دست بريتانياييها باقی مانده بود و با ورشکستگی آن علاوه بر بيش از شش هزار کارگر و کارمند آن که شغل خود را از دست داده اند، هيجده هزار نفر ديگر نيز که در تهيه مواد و تجهيزات اوليه برای اين شرکت فعال بودند يا اينکه شغلشان به نحوی با فعاليتهای شرکت روور ارتباط داشت نيز در خطر از دست دادن شغل و درآمد خود قرار گرفته اند.

آن گونه که وزير صنايع ايران گفته، اکنون نيز ايران قصد دارد تا در صورت خريداری شرکت ورشکسته روور، توليد خودروهای اين شرکت را با همان نام "روور" ادامه دهد.

دو هفته پس از اعلام ورشکستگی روور، سفارت ايران در لندن گزارشی را تأييد کرد که در روزنامه بريتانيايی ديلی تلگراف به چاپ رسيده بود و بنابر آن، مقامهای صنايع خودروسازی ايران برای بررسی خريداری بخشی يا تمامی شرکت ورشکسته جی روور گفتگوهايی با طرف بريتانيايی انجام داده بودند.

بنابر اطلاعيه اين سفارتخانه، "در راستای همکاری دو سال اخير ميان صنعت خودروسازی ايران و شرکت روور"، مسئولان ايرانی "تصميم به بررسی وضع اين شرکت به منظور استفاده از امکانات آن در جهت تقويت صنعت خودروسازی ايران و استفاده از فناوری برتر" گرفته اند.

آن گونه که شرکت پرايس واترهاوس کوپرز که رسيدگی به حسابهای شرکت ورشکسته روور را به عهده گرفته است، به بی بی سی اعلام کرده، پيش از ورشکسته شدن روور نيز شرکتی ايرانی به نام "شرکت توسعه صنعتی دستان" پيشنهادی برای خريد دوهزار دستگاه خودرو روور داده بود تا از آنها به منظور مونتاژ اين خودروها در استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرق ايران استفاده کند.

آن گونه که در گزارشها آمده، مذاکرات ميان شرکت دستان و شرکت روور بيش از يک سال ادامه داشته، اما پس از آشکار شدن مشکلات مالی شرکت روور متوقف شده بوده است.

در گزارش روزنامه ديلی تلگراف نيز به نقل از مقامات ارشد بريتانيا آمده بود که پيش از ورشکستگی روور، چند جلسه مذاکره بين دولت ايران و بريتانيا بصورت گرفته بود.

آگاهان معتقدند که دولت بريتانيا ترجيح می دهد برای نجات شغل شش هزار کارمند و کارگر کارخانه روور، با سرمايه گذاری معامله کند که تحت تحريمهای آمريکا قرار ندارد، اما به هرحال در چنين وضعيتی هر پيشنهادی را بررسی می کند، بخصوص اينکه خودروسازان آلمانی و فرانسوی در ايران بازار پررونقی دارند.

ايران دارای پيوندهای عميق تاريخی با صنايع خودروسازی بريتانياست و طرح خودروی پيکان که خودروی ملی ايران نام گرفته، بر خودروی بريتانيايی هيلمن استوار است که سالهاست توليد آن متوقف شده است.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:23

(0) comments

انتقاد از نقش شورای نگهبان در انتخابات ايران



شیرین عبادی  برنده جازیزه نوبل و عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران



اعضای کانون مدافعان حقوق بشر در ايران ديدگاه شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد تعيين صلاحيت نامزدهای انتخابات رياست جمهوری را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.

در جلسه کانون مدافعان حقوق بشر در ايران، شيرين عبادی، حقوقدان برنده جايزه نوبل و عضو اين کانون، به برداشت شورای نگهبان که ظاهرا زنان را فاقد صلاحيت نامزدی در انتخابات رياست جمهوری می داند، اعتراض کرده و آن را مردود دانسته است.

اين کانون با صدور بيانيه ای در تهران با نقش شورای نگهبان، که به عنوان يک نهاد غيرانتخابی وظيفه تاييد و رد صلاحيت نامزدهای انتخاباتی را بر عهده دارد، مخالفت کرده است.

خانم عبادی در نشست کانون مدافعان حقوق بشر گفت که همه مردم حق دارند خود را برای انتخابات نامزد کنند.

شورای نگهبان با اشاره به ذکر واژه "رجال سياسی" در تعريف قانون اساسی از صلاحيت افرادی که می توانند به مقام رياست جمهوری برسند، زنان را دارای صلاحيت نامزدی انتخابات نمی داند.

ساير شرکت کنندگان در جلسه کانون نيز نقش شورای نگهبان در تعيين صلاحيت نامزدهای انتخاباتی را غير قابل قبول خواندند.

در انتخابات مجلس هفتم که در سال گذشته برگزار شد، شورای نگهبان صلاحيت گروه کثيری از داوطلبان نمايندگی، از جمله تعداد زيادی از نمايندگان اصلاخ طلب مجلس ششم را رد کرد.

در ادامه اين نشست، ابراهيم يزدی، دبيرکل نهضت آزادی، گفت که با مداخله شورای نگهبان در انتخابات، سخن گفتن از انتخابات آزاد بی معنی است.

صلاحيت شورا

آقای يزدی اعضای شورای نگهبان را فاقد صلاحيت اعلام کرد.

وی گفت که يکی از معيارهای صلاحيت عضويت در شورای نگهبان عدالت است و افزود که از آنجا که اعضای شورا قانون انتخابات، قانون اساسی و تعاليم اصولی اسلامی را ناديده گرفته اند صلاحيت خود را از دست داده اند.

ابراهيم يزدی گفت که نخستين قدم در راه برگزاری انتخاباتی آزاد برکنار کردن يا استعفای اعضای شورای نگهبان است و در آن صورت است که می توان مردم را قانع کرد که در انتخابات شرکت کنند.

صلاحيت آقای يزدی برای نامزدی در انتخابات متعدد توسط شورای نگهبان رد شده و اين شورا نهضت آزادی را غير قانونی می داند.

يکی از سخنرانان در نشست کانون مدافعان حقوق بشر در ايران از مردم دعوت کرد به عنوان اعتراض به آزاد نبودن انتخابات، از شرکت در رای گيری خودداری ورزند.

سخنران ديگری گفت که انتخابات رياست جمهوری، که روز 17 ژوئن برگزار می شود، آخرين فرصت نظام جمهوری اسلامی برای دست زدن به اصلاحات است.

بسياری از شرکت کنندگان در اين جلسه گفتند که ميزان شرکت مردم در انتخابات برای جمهوری اسلامی اهميت بسيار دارد.

به گفته آنان، مشارکت اندک مردم نمی تواند نشانه حمايت و تاييد مردم از "دموکراسی اسلامی" در ايران باشد.ن





RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:18

(0) comments

محتشمي‌پور: تاريخ مصرف مفيد هاشمي رفسنجاني تمام شده است



آخوند محتشمی پور


رئيس ستاد انتخاباتي مهدي كروبي با انتقاد شديد از تلاش هاشمي رفسنجاني براي مصادره اقدامات اجرايي دولت خاتمي به نام خود گفت: تاريخ مصرف مفيد هاشمي رفسنجاني براي كشور به دهه50 و 60 برمي‌گردد و با تفكر و انديشه مرتبط با همان زمان است.

به گزارش خبرگزاري فارس علي اكبر محتشمي پور كه در جلسه پرسش و پاسخ دانشجويي در اصفهان سخن مي گفت، با بيان اين مطلب افزود: آقاي رفسنجاني را 45 سال است مي‌شناسم، وي استعداد و نبوغ خاصي دارد. هر كار كوچكي را چنان بزرگ مي كند كه بگويند حركت جهاني صورت گرفته است و هر حركت بزرگي را آنچنان كوچك نشان مي‌دهد كه همگان مي گويند كار مهمي نبوده است.

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز ادامه داد: به عنوان مثال هاشمي بزرگترين پروژه اجرايي بي‌سابقه ايران را كه طرح عسلويه و توسعه صنعت گاز كشور است و آقاي خاتمي توانسته صدها ميليارد دلار را از اين طريق زنده كند در سخن راني نماز جمعه به اسم خود تمام كرد.

محتشمي پور با اشاره به سخنان وزير نيرو دوران هاشمي رفسنجاني افزود: آقاي رفسنجاني در ديدار از مجتمع عسلويه مي‌گويد اين كارها همه در زمان ما انجام شده است. او اين حرف را رد كرده و مي گويد اين طرح در آبان 76 و در زمان خاتمي اولين قراردادش شروع شد ولي هاشمي 4 ماه پيش و از تريبون نماز جمعه گفت من قرارداد اوليه اين طرح را خودم شخصاً با يك شركت آمريكايي امضاء كردم.

رئيس ستاد انتخاباتي كروبي با انتقاد شديد از اين رفتار هاشمي افزود: آقاي رفسنجاني، مال ديگران را مصادره كرده ايد؟ اگر در اين 8 ساله دولت خود كاري كاري كرده ايد حق داريد آن را مشخص كرده و بگوييد.

وي با اشاره به ضعف ديپلماسي دولت رفسنجاني خطاب به دانشجويان بيان داشت: آقاي هاشمي چند رئيس جمهور به ايران آمده و به چند كشور خارجي سفر كرده‌ايد؟ هاشمي اگر توانايي گشايش سياسي داشت و يا برقراري رابطه، در آن دوران انجام مي‌داد و آن وقت مي‌كرد نه الان كه سنش به مرز 75 سال رسيده است.

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز در پاسخ به سوالي درباره توانايي هاشمي رفسنجاني براي ايجاد رابطه با آمريكا، بيان داشت: اگر هاشمي قدرت و توانايي مديريت چنين پروژه اي را داشت و در همان 8 سال رياست جمهوري خود كرده بود. ن




RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  12:14


(0) comments

26.4.05

تاييد دادگاه ترکيه بر ممنوعيت حجاب

مصطفی بومين، رئيس دادگاه قانون اساسی ترکيه، درخصوص هرگونه اقدامی با هدف کم اثر کردن قانون ممنوعيت حجاب در آن کشور هشدار داده است.


زن محجبه ترک


در ترکيه کارمندان دولتی و دانشجويان دانشگاهها ملزم به رعايت قانون ممنوعيت حجاب هستند.

آقای بومين اين اظهارات را در مراسمی که در آن رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، نيز شرکت داشته عنوان کرده است.

حزب اعتدال و توسعه آقای اردوغان خواهان لغو فانون ممنوعيت حجاب در کشور است.

مقامات اين حزب معتقدند که اين قانون ازادی مذهبی را محدود می کند و باعث انزوای زنان معتقد مسلمان می شود.

آقای بومين در سخنان خود تاکيد کرده است که هرگونه اقدامی برای لغو ممنوعيت حجاب تخلف از قانون اساسی سکولار ترکيه است. قانون اساسی ترکي بر جدايی نهادهای دينی از نهادهای دولتی تاکيد دارد.

وی گفته است کسانی که از لغو ممنوعيت حجاب حمايت می کنند سعی دارند از احساسات مذهبی برای اهداف سياسی بهره برداری کنند.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  09:00

(0) comments

درخواست آمريکا برای افزايش توليد نفت عربستان


جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در ملاقات با وليعهد عربستان سعودی از وی خواسته است
سطح توليد نفت عربستان را افزايش دهد.



بوش و عبدالله در مزرعه بوش در تکزاس



امير عبدالله بن عبدالعزيز، وليعهد عربستان که به دليل بيماری پادشاه سعودی عملا زمام اداره امور آن کشور را در دست دارد، به منظور مذاکره با مقامات آمريکايی در ايالات متحده به سر می برد و در مزرعه شخصی آقای بوش با وی ملاقات و گفتگو کرده است.

محور گفتگوهای رهبران دو کشور را سير صعودی بهای نفت خام در بازارهای جهان، مبارزه با تروريسم و چشم انداز صلح خاورميانه تشکيل می دهد.

ديدار امير عبدالله از آمريکا در حالی صورت می گيرد که افزايش بهای نفت خام در جهان باعث شده است تا قيمت بنزين در ايالات متحده از مرز 2 دلار و 20 سنت در هر گالن بالاتر برود در حاليکه اقتصاد و زندگی مردم آمريکا به شدت به استفاده از اتومبيل های شخصی وابسته است.

مقامات سعودی ضمن اعلام آمادگی برای افزايش توليد نفت خام اين کشور معتقدند که محدوديت ظرفيت توليد در حال حاضر در کنار ناکافی بودن امکانات پالايشگاهی و مشکلات توزيع مانع از آن خواهد شد که اين اقدام تاثير چندانی در کاهش بهای بنزين در داخل آمريکا داشته باشد

رييس جمهوری آمريکا ضمن تاکيد بر اينکه بالا رفتن بهای نفت خام در بازارهای جهانی باعث افزايش قيمت بنزين در آن کشور شده، شرايط بازار جهانی نفت را به ادامه رشد اقتصاد آمريکا و کشورهای ديگری مانند هند و چين نسبت داده است.

بالا رفتن بهای بنزين در ايالات متحده باعث ناخرسندی مردم اين کشور شده که، براساس نظرخواهی های انجام شده، اکثريت قابل توجهی از آنان دولت جورج بوش را به دليل ناتوانی در حل اين مشکل مقصر می دانند.

آقای بوش برنامه ای را برای جلوگيری از افزايش سريع بهای فرآورده های نفتی تسليم کنگره آن کشور کرده است اما به گفته ناظران، حتی تصويب اين طرح نيز تاثير چندانی بر روند افزايش قيمت نخواهد داشت.

در جريان مبارزات انتخابات رياست جمهوری سال گذشته در آمريکا، نامزد حزب دموکرات گفته بود که لازم است ايالات متحده وابستگی خود را به نفت وارداتی کاهش دهد و در حال حاضر، مخالفان دولت جورج بوش معتقدند که تنها از اين طريق می توان مانع از افزايش سريع بهای فرآورده های نفتی در داخل آن کشور شد.

حساسيت روابط

در واکنش نسبت به درخواست آمريکا، مقامات سعودی گفته اند که اين کشور سطح توليد خود را تا حد مورد نظر مصرف کنندگان خارجی افزايش می دهد.

عربستان سعودی، که در حال حاضر نه ميليون و پانصد هزار بشکه نفت خام در روز توليد می کند، در نظر دارد سقف توليد نفت خود را از سطح کنونی يازده ميليون بشکه در روز به دوازده ميليون و پانصد هزار بشکه تا سال 2009 افزايش دهد و حتی از سقف توليد پانزده ميليون بشکه در روز سخن گفته است.

با اينهمه، مقامات سعودی تاکيد دارند که تا تکميل برنامه گسترش ظرفيت استخراج نفت، افزايش توليد در حد ظرفيت کنونی نمی تواند تاثير قابل توجهی بر بهای بنزين در آمريکا داشته باشد و همچنين، ناکافی بودن ظرفيت پالايشگاهی در ايالات متحده و آنچه را که مشکلاتی در شبکه توزيع می خوانند را از عوامل افزايش بهای بنزين در ايالات متحده دانسته اند.



مقابله نيروهای سعودی و تندروها خبر 2004



سفر امير عبدالله نخستين ديدار وی از ايالات متحده طی سه سال اخير است در حاليکه روابط بين آمريکا و عربستان سعودی، که به طور سنتی همواره بسيار نزديک بوده، پس از حملات تروريستی يازدهم سپتامبر 2001 در آمريکا تحت فشار قرار داشته است.

جورج بوش در برنامه های سياسی خود انجام اصلاحات دموکراتيک در کشورهای خاورميانه را برای جلوگيری از گرايش مردم به افراطگرايی اسلامی لازم دانسته در حاليکه نظام حکومتی سعودی بر اساس مردمسالاری استوار نيست.

تنها تحولی که در راستای آزادسازی سياسی و مشارکت مردم در عربستان صورت گرفته برگزاری انتخابات شوراهای محلی در ماه های اخير بوده است.

ايالات متحده همچنين خواستار تلاش بيشتر دولت سعودی در مقابله با اسلامگرايان تندرو شده است که در سال های اخير به حملاتی عليه شهروندان و تاسيسات خارجی و دولت سعودی در آن کشور دست زده اند و درگيری های متعدد آنان با نيروهای امنيتی تلفاتی برجای گذاشته است.

همچنين، ايالات متحده خواستار حمايت عربستان سعودی از طرح صلح آن کشور برای خاتمه دادن به اختلافات بين اسرائيل و فلسطينيان است هرچند دولت سعودی اجرای يک طرح صلح جامع بين اعراب و اسرائيل را پيشنهاد کرده که حاوی خروج اسرائيل از تمامی اراضی اشغالی کشورهای عربی از جمله سوريه است.

به گفته کارشناسان، دولت آمريکا مايل نيست در مرحله کنونی ماهيت طرح صلح خود را تغيير دهد.ن



RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:53

(0) comments

رفسنجانی : بايد اين داروی تلخ (نامزدی انتخابات رياست جمهوری) را مصرف كنم



رفسنجانی



بی بی سی : اكبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام روز دوشنبه 25 آوريل، با نارضايتی، از افزايش احتمال نامزدی خود در انتخابات رياست جمهوری ايران خبر داد.

تا کنون بيش از پانزده نفر از جناح های گوناگون برای شرکت در انتخابات رياست جمهوری اعلام آمادگی کرده اند اما اکبر هاشمی رفسنجانی تنها کسی است که می گويد با وجود اينکه تمايلی به شرکت در انتخابات ندارد، وارد اين عرصه می شود.

به گزارش ايرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی آقای هاشمی اگرچه به طور قطعی صحبت نکرده، اما اعلام کرده است: "فكر می ‌كنم بايد اين داروی تلخ (نامزدی انتخابات رياست جمهوری) را مصرف كنم و اتفاقی كه مايل نبودم، بيافتد، ظاهرا در حال وقوع است."

وی تا کنون از دادن پاسخ روشن به اينکه سرانجام در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوری که قرار است در روز 27 خرداد (17 ژوئن) برگزار شود، شرکت می کند يا خير طفره رفته بود.

اما وی سرانجام گفته است: "مساله رياست جمهوری از اشتغالات كنونی ذهنم است و با اينكه تمايل دارم شخص ديگری اين مسئوليت را به عهده گيرد، ولی فكر می ‌كنم بايد اين داروی تلخ را مصرف كنم."

رئيس مجمع تشخيص مصلحت جمهوری اسلامی تا پيش از اين تاکيد می کرد چنانچه "نيروهای خوب و توانا" وارد عرصه انتخابات شوند، وی در انتخابات شرکت نخواهد کرد. اما وی اکنون می گويد: "نيروهای خوب و توانا برای اداره كشور زياد هستند ولی احزاب قوی برای معرفی آنها وجود ندارد و مردم نيز تا شناخت روی كسی پيدا نكنند به وی برای رای دادن اعتماد نخواهند كرد."

دو دور رياست جمهوری

اکبر هاشمی رفسنجانی از سال 1989 تا 1997، دو دوره پياپی رئيس جمهور ايران بود. اگرچه آقای هاشمی در دور نخست رياست جمهوريش با اختلاف زيادی از ساير رقبا به پيروزی رسيد اما در دور دوم که مشکلات حاد اقتصادی نظير حجم بالای بدهی های خارجی، تورم و کاهش شديد ارزش ريال گريبانگير ايران شده بود، وی در رقابت های انتخاباتی با مشکلاتی روبرو شد. رقيب اصلی وی در آن انتخابات احمد توکلی (که اين دور نيز قصد نامزدی دارد) بود که صرفا با به نقد کشيدن سياست های اقتصادی دولت هاشمی رفسنجانی، رای نزديک به 4 ميليون نفر را به خود اختصاص داد و هاشمی رفسنجانی با آرای کمتری نسبت دور نخست، بار ديگر رئيس جمهور شد.

يکی ديگر از مشکلات هاشمی رفسنجانی در دوران رياست جمهوريش، برپايی دادگاه معروف به "ميکونوس" در آلمان بود که به قتل چهار تن از رهبران حزب دموکرات کردستان ايران در رستورانی به نام ميکونوس در برلين رسيدگی می کرد و طی آن نام تعدادی از مقام های ارشد جمهوری اسلامی و از جمله هاشمی رفسنجانی به عنوان مطلع يا متهم مطرح شد. دادگاه ميکونوس نهايتا برای علی فلاحيان، وزير وقت اطلاعات ايران، دستور بازداشت بين المللی صادر کرد و برای مدتی روابط ايران و اتحاديه اروپا را تيره شد.

تجربه تلخ و شيرين مجلس

اکبر هاشمی رفسنجانی پيش از دو دور رياست جمهوری خود، دو دور نيز نمايندگی مجلس و هشت سال رياست بر پارلمان ايران را از سال 1980 تا 1988 تجربه کرده بود.

وی پس از پايان دوران رياست جمهوريش بار ديگر تلاش کرد تا در دوره مجلس ششم به پارلمان باز گردد که تجربه چندان موفقی نبود و اگرچه وی پس از باطل شدن آرای شمار قابل توجهی از صندوق های رای توسط شورای نگهبان که معتقد به مخدوش بودن آرای اين صندوقها بود، در ميان چند نماينده آخر شهر تهران قرار گرفت اما از ورود به مجلسی که اصلاح طلبان اکثريت آن را تشکيل می دادند منصرف شد و در مجمع تشخيص مصلحت نظام باقی ماند.

ورود اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات اکنون معادلات گروه های سياسی فعال در انتخابات به ويژه گروه های محافظه کار را دچار تحولات اساسی خواهد کرد.

گروه های موسوم به "محافظه کار" که پس از پيروزی در انتخابات شوراهای شهر و مجلس هفتم اعتماد به نفس از دست رفته خود را به دست آورده اند، اکبر هاشمی رفسنجانی را يکی از موانع اصلی در راه کسب صندلی رياست جمهوری می بينند. هاشمی رفسنجانی در عين اينکه مورد حمايت برخی گروه های تکنوکرات و نوگرا همچون کارگزاران است، خود از اعضای ارشد جامعه روحانيت مبارز، عمده ترين تشکل روحانيون محافظه کار نيز هست و با ورود به صحنه انتخابات در واقع می تواند آرای بخشی از محافظه کاران را نيز به خود جذب کند.

حضور آقای هاشمی در عين حال می تواند تشکل محافظه کاران را با خطر از هم پاشيدگی روبرو کند. تشکل محافظه کاران شامل گروه های متعددی است که از نيروهای تندرو موسوم به اصولگرايان و ايثارگران تا گروه های سنتی مانند جمعيت موتلفه و بازار را در بر می گيرد که علی رقم اتحادی که تا کنون داشته اند، اولويت ها و برنامه های متفاوتی را دنبال می کنند. اين تشکل حتی پيش از ورود هاشمی به عرصه انتخابات نيز با مشکلات داخلی روبرو شده بود به طوری که نامزدهای احتمالی اين گروه حاضر نشدند از تصميم نهايی شورای هماهنگی نيروهای انقلاب (نامی که محافظه کاران بر خود گذاشته اند) در انتخابات پيروی کنند و شش نامزد آنها با هم وارد انتخابات شده اند. پيروزی چهره های جوان که به طيف های تندرو تر محافظه کاران تعلق دارند، آنها را به صف آرايی در مقابل گروه های سنتی و ميانه رو متمايل کرده و اين شکافی است که به سرعت در حال عمق يافتن است.

بودن يا نبودن

از سوی ديگر گروه های اصلاح طلب که پس از چند پيروزی، اکنون دو شکست پی در پی را در دو انتخابات متحمل شده اند، با دو کانديدا (مهدی کروبی به نمايندگی از اصلاح طلبان سنتی و مصطفی معين به نمايندگی از تشکل های راديکال) در صحنه حضور دارند، احتمالا از ورود آقای هاشمی به صحنه به خاطر تاثيرات آن بر محافظه کاران، استقبال خواهند کرد. اصلاح طلبان اميدوارند با شکسته شدن آرای محافظه کاران و از طريق به ميدان کشاندن جوانان، جايگاه خود را در قوه مجريه و از ان طريق در درون حاکميت تثبيت کنند.ن





RASTAXIZ - Latest Iran and World News

Afshin Irani  ||  08:50


(0) comments