وبلاگ خبری رستاخیز تا 29 ژوئن 2006 خبر جدیدی در سایت نخواهد نوشت و به همین دلیل از خوانندگان محترم وبلاگ پوزش می طلبد. برای دریافت اخبار جدید ایران و جهان می توانید به خبررسانی های ذکر شده در لیست این وبلاگ مراجعه فرمایید. با سپاس فراوان و آرزوی اوقات خوش برای شما دوستان گرامی.
مسئول وبلاگ خبری رستاخیز
Afshin Irani || 14:12
روزنامه دولتی "ايران" گزارش داده است که نيروهای مسلح جمهوری اسلامی چهار شورشی سنی مذهب را در شرق کشور در نزديکی مرز پاکستان و افغانستان و همچنين سه شورشی کرد را در نزديکی مرز عراق دستگير کرده اند.
اين روزنامه سه مسلمان سنی را اعضای گروه موسوم به "جندالله" مستقر در سيستان و بلوچستان معرفی کرده است و ادعا شد سه شورشی کرد به گروه پژاک - حيات آزاد کردستان - تعلق دارند.
تصور می شود گروه پژاک دارای پيوندهايی با سازمان مسلح حزب کارگران کردستان، "پ کا کا"، باشد.
در طول يک سال گذشته نواحی محل سکونت اقليت های مختلف قومی ايران در خلال شکاياتی نسبت به سرکوب دولتی، تبعيض يا قرار گرفتن در معرض غفلت سياسی يا اقتصادی، شاهد افزايش نا آرامی ها يا درگيری هايی بوده اند.
بمبگذاری ها و نا آرامی در بخش های عرب نشين استان خوزستان در نزديکی مرز عراق، شورش هايی در استان غربی کردستان، و زنجيره ای از کشتارها و آدم ربايی ها توسط افراد مسلح که چه شهروندان معمولی و چه مقام ها را هدف می گرفت در استان عمدتا سنی نشين سيستان و بلوچستان حوادثی است که در يک سال گذشته روی داده است.
دولت ايران بريتانيا را به قرار داشتن در پشت نا آرامی های خوزستان متهم کرده و اخيرا ادعا کرده است که عوامل اطلاعاتی آمريکا و بريتانيا با نمايندگان گروه های راهزن در سيستان و بلوچستان ملاقات کرده اند. آمريکا و بريتانيا اين اتهامات را رد کرده اند.
ايران ادعا می کند جندالله، که اعضای آن در نزديکی مرز افغانستان و پاکستان بازداشت شده اند، يک گروه راهزن است که با سنی های تندروی وهابی ارتباط دارد.
اما اين گروه ادعا می کند که برای حقوق مذهبی و قومی بلوچ های سنی مبارزه می کند.
در همين حال نواحی نزديک به مرز عراق نيز شاهد ظهور پژاک، يک گروه مسلح کوچک مرتبط با پ کا کا بوده است که اعضای آن در مواردی با نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی درگير شده اند.
Afshin Irani || 02:25
يک مقام بلندپايه امنيتی در آلمان گفته است که ايران نگرانی هايی درباره حملات احتمالی به تيم ملی فوتبال خود در مسابقات جام جهانی 2006 که ماه آينده آغاز خواهد شد دارد.
گونتر بک اشتاین، وزیر داخلی ایالت باواریا، گفت که دولت ایران مراتب نگرانی خود را با وزیر کشور فدرال آلمان در میان گذاشته است.
آقای بک اشتاین این موضوع را در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی اظهار داشت و گرچه نگفت چه کسانی به این گونه حملات دست خواهند زد اما به نقل از او گفته می شود که گروههای مخالف ایران از جمله سازمان مجاهدین خلق که در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا قرار دارد ممکن است به حمله تروریستی دست بزنند.
وزارت کشور آلمان فدرال هنوز در اين مورد اظهار نظری نکرده است.
مسئله نگرانی ایران زمانی مطرح می شود که قرار است اجلاسی با حضور وزرای شانزده ایالت آلمان برای هماهنگ سازی تدابیر امنیتی تشکیل شود.
گونتر بک اشتاین هم چنین گفت که با توجه به محبوبیت بازیهای جام جهانی در سراسر جهان این مسابقات هدف مطلوبی برای حملات تروریستی خواهد بود.
در اجلاس وزرای داخلی ایالات آلمان، همچنين قرار است خطر ایجاد آشوب از جانب هواداران اوباش تیم های فوتبال مورد بررسی قرارگیرد.
به گفته ولفگانگ شوبل وزیر کشور آلمان در طول بازیهای جام جهانی تدابیر تازه امنیتی به اجرا گذاشته خواهد شد و همچنین سیصد صفحه بزرگ تلویزیونی در مراکز مختلف شهر نصب خواهد شد تا هواداران فوتبال بتوانند مسابقات را تماشا کنند.
Afshin Irani || 02:22
جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در دومين ملاقات خود در يک ماه اخير نظرات واحدی را در مورد ايران ابراز داشتند.
آقای بوش پس از گفتگو با خانم مرکل در کاخ سفيد گفت که دولت ايران بايد درک کند که جامعه بين المللی حاضر به عقب نشينی در مورد مساله هسته ای اين کشور نيست و افزود که ايران بايد به خاطر صلح جهانی از مقاصد اتمی خود دست بردارد.
خانم مرکل نيز با تاييد اين موضعگيری گفت: ايران در هيچ شرايطی نبايد به اسلحه اتمی دست پيدا کند.
اما خانم مرکل تاکيد کرد که بايد برای اين مسئله راه حلی ديپلماتيک يافت شود و اظهار اميدواری کرد که چنين راه حلی امکانپذير است.
برخی از سياستمداران آلمانی ايالات متحده را تشويق می کنند که با ايران وارد گفتگوی مستقيم شود تا اين بن بست شکسته شود اما در ديدار اخير سران دو کشور هيچ نشانی از عدم توافق دو طرف در مورد بحران هسته ای ايران ديده نمی شد.
هم آمريکا و هم آلمان اعتقاد دارند زمان آن فرا رسيده که شورای امنيت سازمان ملل متحد با برنامه هسته ای ايران برخورد کند.
همزمان کشورهای غربی پيش نويس قطعنامه تازه ای را در شورای امنيت سازمان ملل متحد طرح کرده اند که می تواند هموارکننده راه اعمال تحريم ها بر ايران در صورت خودداری اين کشور از تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم باشد.
سفرای فرانسه و آمريکا گفته اند که اميدوارند که اين شورا قطعنامه را به زودی تصويب کند.
به اين ترتيب جنجال بر سر برنامه اتمی ايران با اقدام روز چهارشنبه (3 مه) بريتانيا و فرانسه در معرفی پيش نويس اين قطعنامه الزام آور وارد مرحله تازه ای شده است.
در پيش نويس اين سند از ايران خواسته شده غنی سازی اورانيوم را معلق سازد يا با عواقبی که جزئيات آن هنوز علنی نشده است روبرو شود.
اجلاس پاريس
پيش از آن ديپلماتهای بلندپايه پنج کشور عضو دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان در نشستی در پاريس پايان نتوانتسه بودند در مورد نحوه برخورد با بحران هسته ای ايران به موضع مشترکی دست يافته باشند.
اجلاس پاريس با شرکت مديران کل سياسی وزارت خارجه کشورهای آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه - اعضای دايم شورای امنيت - و آلمان که در مذاکرات هسته ای اروپاييان با جمهوری اسلامی شرکت داشته، در آستانه آغاز مذاکرات شورای امنيت در مورد مساله هسته ای برگزار شد.
Afshin Irani || 02:17
بنابر گزارش ها، دو وکيل درويشان گنابادی به حبس تعزيری و محروميت پنجساله از شغل وکالت محکوم شدند و شماری از درويشان نيز به حبس تعزيری و جزای نقدی محکوم شدند.
فرشيد يداللهی يکی از دو وکيل درويشان در گفتگو با خبرگزاری کار ايران ايلنا گفته است که به دنبال ماجرای تخريب حسينيه شريعت در قم بنا به حکم دادگاه 52 نفر از درويشان گنابادی به اتهام اخلال در نظم عمومی و سرکشی از دستور پليس به شلاق و حبس تعزيری و پرداخت جريمه نقدی محکوم شده اند.
آقای يداللهی همچنين گفته است که خود او و اميد بهروزی وکيل ديگر اين پرونده نيز به يک سال حبس تعزيری و 74 ضربه شلاق و پرداخت ده ميليون ريال جزای نقدی و نيز پنج سال محروميت از شغل وکالت محکوم شده اند.
در بهمن ماه گذشته (چهاردهم فوريه) دو ماه پيش در پی نا آرامی بر سر بستن حسينيه دراويش نعمت اللهی گنابادی در شهر قم، حسينيه شريعت و دو منزل مسکونی مجاور آن که به دو تن از دراويش و خويشاوندان متولی حسينيه تعلق داشته به صورت شبانه به آتش کشيده و تخريب شد.
در آن زمان مقامات گفتند که طی اين نا آرامی يکهزار نفر بازداشت و دويست نفر، از جمله جانشين فرمانده انتظامی استان قم مجروح شده اند.
مصطفی آزمايش نماينده سلسله دراويش گنابادی در خارج از ايران در گفتگو با بی بی سی گفته که دراويش گنابادی در ايجاد درگيری نقشی نداشته و در عوض به دستور قطب (رهبر) سلسله ميان مردم گل و شيرينی توزيع می کرده اند.
نا آرامی پس از آن رخ داد که مسئولان شهر تلاش کردند حسينيه دراويش گنابادی را از کنترل دراويش خارج و فعاليت آن را متوقف کنند.
اين اقدام با مقاومت دراويش روبرو شد که با اجتماع در کوچه منتهی به حسينيه و نيز بام ساختمان حسينيه به اعتراض و تحصن پرداختند.
استاندار قم علت حمله نيروی انتظامی به حسينيه را ساخت "غيرقانونی" آن دانسته و گفته که سازمان اوقاف و امورخيريه متوليان حسينيه را غيرمشروع دانسته و برای خلع يد از آنان به دادگاه شکايت کرده بوده و نيروی انتظامی بر اساس رأی دادگاه اقدام به پلمب و توقيف ساختمان حسينيه کرده است.
اما مصطفی آزمايش نماينده سلسله گنابادی در خارج از ايران به بی بی سی گفت حسينيه را سيد احمد شريعت که از مشايخ اين سلسله است در زمين موروثی خود ساخته و خود متولی آن شده اما با اتمام ساخت حسينيه، شورای تأمين استان خواستار بسته شدن آن شده و گفته در اين محل اجازه اجتماع نمی دهد.
برخورد پليس با درويشان انتقاد شماری از روحانيون ارشد ايران را برانگيخت چنانکه آيت الله منتظری از مراجع شيعه تخريب حسينيه دراويش گنابادی در قم را محکوم کرد و از مسئولان خواست اشتباه خود را جبران کنند.
آيت الله منتظری در بيانيه ای در اين باره گفت: "تخريب منزل شخصی افراد و حسينيه و ضرب و شتم بندگان خدا به ويژه خواهران هيچ توجيه شرعی ندارد."
"اسلام دين رحمت است و درآن حقوق همه مردم حتی اقليت های دينی و اهل ذمه محترم است چه رسد به حقوق مسلمانان و شيعيان."
شهر قم مذهبی ترين شهر ايران به شمار می رود و با توجه به نزاع تاريخی صوفيه و اهل شريعت، فشار بر دراويش در اين شهر سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از انقلاب می رسد اما در يک سال گذشته با انتشار شماری از کتابهای ضدصوفی در قم که اين سلسله را به ضدشيعی بودن متهم می کند جو سنگينتری عليه آنها شکل گرفته است.
دراويش نعمت اللهی گنابادی پيرو نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلی شاه هستند که خود در تهران ساکن است.
Afshin Irani || 02:13
يک نماينده سرشناس پارلمان آلمان که رياست کميته سياست خارجی بوندس تاگ (پارلمان آلمان فدرال) را به عهده دارد، سه شنبه ۲ مه گفتگوهايی را با مقامهای ايرانی در تهران انجام ميدهد.
روبرشت پولنز، پيش از سفر خود به تهران سخنرانی های تند رئيس جمهوری ايران را افزاری برای انحراف افکار عمومی و دارای مصرف داخلی ناميده، گفت: آقای احمدی نژاد موفق نشد وعده های خود را در مورد اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و مبارزه با فساد مالی در کشورش عملی کند.
ديدار روپرشت پولنز رئيس کميته سياست خارجی پارلمان آلمان يا بوندس تاگ، که از سياستمداران سرشناس حزب دمکرات مسيحی به رهبری آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان است، از مدتی پيش تدارک ديده شده بود. محافل آلمان برای اين ديدار اهميت زيادی قائل هستند.
آقای پولنز، يک هفته پيش از رفتن به تهران سفری به واشنگتن داشت و با بلند پايگان کنگره آمريکا و دولتمردان اين کشور از جمله خانم رايس وزير خارجه آمريکا درباره مشکلات و امکانات برخورد با ايران صحبت کرد.
او که از ديرباز با ايران در ارتباط بوده و از کارشناسان امور ايران بشمار ميرود راه حل اختلاف برنامه اتمی ايران را همچنان ادامه گفتگوهای ديپلماتيک می داند و معتقد است که روش آقای احمدی نژاد معطوف به امور داخلی است و نبايد به آن بهای زيادی داد.
هدف اعلام شده رئيس کميته سياست خارجی پارلمان آلمان از سفر به ايران و گفتگو با مقام های آن کشور بررسی و ارزيابی امکانات و فرصت های حل اختلاف ايران و غرب در رابطه با برنامه اتمی ايران است ولی انتقادهای او از رئيس جمهوری ايران پيش از انجام سفرش، توجه ناظران روابط ايران و آلمان را جلب کرده است.
"سرپوش بر مشکلات داخلی"
آقای پولنز در مصاحبه ای که با راديو شمال آلمان انجام داد، گفت قصد محمود احمدی نژاد از سخنان تند، منحرف ساختن افکار عمومی از مشکلات سياست داخلی است.
او افزود که رئيس جمهور ايران با مبالغه و بزرگ کردن خطر حمله نظامی به ايران، در واقع ملت خود را به وحشت مي اندازد.
اين نماينده پارلمان آلمان اضافه کرد که آقای احمدی نژاد در جريان مبارزات انتخاباتی خود وعده انجا م اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و همچنين مبارزه با فساد مالی و رشوه خواری را داده بود ولی عملا نشانه ای از تحقق اين وعده ها به چشم نمی خورد. به گفته او موضوع برنامه اتمی هم در واقع برای سرپوش نهادن بر ضعف های داخلی است.
آقای پولنز گفت قيمت نفت هم زمينه مناسبی است برای سخنوری رئيس جمهوری ايران. او به هموطنانش می گويد: هر دلار افزايش در هر بشکه نفت، برای تهران روزانه ۲ ميليون و نيم دلار افزايش درآمد به همراه دارد.
Afshin Irani || 02:10
در حالی که محسن رضايی دبير مجمع تشخيص مصلحت ايران از "دست به يقه شدن" قريب الوقوع ايران و آمريکا سخن گفته است شيمون پرز نخست وزير سابق اسرائيل ضمن هشدار به ايران خواستار صلح با ايران شده است.
آقای رضايی که در همايش گذار از بحران در دانشگاه اميرکبير تهران سخن می گفت هدف آمريکا را براندازی نظام جمهوری اسلامی دانست.
به گزارش خبرگزاری کار ايران، وی در عين حال با انتقاد از ديپلماسی ايران گفت بايد اين ديپلماسی از حالت افراط و تفريط بيرون آيد. وی در سخنان خود هم به سياست تنش زدايی دوره خاتمی حمله کرد و هم شيوه های "تهاجمی" در ديپلماسی دولت فعلی را تلويحا ناکارآمد توصيف کرد. وی ديپلماسی کنونی دولت را "ساده انديشی" دانست و جای نخبگان را در آن خالی ارزيابی کرد.
در همين حال، شيمون پرز نخست وزير سابق اسرائيل و برنده جايزه صلح نوبل ضمن هشدار به ايران دست صلح به سوی اين کشور دراز کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه وی گفت: "در عمق زمين يک سلاح کشتار جمعی به طور مخفيانه در حال آماده شدن است که دنيا و اسرائيل را تهديد می کند."
آقای پرز که پدر برنامه هسته ای اسرائيل خوانده می شود افزود: "ما از مقامات هسته ای ايران خواهان صلح هستيم و آنان را ترغيب می کنيم که از تحريکات هسته ای خود دست بردارند."
وی در عين حال هشدار داد: "به ياد داشته باشيد که اسرائيل قدرتمند است و می داند چگونه از خود دفاع کند."
از سوی ديگر اقدامات ديپلماتيک برای مهار بحران هسته ای ايران همچنان ادامه دارد.
مقامات فرانسوی و آمريکايی گفتند که دولتهای اروپايی که در اجلاس پاريس شرکت دارند و در باره برنامه هسته ای ايران صحبت می کنند تمام سعی خود را خواهند کرد تا اقدامی الزام آور در شورای امنيت به تصويب برسد.
پنج عضو دايمی شورای امنيت همراه با آلمان در پاريس مشغول مذاکره اند تا به موضع واحدی در باره نحوه برخورد با ايران برسند.
اين اولين ديدار قدرتهای اصلی در شورای امنيت پس از ارائه گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی به شورا در روز جمعه است. اين گزارش حاکی از نقض دستور سازمان ملل برای توقف برنامه غنی سازی هسته ای در ايران بود.
نيکولاس برنز معاون وزير خارجه آمريکا گفت که وی انتظار دارد اروپايی ها قطعنامه ای را پيشنهاد کنند که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، تهديد به تحريم های اقتصادی و نظامی را در بر داشته باشد.
اما منوچهر متکی وزير خارجه ايران در گفتگويی با روزنامه کيهان چاپ تهران گفته است که دو عضو دايمی شورای امنيت يعنی روسيه و چين رسما به ايران گفته اند که با تحريم و همينطور حمله نظامی عليه ايران مخالفت خواهند کرد.
با اينهمه، کاخ سفيد در واکنشی به اظهارات وزير خارجه ايران گفته است که ترديد دارد ايران از روسيه يا چين اطمينان گرفته باشد که با مساله تحريم مخالفت خواهند کرد.
اسکات مک کللان، سخنگوی کاخ سفيد گفت که يک روز پيشتر پرزيدنت بوش با رئيس جمهوری روسيه گفتگوی تلفنی "خوبی" داشته است و هر دو رهبر در اين موضع همنظر بوده اند که لازم است اطمينان حاصل شود که ايران به بمب اتمی دست نخواهد يافت.
"ما همگی در اين هدف متحد هستيم که از اينکه رژيم ايران توانايی توليد سلاح اتمی به دست آورد جلوگيری کنيم."
Afshin Irani || 02:06
نمايندگان کشورهای عضو دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان به منظور بررسی موضعی مشترک در باره بحران هسته ای ايران تشکيل جلسه می دهند و وزير خارجه ايران وضع تحريم شورای امنيت عليه اين کشور را منتفی دانسته است.
اين جلسه روز سه شنبه، 2 می، و با شرکت مديران کل سياسی وزارت خارجه کشورهای آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه - اعضای دايم شورای امنيت - و آلمان در پاريس، پايتخت فرانسه، کار خود را آغاز می کند و هدف از آن رفع اختلاف نظر بين اين کشورها در مورد اقدام بعدی شورای امنيت پس از دريافت گزارش مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی در باره برنامه هسته ای ايران است.
آلمان از جمله اعضای دايم شورای امنيت نيست اما از آنجا که همراه با فرانسه و بريتانيا در مذاکرات هسته ای اتحاديه اروپا با ايران شرکت داشته به اين اجلاس دعوت شده است.
وزيران خارجه اين شش کشور در ماه فوريه نيز در لندن تشکيل جلسه دادند و پس از صدور بيانيه شورای امنيت در ماه مارس نيز به منظور رسيدگی به نحوه اجرای آن مذاکراتی را در آلمان برگزار کردند.
گزارش مديرکل آژانس که هفته گذشته به شورای امنيت ارسال شد براساس بيانيه غير الزام آور ماه مارس شورای امنيت تهيه شده که در آن از ايران خواسته شده بود تمامی فعاليت های مرتبط با غنی سازی اورانيوم را متوقف کند، گزارش های جامع و کاملی از برنامه های هسته ای خود به آژانس ارايه دهد و برای حل بحران کنونی به مذاکره باز گردد.
جمهوری اسلامی اين بيانيه را مورد قبول قرار نداد و در مقابل، اعلام کرد که برنامه غنی سازی خود را ادامه داده و مقاديری اورانيوم غنی شده توليد کرده است.
گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی عملا اعلام می دارد که ايران درخواست شورای امنيت را ناديده گرفته است و توليد اورانيوم غنی شده توسط اين کشور را مورد تاييد قرار می دهد.
با اينهمه، کشورهای عضو دايم شورای امنيت بر سر نوع واکنش شورا نسبت به اين مساله مواضع يکسانی اتخاذ نکرده اند و جلسه پاريس به منظور رفع اختلاف نظرهای موجود و هموار ساختن زمينه مساعد برای تشکيل احتمالی اجلاس وزيران خارجه شش کشور، احتمالا در روز 9 مه می، برگزار می شود.
مواضع متفاوت و موضعگيری ايران
ايالات متحده و ساير کشورهای غربی عضو شورای امنيت از اتخاذ تصميم های سختگيرانه تر شورا عليه ايران شامل تصويب قطعنامه های الزام آور در اين زمينه حمايت می کنند.
چنين قطعنامه هايی می تواند با هشدار به ايران برای عمل به خواست شورای امنيت آغاز شود و در صورت عدم اجرای آن توسط اين کشور، به صدور قطعنامه هايی شامل تنبيه های بين المللی منجر گردد.
در مقابل، دو کشور روسيه و چين که دارای روابط اقتصادی گسترده با ايران بوده و در عين حال نسبت به گسترش نفوذ ايالات متحده در منطقه احساس نگرانی می کنند، تا کنون از هماهنگی با خواست کشورهای غربی خودداری ورزيده اند.
چين، که بخشی از نياز نفتی خود را از ايران تامين می کند، توسل به صدور قطعنامه های سختگيرانه را گامی نا مناسب توصيف کرده و روسيه صرفا به درخواست از ايران برای دستزدن به اقداماتی جدی برای کسب اعتماد بين المللی بسنده کرده است.
روز دوشنبه، 1 می، جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، ضمن تماس تلفنی با ولاديمير پوتين، رييس جمهوری روسيه، بر اهميت جلوگيری از دستيابی ايران به تسليحات اتمی تاکيد ورزيد و خواستار همگامی روسيه در اقدامات بين المللی در اين مورد شد.
همزمان، مقامات جمهوری اسلامی، ضمن تکرار مواضع خود در زمينه ادامه برنامه های هسته ای به خصوص در زمينه غنی سازی اورانيوم، خواستار آن شده اند تا پرونده هسته ای اين کشور در شورای امنيت مطرح نشود و رسيدگی به آن در اختيار آژانس بين المللی انرژی اتمی قرار گيرد.
شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی می تواند با صدور قطعنامه هايی نظرات خود را در باره سياست های هسته ای کشورهای عضو مطرح کند اما برای وادار ساختن آنها به تغيير روش خود از اختياراتی برخوردار نيست و برای تصميم گيری در اين زمينه بايد خواستار مداخله شورای امنيت شود.
مخالفت چين و شوروی با اقدام شورای امنيت
در تحولی ديگر، روزنامه کيهان متن مصاحبه ای با منوچهر متکی، وزير خارجه را درج کرده که در آن وی صدور قطعنامه ها شورای امنيت در مورد تحريم ايران يا اقدام نظامی عليه اين کشور را منتفی دانسته است.
آقای متکی در باره مواضع چين و روسيه گفته است که "آنچه که توسط اين دو کشور رسما به ما ابلاغ شده و در گفتگوهای ديپلماتيک هم که به ما منتقل کرده اند مخالفت اين دو کشور با هر دو بحث تحريم و حمله نظامی است و در مقطع کنونی، من شخصا اعتقاد ندارم احتمال تحريم و اقداماتی از اين دست در دستور کار شورای امنيت باشد."
وزير خارجه ايران وجود هماهنگی کامل در ميان کشورهای غربی را نيز مردود دانسته و گفته است که موضوع هسته ای ايران به جای ايجاد وحدت نظر در ميان اروپاييان، باعث اختلاف در ميان آنان شده است.
وی اظهار داشته است که آمريکا نيز از دستيابی به توافق با ساير کشورها در مورد اقداماتی عليه ايران در چارچوب شورای امنيت نا اميد شده و در نظر دارد با چند کشور ديگر، به اقدامات يکجانبه ای در اين زمينه دست بزند.
در مورد پيشنهاد روسيه برای خاتمه دادن به بحران هسته ای ايران، از آقای متکی سئوال شد که آيا هيات ايرانی در سفر به مسکو طرحی را نيز همراه خود برده بود.
وزير خارجه ايران تاکيد کرده است که هيچ طرحی که شامل توقف يا تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم باشد در مذاکرات مسکو مطرح نشد و جمهوری اسلامی هر طرحی از اين نوع را مردود می داند.
Afshin Irani || 12:49
دادگاهی در ايران دو شهروند سوئدی را به جرم عکسبرداری از تاسيسات نظامی در جنوب ايران به زندان محکوم کرده است.
اين دو شهروند سوئدی، که کارگران ساختمانی هستند، ظاهرا در ماه مارس سال جاری به اتهام آنچه که مقامات ايرانی عکسبرداری از تاسيسات نيروی دريايی ايران خوانده بودند در جزيره قشم در جنوب ايران بازداشت و سپس در دادگاه انقلاب اسلامی در بندر عباس محاکمه شدند.
گفته می شود که اين دو نفر به جرم عکسبرداری از مناطق ممنوع نظامی، تاسيسات نيروی دريايی و مخابراتی به سه سال حبس محکوم شده اند.
روز شنبه، 22 آوريل، از قول روابط عمومی اداره کل دادگستری استان هرمزگان گزارش شد که دادگاه اين دو نفر را مجرم شناخته است و مجازات آنان را بعدا تعيين خواهد کرد.
دادگستری استان هرمزگان گفته بود که در جلسه دادگاه، سفير و يکی ديگر از کارمندان سفارت سوئد در تهران حضور داشتند.
پيش از آن، مقامات سفارت سوئد در تهران پس از ملاقات با بازداشت شدگان در زندان بندر عباس گفته بود که آنان از ممنوعيت عکسبرداری از تاسيسات دريايی بی اطلاع بوده اند.
Afshin Irani || 12:47
تام کونيگز نماينده دبير کل سازمان ملل در امور افغانستان، به منظور ديدار و گفتگو با مقامات ايرانی، وارد تهران شده است.
آقای کونيگز پس از ورود به تهران با مقامات ايرانی از جمله منوچهر متکی وزير امور خارجه، مصطفی پورمحمدی وزير داخله (کشور) و مهدی صفری معاون وزير امور خارجه ايران ديدار و گفتگو کرد.
وی پيشتر در کابل به خبرنگاران گفته بود که از احتمال تاثير بحران هسته ای ايران بر همسايه شرقی اين کشور (افغانستان) نگران است.
محورهای اصلی مورد بحث در ديدارهای نماينده کوفی عنان با مقامات ايرانی در تهران، در خصوص مسائلی همچون امنيت، مواد مخدر، حضور نيروهای خارجی در افغانستان، وضعيت پناهندگان و بازسازی افغانستان و مسائل منطقه ای بود که در اين زمينه بحث و تبادل نظر با مقامات مذکور صورت گرفت.
تام کونيگز در ديدار با مصطفی پور محمدی وزير داخله ايران در خصوص مساله بازگشت مهاجران افغان به کشورشان گفت که سازمان ملل، دولت افغانستان و ايران مسئوليت مشترکی در خصوص بازگشت مهاجران به کشورشان و ايجاد شرايط بهتر برای زندگی دوباره آنها دارند که طرح بازگشت داوطلبانه و تدريجی مهاجران کمک بزرگی به اين مساله خواهد کرد.
وزير داخله ايران با پذيرش اين موضوع، خاطر نشان کرد که دولت اين کشور، احساس می کند سازمان ملل در سالهای اخير خود را به حاشيه برده و ديگر حضور فعال گذشته را ندارد.
او افزود که کشورهای ديگر نيز آنگونه که بايد و شايد حمايت و سرمايه گذاری لازم را در مساله افغانستان ندارند.
مواد مخدر
از ديگر مطالب مطرح شده در اين جلسات، مساله کاهش کشت مواد مخدر در افغانستان بود.
آقای کونيگز گفت با وجود چالشهای غير معقولی که بر سرراه کشت جايگزين در مزارع خشخاش وجود دارد سازمان ملل اميدوار است با راهکارهای اصولی در دراز مدت اين مساله را به کلی حل کند.
مقامات ايرانی با وجود اظهار اميدواری در اين زمينه گفتند آنچه که جهان تا کنون شاهد آن بوده افزايش مواد مخدر در افغانستان بوده است.
نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل متحد در ديدار با مهدی صفری معاون وزير خارجه ايران نقش ايران را در صحنه امنيت و تحولات افغانستان کليدی توصيف کرد.
او از اين کشور در زمينه اقداماتی همچون بازسازی در افغانستان، مبارزه با مواد مخدر و ايجاد صلح و ثبات و پذيرايی از پناهندگان افغان تقدير کرد.
مقامات ايران نيز با اشاره به نقش محوری سازمان ملل متحد در تحولات پنج سال گذشته افغانستان، خواستار توجه جدی مجامع جهانی به موضوع مقابله و مبارزه با مواد مخدر و زمان بندی خروج نيروهای خارجی بر اساس يک جدول زمانی مشخص شدند.
Afshin Irani || 12:39
شيخ محمد بن خليفه آل ثانی، امير قطر که برای ديداری دو روزه به تهران سفر کرده است، روز دوشنبه اول ماه می، با آيت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ديدار و گفت و گو کرد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ايرنا، گزارش داده که امير قطر در مدت اقامت خود در تهران، در خصوص مسايل منطقه ای، گسترش روابط دو جانبه، مساله عراق و فلسطين و شرايط بين المللی با مقامات جمهوری اسلامی گفت و گو می کند.
آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در ديدار امير قطر با تاكيد بر لزوم ارتباط و همكاری بيش از پيش كشورهای اسلامي با يكديگر، گفت ايران و قطر بايد همكاری های خود را بيش از گذشته گسترش دهند؛ زيرا نزديكی دولتهای منطقه به نفع روابط دوجانبه و به نفع منطقه و جهان اسلام خواهد بود.
وی نفت و گاز منطقه را شيشه عمر تمدن صنعتی دنيای غرب دانست و گفت غربی ها با استفاده از منابع طبيعی مسلمانان به پيشرفت علمی دست يافته و اكنون اين قدرت علمی را وسيله ای برای سلطه و فشار بر دولتهای اسلامی قرار دادهاند.
در همين حال گزارش شده که محمود احمدی نژاد و شيخ حمد بن خليفه آل ثانی، در جريان مذاکرات خود با تاكيد بر نقش مهم استحكام روابط كشورهای حاشيه خليج فارس، بر حفظ و ارتقای امنيت، آرامش و صلح منطقه و گسترش روزافزون روابط دو كشور در همه زمينهها تاكيد كردند.
آقای احمدی نژاد در عين حال گفت حضور نيروهای بيگانه موجب التهاب و نا امنی منطقه است و برای تامين صلح پايدار، آنها بايد هرچه سريع تر منطقه را ترک كنند.
قرار است در جريان اين سفر، اسناد موافقتنامه گمرگی، يادداشتهای تفاهم جهانگردی، شيلات، موسسات استاندارد، همكاری اتاق های بازرگانی، برنامه اجرايی راديو و تلويزيون، پروتكل الحاقی موافقتنامه همكاری در زمينه خدمات هوايی، توافقنامه تاسيس شورای مشترک بازرگانی ميان اتاق های بازرگاني و يادداشت تفاهم پنجمين نشست كميسيون مشترک، مورد بحث وتبادل نظر نهايی قرار گرفته و به امضای رييس جمهوری اسلامی و امير قطر برسد.
پنجمين اجلاس كميسيون مشترک همكاری های ايران و قطر از روز شنبه گذشته در تهران به رياست وزيران امور خارجه دو كشور آغاز شده بود.
Afshin Irani || 12:34
غلامحسين الهام، سخنگوی دولت خبر ورود نيروهای نظامی ايران به خاک عراق و درگيری آنها با نيروهای حزب کارگران کردستان ترکيه (پ. ک. ک.) را تکذيب کرده است.
وی روز دوشنبه، 11 ارديبهشت به خبرنگاران گفت نيروهای ايران وارد مرزهای عراق نشده اند و اين خبر مورد تاييد نيست.
آقای الهام افزود:"البته ما با كشورهای همسايه دارای پيمانهای امنيتی هستيم و در چارچوب اين موافقتنامه ها عمل می كنيم و هيچ نگرانی در اين ارتباط نداريم."
در همين حال، مصطفی پورمحمدی، وزير کشور ايران نيز در گفت و گويی با شبکه تلويزيونی دی (D) ترکيه گفته است کانون فعاليت های به گفته وی تروريستی در شمال عراق است و عواملی که وی آنان را تروريست خواند، مشکل مشترک در مرزهای دو کشور هستند.
آقای پورمحمدی افزود ترکيه و ايران بايد با همکاری های اطلاعاتی و افزايش امکانات مرزبانان دو کشور، در جهت مقابله با اين گروه ها اقدام کنند.
وزير کشور ايران نامی از گروه های مورد نظر خود نبرد، اماتاکيد کرد که ايران جلوگيری از فعاليـت گروه های تروريستی و مقابله با آنها را حق خود می داند.
وی در عين حال گفت که جمهوری اسلامی بنا ندارد حاکميت ديگر کشورها را نقض کند و در تعقيب گروه های تروريستی، داخل مرزهای ديگر کشورها نمی شود.
پيشتر مقام های وزارت دفاع عراق گفته بودند نيروهای نظامی ايران اهدافی را در منطقه مرزی حاج عمران واقع در کردستان عراق هدف خمپاره قرار داده اند.
بنا بر اطلاعيه وزرات دفاع عراق که شبکه تلويزيونی عرب زبان الشرقيه آن را پخش کرده، نيروهای ايرانی همچنين 'حدود پنج کيلومتر در خاک عراق پيشروی کرده و مقر فرماندهی شاخه نظامی پ ک ک در منطقه لولان را با يکصد و هشتاد گلوله توپ زير آتش گرفته اند.'
در اين اطلاعيه همچنين آمده که عمليات نيروهای ايرانی در 24 ساعت گذشته انجام شده است.
از سوی ديگربرخی مقام های رسمی در کردستان عراق می گويند اين اولين حمله از اين دست نبوده و پيش از اين نيز در روز 21 آوريل نيروهای ايرانی همين مناطق را مورد هدف مشابهی قرار داده بودند.
محمود عثمان از نمايندگان کرد پارلمان عراق به بخش فارسی بی بی سی گفته است اين گونه حملات تنها مختص به ايران نيست و نيروهای ترکيه نيز عمليات مشابهی را در کردستان عراق انجام می دهند.
در ماه های اخير، گروه موسوم به پژاک که وابسته به حزب کارگران کردستان ترکيه است در موارد متعددی در خاک ايران با نيروهای نظامی و امنيتی جمهوری اسلامی درگير شده بود.
طی هفته های گذشته گزارش هايی از عمليات مشترک ايران و ترکيه عليه برخی جريان های کرد در کردستان عراق مخابره شده بود.
چند روز پيش نيز جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق، نسبت به دور جديد اين حملات که گفته می شود از اواسط ماه آوريل شروع شده، ابراز نگرانی کرده بود.
Afshin Irani || 12:30
کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، تازه ترين پيشنهاد ايران برای حل و فصل مناقشه هسته ای را رد و اين کشور را متهم کرد که ديگران را به بازی گرفته است.
وزير امور خارجه آمريکا، در واکنش به تازه ترين اظهارات مقام های ايرانی در همين زمينه، روز يکشنبه، 30 آورِيل به تلويزيون ای بی سی گفت:" من فکر می کنم که ايرانی ها در حال بازی هستند، اگر اين گونه نبود، آنها بايد شفاف عمل می کردند و غنی سازی را متوقف می ساختند."
خانم رايس افزود ايالات متحده، صدور قطعنامه ای مبتنی بر فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد عليه ايران از سوی شورای امنيت را دنبال می کند که به طور واضحی راه را بر اعمال تحريم ها و حتی استفاده از نيروی نظامی را هموار می سازد.
پيشتر، بلين رت ماير، سخنگوی کاخ سفيد نيز تاکيد کرده بود که واشنگتن پيشنهاد جديد ايران را نخواهد پذيرفت.
Afshin Irani || 12:25
حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفته است اگر آژانس بين المللی انرژی اتمی تنها مرجع رسيدگی به پرونده ايران باشد، ايران آماده است که "نهايت همکاری" را با آژانس داشته باشد.
آقای آصفی در عين حال افزود: در صورتی كه آژانس پرونده ايران را به شورای امنيت بفرستد و اين شورا نيز تصميمهايی در قبال ايران بگيرد، ايران متناسب با آن تصميمات همكاری خود با آژانس را تعريف و تنظيم می كند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت: اقدامات ما متناسب باعملكرد طرف مقابل است، درمقابل اقدامات راديكال، ايران اقدامات متناسب انجام می دهد و اگر طرف مقابل اقدام معقول كند، اقدام ايران هم متناسب با آن خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، آقای آصفی روز يکشنبه، دهم ارديبهشت، در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران ضمن اشاره به نامه جديد ايران به آژانس بين المللی انرژی اتمی گفت: "از روزی که تصميم گرفته شود که پرونده ايران در آژانس بررسی شود، ظرف سه هفته برنامه و تقويم همکاری با آژانس را ارائه خواهيم کرد."
پيشتر، علی لاريجانی در نامه ای به محمد البرادعی، مدير كل آژانس بين المللی انرژی اتمی بر آمادگی ايران به حل مسائل موجود در صورت باقی ماندن پرونده در اين آژانس تاکيد کرده بود.
آقای لاريجانی در اين نامه گفته بود: در صورتی كه موضوع هسته ای ايران صرفا در آژانس بين المللی و تحت پادمان هستهای باقی بماند، ايران آماده حل و فصل مسايل باقيمانده در چارچوب آخرين گزارش جامع مديركل آژانس در ماه مارس ۲۰۰۶تحت قوانين موجود بينالمللی است.
به گزارش ايرنا، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران در نامه خود به محمد البرادعی تاکيد کرد که تمامی فعاليتها و تاسيسات هسته ای ايران تحت نظارت آژانس قرار داشته و همچنين تمامی مواد هسته ای ايران به آژانس بينالمللی انرژی اتمی اظهار شده و مورد حسابرسی و محاسبه آژانس قرار گرفته است.
در ادامه نامه آقای لاريجانی، ضمن تاكيد بر اين نكته كه تهران همچنان به تعهدات خود تحت معاهده "ان.پی.تی " پايبند بوده، آمده است: اين واقعيت را بايد در نظر داشت كه برای ادامه بازرسيهای آژانس تحت پادمان جامع هسته ای آمادگی كامل وجود دارد.
حميدرضا آصفی نيز در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد باقی ماندن يا خروج ايران از معاهده ان پی تی گفت: الان صحبت از آن نيست كه جمهوری اسلامی ايران از ان پی تی خارج می شود يا نه.
قبل از اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه امور خارجه ايران و نامه دبير شورای عالی امنيت ملی ايران به محمد البرادعی، محمد سعيدی، معاون امور بين الملل سازمان انرژی اتمی ايران در گفتگو با تلويزيون ايران گفته بود اگر رسيدگی به پرونده اتمی کشورش در چارچوب آژانس بين المللی انرژی اتمی باقی بماند و به شورای امنيت سپرده نشود، دولت جمهوری اسلامی حاضر است به بازرسان آژانس اجازه دهد که به طور سرزده و از پيش اعلام نشده به بازرسی از تأسيسات ايران بپردازند.
پيش از آن نيز محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران بر "همکاری فراتر از تعهدات" کشورش با آژانس بين المللی انرژی اتمی در بازرسی از تأسيسات اتمی سخن گفته و به "قدرتهای بزرگ" توصيه کرده بود با سپردن پرونده اتمی ايران به آژانس، آن را "در مسير قانونی خود" قرار دهند.
اظهارات رئيس جمهور ايران و پيشنهاد معاون سازمان انرژی اتمی اين کشور پس از آن مطرح شد که رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی با تسليم گزارشی از فعاليت اتمی ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد، رسماً تأييد کرد که ايران به خواست اين شورا مبنی بر توقف کامل کليه فعاليتهای مرتبط با غنی سازی اورانيوم جامه عمل نپوشانده است.
تسليم اين گزارش در پايان مهلت سی روزه ای صورت گرفت که شورای امنيت برای توقف برنامه غنی سازی اورانيوم در ايران تعيين کرده بود و طی اين مدت مقامات ايرانی بارها تأکيد کرده بودند که حاضر به سازش بر سر حق غنی سازی اورانيوم نيستند.
Afshin Irani || 12:20
مقام های وزارت دفاع عراق می گويند نيروهای نظامی ايران اهدافی را در منطقه مرزی حاج عمران واقع در کردستان عراق هدف خمپاره قرار داده اند.
بنا بر اطلاعيه وزرات دفاع عراق که شبکه تلويزيونی عرب زبان الشرقيه آن را پخش کرده، نيروهای ايرانی همچنين 'حدود پنج کيلومتر در خاک عراق پيشروی کرده و مقر فرماندهی شاخه نظامی پ ک ک در منطقه لولان را با يکصد و هشتاد گلوله توپ زير آتش گرفته اند.'
در اين اطلاعيه همچنين آمده که عمليات نيروهای ايرانی در 24 ساعت گذشته انجام شده است.
از سوی ديگربرخی مقام های رسمی در کردستان عراق می گويند اين اولين حمله از اين دست نبوده و پيش از اين نيز در روز 21 آوريل نيروهای ايرانی همين مناطق را مورد هدف مشابهی قرار داده بودند.
محمود عثمان از نمايندگان کرد پارلمان عراق به بخش فارسی بی بی سی گفته است اين گونه حملات تنها مختص به ايران نيست و نيروهای ترکيه نيز عمليات مشابهی را در کردستان عراق انجام می دهند.
طی هفته های گذشته گزارش هايی از عمليات مشترک ايران و ترکيه عليه برخی جريان های کرد در کردستان عراق مخابره شده بود.
جلال طالبانی، رييس جمهور عراق، نسبت به دور جديد اين حملات که گفته می شود از اواسط ماه آوريل شروع شده، ابراز نگرانی کرده است.
Afshin Irani
Afshin Irani || 12:14